Pečen krompirček

, 16. Jan 2015 | No Comments

Pečen krompirček

Domač pomfri je lahko še boljši od kupljenega! Ker je pripravljen z občutno manjšo količino olja kot navaden pomfri, saj ga najprej skuhaš v vodi in potem le še popečeš na manjši količini olja, je tudi bolj zdrav. Pečen krompir lahko poješ z veliko skledo solate ali pa ga pomakaš v najljubšo pomako.

SESTAVINE (za 2 osebi)

  • 6 srednje veliki krompirji (približno 250 g)
  • sol
  • poper
  • sončnično ali repično olje

Pečen krompirček

PRIPRAVA

Krompir olupi in narezi na krhlje ter skuhaj v osoljeni vreli vodi. Ko se krompir skuha, ga odcedi in pusti 5 minut, da voda izpari. Na veliki ponvi – naj bo velika, da bo krompir v ponvi v enem sloju – segrej nekaj žlic olja in na njem popeci krompirjeve rezine. Posoli ga in postrezi. Postrezi ga s svojo najljubšo pomako in/ali svežo zelenjavo.

Pečen krompirček

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply