Če ne moreš prebrati tega sporočila, klikni tukaj 

FBTWYT

Naj ti pokažem kako :)

26.2.2018

KLIK ZA FOTKO: Juhe in enolončnice

Živjo!

Zime pa kar še ne bo konec, a? Tale mraz ... Uf! Pazi nase, pa na živali tudi. In bodi na toplem!

Danes ti na začetku predstavljam izbiro juhc in enolončnic, k katerimi se lahko prav fajn pogreješ. Na koncu pa si poglej še nekaj idej, ki te bodo tudi lepo pogrele.

Vmes pa si poglej tri nove #sitfitsi recepte: odlično brezglutensko poslastico s polento, neverjetno enostavne kolačke, ki so pravzaprav na pol mafini in na pol krofi in grške petminutne sendvičke, ki spominjajo na Grčijo in so tako luštni in dobri, da te bodo začarali.

Izpostavljeni recepti:  Juhe in enolončnice za vsak okus >>

Novi recepti

KLIK ZA FOTKO: Mascarpone polenta s pečenimi gobicami in jajcem


Tale jed je pripravljena en-dva-tri, okusi so pa takšni, kot da bi se mučila z njo ure in ure! Njam! Celotna jed je brez glutena in brez laktoze, če uporabiš mascarpone brez laktoze. Mascarponeja ti seveda ni treba nujno uporabiti (ali pač!!), naredi pa poletno tako lepo kremasto in tako bogato, da obstala velika nevarnost, da jo poješ kar tako ... preden jo postrežeš. Govorim iz osebnih izkušenj! In kaj paše poleg? Mehke gobice in tekoči rumenjak, ki vse lepo posladka. Ooooh. Recept je pripravljen v sodelovanju z Lidl Slovenija.

Recept: Mascarpone polenta s pečenimi gobicami in jajcem >>

KLIK ZA FOTKO: Enostavni kolački s trojno čokolado


Takole pa izgleda otrok krofa in mufina! Lepo, kajne? Mafine narediš z rumom, maslom in grškim jogurtom in ko so pečeni, so taaaako mehki in taaako dišijo. Pred peko ali kasneje jim lahko dodaš še malo čokoladnega namaza. In da bodo še lepši, ohlajene pomoči v čokoladno glazuro in potresi z nastrgano čokolado. Zveni slastno? Ker JE slastno!

Recept: Enostavni kolački s trojno čokolado >>

KLIK ZA FOTKO: Grški sendviči s humusom, papriko, feto in avokadom


Ker zimi še ni videti konca, si pripravi takle grški sendvič in si predstavljaj, da je poletje že tu! Ker hočemo, da se senviči lepo držijo skupaj, kruh popeci in čeprav ne bodo topli sendvički, bodo pa toplejši. In tako lepo bodo dišali! Oooh. Da ne omenjam niti to, da so pripravljeni v manj kot petih minutah, pa še boljši so od običajnega namaza na kruh. ane?! Recept je pripravljen v sodelovanju z Lidl Slovenija.

Recept: Grški sendviči s humusom, papriko, feto in avokadom >>

Pogrej se tudi s hrano!

Toplo zlato kurkumino mleko

Dobro je, lepo je in tako lepo dišiiii! Pa še dobro je zate, saj vsebuje kurkumo, cimet, ingver in kokosovo olje. Nekaj najbolj slastnega na svetu!

Poglej si recept za zlato mleko >>

KLIK ZA FOTKO: Toplo zlato kurkumino mleko

Odličen čili con carne za mrzle dni

Tale čili lahko pripraviš tudi vnaprej in ga potem, ko se vrneš domov, le pogreješ in se z njim pogreješ tudi ti. Če želiš, ga pripravi tako pekočega, kot želiš, lahko pa je tudi popolnoma nepekoč. Poleg pa še en kos kruha in zadovoljstvo bo popolno!

Poglej si recept za čili con carne >>

KLIK ZA FOTKO: Odličen čili con carne za mrzle dni

Zelenjavna jota s kislim zeljem

Pisana, raznolika zelenjava in fajn začimbe poskrbijo, da je ta jota božanska, pisana in fajn nasitna. Tudi to lahko brez težav pripraviš vnaprej. 

Poglej si recept za joto >>

KLIK ZA FOTKO: Zelenjavna jota s kislim zeljem

Hrustljav pomfri iz sladkega krompirja

Ne le, da je pomfri iz sladkega krompirja fantastičen (super kot priloga ali manjši obrok), še vroča pečica lepo segreje prostor. Še najpomembejše - namakanje, omenjeno v receptu, je popolnoma neobvezno.

Poglej si recept za pomfri >>

KLIK ZA FOTKO: Hrustljav pomfri iz sladkega krompirja

Krompirjevi ježki

Priprava je ful enostavna, potrebuješ le nož, žlico in pekač. In spet - ko se segrevajo krompirčki, topla pečica greje tudi tebe. Kakšno bo šele veselje, ko vidiš te male rumenkote, ko so pečeni!

Poglej si recept za krompirjeve ježke >>

KLIK ZA FOTKO: Krompirjevi ježki


Da ponovim - pazi nase in na vse okoli sebe (tudi živalce!) in bodi na toplem. Topla odeja, družba najbližjih ter dobra in topla hrana je vse, kar potrebuješ.

Če imaš kaj časa, seveda kaj dobrega skuhaj. Se bereva čez dva tedna!

Do naslednjič,
Barbara

Če se resnično želiš odjaviti od Sit Fit sporočil, klikni tukaj

Sit Fit | [email protected]