Špinača z jagodami in avokadom

, 9. Feb 2015 | No Comments

Špinača z jagodami in avokadom

Ta osvežujoča solata je najboljša v poletni mesecih, ko so jagode v sezoni. Poskusi jo, ne bo ti žal. Kupi raje več jagod, saj jih bo med pripravo zagotovo že nekaj romalo v tvoj trebušček.

SESTAVINE (za 2 osebi)

Sestavine za solato:

  • 100 g špinače
  • 2 pesti svežih jagod
  • 1/2 avokada
  • 2 žlici mandljevih lističev
  • 1 majhen kos rdeče čebule

Sestavine za preliv:

  • 4 žlice olivnega olja
  • 2 žlici jabolčnega kisa
  • 1 žlička medu
  • 1/2 žličke soli
  • 1 žlička popra
  • 1/4 žličke gorčice

PRIPRAVA

Jagode operi in nareži na polovičke ali četrtine. Avodako razpolovi in pokapaj z žlico limoninega soka, da ne oksidira ter ga olupi in nareži na kocke. Mandljeve lističe na hitro popraži na suhi vroči ponvi. Čebulo nareži na majhne koščke.

Sestavine za preliv dobro zmešaj – olje dodajaj postopoma, da dobiš gosto in tekočo zmes.

Na krožnik razporedi špinačo, nanjo pa jagode in avokado. Pokapaj s prelivom, okrasi z mandljevimi lističi ter postrezi.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply