Če ne moreš prebrati tega sporočila, klikni tukaj 

FBTWYT

Poletje se poslavlja!

11.9.2018

Ratatuille

Živjo!

Pa sva spet skupaj! ♡ No, kakšno je bilo tvoje poletje? Upam, da v redu! Jaz sem se imela lepo. Veliko sem počivala, brala, kuhala, se potepala in uživala v čudoviti poletni hrani. Lej, taka sem! Povsod vidim le hrano. ;)

Danes se ti po dolgem premoru javljam s štirimi novimi recepti, dva vključujeta tudi video priprave. Nato pa ti predlagam pet receptov za porabo sestavin, ki jih je te dni naokoli največ: paradižnik, bučke, jajčevec, špinača in radič. Sem uganila? Sicer pa vse recepte najdeš tu, vse pozno poletne recepte pa tu.

Današnji izpostavljeni recept vključuje tri od prej navedenih sestavin: paradižnik, bučke in jajčevec. Poleg riža ali kakšne druge mesne/ribje/vegi jedi je fantastičen!

Izpostavljen recept: Ratatuille >>

Novi #SitFitSi recepti

Rezanci iz enega lonca z bučko, češnjevci in meto

VIDEO: Rezanci iz enega lonca z bučko, češnjevci in meto

Si predstavljaš, da za pripravo odlične pašte ne potrebuješ dveh loncev, enega za omako in enega za pašto? Jap, to JE mogoče! V receptu ti zaupam tudi razmerje za pripravo katere koli pašta jedi iz enega lonca. Začni pa kar s tem, ki vključuje bučko, paradižnik in meto. Odličen je! Video recept je pripravljen v sodelovanju z Lidl Slovenija.

Preberi več in si poglej video >>

Rezanci iz enega lonca z bučko, češnjevci in meto
Slivova marmelada s cimetom


Kako pripravit marmelado? Fuuul ni tako komplicirano, kot se zdi na prvi pogled. Tudi sterilizacija kozarcev je čisto preprosta; kozarčke in pokrove daš le za 15 minut v pečico, ogreto na 100°C, pa je! Tokrat sem pripravila že tretjo marmelado (prva je čili marmelada, druga pa chia borovničeva) in mislim, da so barve prečudovite! Poleg sliv je v marmeladi še cimet in rum. Presenetljivo slastna kombinacija! Recept je pripravljen v sodelovanju z Wiener Zucker Slovenija.

Recept: Slivova marmelada s cimetom >>

Poletni sendvički s skuto, rukolo in breskvami

VIDEO: Poletni sendvički s skuto, rukolo in breskvami

Veš, kaj je dobro? Tile sendvički! Pa še priprava je tako hitra, da ti ne bo slabo od lakote. Potrebuješ le skuto, breskev in malo rukole. Za lažjo predstavo priprave si poglej še video. Lušten je, pravijo. ;) Video recept je pripravljen v sodelovanju z Lidl Slovenija.

Preberi več in si poglej video >>

Poletni sendvički s skuto, rukolo in breskvami
Palačinke z moko iz zelenih banan s slivovo marmelado


Preden ti karkoli povem o teh palačinkah, jih še enkrat poglej. Vse fotkice. Kaj niso lepe? Tale debelejše? Take mehke! Izgledajo tako lepe, kot so bile dobre. In to narejene iz moke iz zelenih banan! Super okusa so. Okus imajo po najboljših polnozrnatih palačinkah. In ta moka? Je brez glutena, palačinke pa so primerne tudi za tiste, ki se prehranjujejo po paleo in lchf smernicah. Moko lahko naročiš kar prek spleta, na spletnem mestu Pajs brez obresti.

Recept: Palačinke z moko iz zelenih banan s slivovo marmelado >>

V sezoni: RECEPTI ZA SUPER JEDI

Ekspresna bučkina tortilija pica

Tole pico imaš lahko na mizi en-dva-tri! Za testo si vzemi tortilije, potem pa nanjo razporedi vse tiste sestavine, ki ti najbolj dišijo. Prav tak lušten trik za hitro pico, ane?!

Poglej si recept >>

Ekspresna bučkina tortilija pica

Sočni bučkino-limonini mafini

Tile mafini so super sočni, saj vanje umešaš naribane zelene bučke (ki jim kar ni videti konca, a?!), lepo pa dišijo zaradi vanilijeve paste/ali arome in limonine lupinice. Greh bi bil, če jih ne bi probal/a pred koncem poletja!

Poglej si recept >>

Sočni bučkino-limonini mafini

Pirini špageti z jajčevci v kremni omaki

Kremaste špagete lahko pripraviš tudi brez mlečne smetane! Za pripravo tele svilnate omakce, v katero daš popečene kocke jajčevca, potrebuješ nekaj odličnih začimb (vse ima Kotányi!) in pa kokosovo mleko. In tole taaaaako diši!

Poglej si recept >>

Pirini špageti z jajčevci v kremni omaki

Brokolijevo-špinačna juha s skuto

Za tiste dni, ko je še poletje, ampak je pa tudi že malo bolj hladno, bo tale juhca super! Pripravi jo z brokolijem in špinačo, po želji pa jo okrasi še s skuto - del s skuto je čisto neobvezen. Juhca tako diši, da se jo splača pripravit tudi le zaradi tega. No, da o fantastičnem okusu sploh ne govorim. 

Poglej si recept >>

Brokolijevo-špinačna juha s skuto

Radič in rukola v solati s pečenim pršutom in krutoni

Na vrtu mojih staršev je ogromno radiča. Zelenega in rdečega, ter štrucarja in endivije. Saj ne, da se pritožujem! Ko ga prinesem domov ga narežem, umijem, posušim in dam v hladilnik. Za ves teden imam tako pripravljenega. Tale recept je super poraba radiča, kombinacija je božanska! Poskusi!

Poglej si recept >>

Radič in rukola v solati s pečenim pršutom in krutoni


Tako, pa sva na koncu še enega mejlinga. Upam, da ti gre september v redu in da imaš kaj sveže energije. Želim ti luštna dva tedna, potem pa se spet bereva.

Če imaš kaj časa, pa kaj dobrega skuhaj! ♡

Do naslednjič,
Barbara

Če se resnično želiš odjaviti od Sit Fit sporočil, klikni tukaj

Sit Fit | [email protected]