Če ne moreš prebrati tega sporočila, klikni tukaj 

FBTWYT

Recepti za dol past!

21.5.2018

Ovseno-orehovo-mandljeve palačinke s čokolado in jagodami

Živjo!

Na današnji lep (vsaj za zdaj, ko se sije sonček in še ni sledu o dežju!) dan ti pošiljam najnovejše iz #SitFitSi kuhinje. Upam, da si v redu. :)

Danes ti predstavljam tri najnovejše recepte, ki si jih moraš nujno shranit. Zakaj? Ker so odlični in jih nikakor ne smeš spregledati. Probat moraš odlično, ekspresno pripravljeno pico, ki ima za testo kar tortilijo. Jap, tortilijo! Nato si poglej, kako lahko narediš sočna piščančja prsa in kako jih speceč=spohaš kar v pečici! Za vroče poletne obroke pa ti bo še kako prišla prav odlična zeljna solata. Sem te prepričala?

Za konec pa si poglej še nekaj idej za sezonsko ustvarjanje - trenutno so v sezoni šparglji in jagode!

Pa izpostavljeni recept? Palačinke! In jagode! Mmmm.

Izpostavljeni recept: Ovseno-orehovo-mandljeve palačinke s čokolado in jagodami >>

Novi #sitfitsi recepti

Ekspresna bučkina tortilija pica

VIDEO RECEPT: Ekspresna bučkina tortilija pica

Kaj narediš, ko se ti lušta pica? Pa ko nimaš časa za pripravo testa, ki mora vzhajati? Pa se ti ne da v picerijo? In ne bi le odtajane pice? Narediš si jo s ... čakaj sedaj ... s tortilijo! Morda zveni hecno, a moraš poskusit. Seveda lahko na tortilijo daš vse, kar ti je všeč in kar daš ponavadi, lahko pa enkrat za spremembo narediš bučkino. Morda (khmm, zagotovo!) ti bo všeč. Video recept je bil pripravljen v sodelovanju z Lidl Slovenija.

Poglej si video recept >>

Ekspresna bučkina tortilija pica
Sočen piščančji zrezek z zeljno solato


Se ti kdaj zgodi, da so pohana piščančja prsa suha? Ne preveč sočna in morda včasih še preveč mastna? Imam super rešitev. Pohane piščančje zrezke lahko pripraviš tako, da so sočna in še čisto nič mastna. Ključ je v marinadi. In pa v načinu pečenja. V moji različici zrezki niso panirani z moko, ampak z jajcem, drobtinami in parmezanom. In kako so dobri! Recept je bil pripravljen v sodelovanju s Kotányi Slovenija.

Recept: Sočen piščančji zrezek z zeljno solato >>

Coleslaw oz. osvežilna zeljna solata z jogurtovim prelivom


Osvežilna, hitro pripravljena in tako zelo slastna zeljna solata. Oziroma coleslaw. Ključ je v prelivu, ki je pripravljen z grškim jogurtom, limoninim/limetinim sokom, česnom, soljo in malenkost olja. Taaaaaako zelo osvežilen. In taaaaako zelo prija v vročih dneh! Ješ pa lahko to solato kot solato, seveda. Pa kot prilogo pečeni zelenjavi, mesu. Ali pa v burgerju. Kakor ti pač sede.

Recept: Coleslaw oz. osvežilna zeljna solata z jogurtovim prelivom >>

V sezoni!

V sezoni: ŠPARGLJI

Jih pridno ješ? Pravkar so na višku sezone, s koncem junija pa ne bodo več. Ker smo šele 21. maja, pa imaš še veeeeeliko časa, da poskusiš ful različnih receptov. Močno priporočam frtaljo, šparglje s pršutom in pa kremno rižoto. Seveda pa so VSI dobri, kaj sploh blebetam! V blog zapisu pa si preberi še vse o špargljih. Izredno zanimiva zelenjava so.

Vse o špargljih >>

Vse o špargljih
Kremna veganska špargljeva juha


Ful je enih dobrih receptov s šparglji. In tale juhca je tudi med njimi. Vidiš kako kremasta je? Brez smetane. Brez krompirja. Samo z nekaj triki. VSI, ki so jo probali pravijo, da je odlična.

Recept: Kremna veganska špargljeva juha >>

V sezoni: JAGODE

Te dni se že dobijo prav dobre sladke jagode. Tudi v Sloveniji zrasle! Jaz se jih ne morem najesti. Tako tako tako zelo dobre so! Saj vem, da so najboljše kar take, pa vseeno. Jagode lahko daš v mnoge jedi, ne le v smutije. Tu so še sladice, pa solate. Iz jagod lahko narediš celo fenomenalen solatni preliv. Tega moraš probat! V blog zapisu pa si lahko prebereš še kakšno luštno zanimivost o jagodah.

Vse o jagodah >>

Vse o jagodah
Solata z jagodami, siri in jagodnim prelivom


Če najdeš dobre in sladke jagode, so najboljše kar take. Le oprane. Vseeno pa jih lahko daš tudi v kakšno fajn solato. Jagode, sir in solata se presenetljivo dobro ujemajo. Solatni preliv z jagodami pa ... mmmmm.

Recept: Solata z jagodami, siri in jagodnim prelivom >>

SPOMLADANSKI RECEPTI

Pomlad nudi toliko dobrih svežih sestavin! In bi bilo kar malo škoda, da jih ne bi uporabili. In uuuf, kako odlično jih lahko uporabiš! Seveda tudi v sladicah, brez skrbi. Jagode s palačinkami! Jagode v kombinacijami z mafini! Božanska poslastica! Pa šparglji. S pršutom. Ali pa ob kremni rižoti. Mmm ...

Najdi še več idej za spomladanske jedi >>

Spomladanski recepti
Spomladanski recepti


V pripravi pa imam še dve zanimivi vsebini. Nedavno nazaj sem bila na poroki v Beogradu in naredila sem nekaj luštnih slikc in doživela nekaj luštnih trenutkov. Na balkonu pa mi spet raste mini-vrt. In tako pripravljam dva blog zapisa.

Te zanima? :)


Toliko za tokrat. Upam, da so ti bile vsebine zanimive. Če mi imaš kaj povedati, pa me kar kontaktiraj. Vesela sem vsakega sporočila. :)

Lepo bodi, uživaj v pomladi in če imaš kaj časa, kaj dobrega skuhaj.

Do naslednjič,
Barbara

Če se resnično želiš odjaviti od Sit Fit sporočil, klikni tukaj

Sit Fit | [email protected]