Če ne moreš prebrati tega sporočila, klikni tukaj 

FBTWYT

Tri nove in pet "starih" idej

24.9.2018

Jesenska solata s pečeno zelenjavo in bulgurjem

Živjo!

Kako preživljaš te dni? Upam, da si v redu!

Jaz se imam kar fajn. Se tolažim, da s koncem poletja (oblekce, sandali, paradižnik, bučke, sladoled, mooorje!) pride jesen in z njo nove sestavine. Cvetača, brokoli, sladek krompir, jabolka, buče in še in še. No, pa saj boooo. Bo tudi jesen luštna. Če bo le več sonca in manj dežja, grmenja in več šelestenja listov pod nogami!

Danes ti predstavljam tri nove recepte, eden ima tudi video priprave. Nato pa sem vključila še pet idej za odlično ustvarjanje v kuhinji s sestavinami, ki so sedaj v sezoni

To so:

▪ cvetača
▪ brokoli
▪ jabolka
▪ sladki krompir
▪ slive

Vse jesenske recepte pa si poglej kar na https://www.sitfit.si/recepti/?fwp_sezona=jesen

In prav današnji izpostavljeni recept ne bi mogel biti bolj jesenski. Veš, kaj ga naredi tako dobrega? Poleg pečene cvetače, ki je za znoret dobra in kremastega sladkega krompirja? Preliv! Ja, spet je preliv tisti, ki naredi to solato res odlično.

Izpostavljeni recept: Jesenska solata s pečeno zelenjavo in bulgurjem >>

Novi #SitFitSi recepti

Mega sendvič s paradižnikom, pestom in mocarelo


Še malo se bom držala poletja! Ker se lahko. Kajti paradižnikov je še kar malo morje. Tistih najbolj sladkih. Njam! Tiste češnjeve paradižnike, ki jih ne boš pojedel/a kot bonbončke - saj jih tudi ti ješ tako, ali pač ne?! - jih pretvori v kremasto, dišečo paradižnikovo omako. Nato pa jo umesti med dva kosa kruha, dodaj še pesto in mocarelo in kriči od užitka. To je TAKO dobro! Recept je bil narejen v sodelovanju z ekipo Lušt.

Recept: Mega sendvič s paradižnikom, pestom in mocarelo >> 

Bučkin bolonjeze z makaroni po receptu Meghan Markle

Bučkin bolonjeze z makaroni po receptu Meghan Markle

Ne le, da je ta bučkin bolonjeze fantastičen in tako zelo enostaven, še kraljevski pridih ima! Recept zanj je namreč pred leti zaupala Meghan Markle, najnovejša kraljeva članica. Edina finta je le ta, da moraš bučke kuhati štiri ure. Ja, vem. V videu si poglej, kakšna transformacija se naredi v tem času. Noro! Video recept je bil pripravljen v sodelovanju z Lidl Slovenija.

Poglej si recept in video priprave >>

Bučkin bolonjeze z makaroni po receptu Meghan Markle
Dišeča klasična grška musaka


Roko gor vsi, ki niste vedeli, da je klasična grška musaka narejena brez krompirja! *držim roko gor* Jap, tudi jaz nisem vedela. Dokler nisem naredila malo raziskave in ugotovila, da so Grki v musako dali pač tisto, kar so imeli na razpolago: jagnjetino, jajčevce, paradižnik in sir. In kako je ta kombinacija slastna! Moraš jo pripravit! Recept je bil pripravljen v sodelovanju s Kotányi Slovenija.

Recept: Dišeča klasična grška musaka >>

V sezoni: RECEPTI ZA SUPER JEDI

Cvetačna solata z gorčično-medenim prelivom in kranjsko klobaso

Mičkeno nenavadno že zveni tole, ampak je pa tale solata res fantastična. Zopet ključno vlogo igra preliv, ki ga moraš narediti res dovolj, da z njim preliješ vso zelenjavo. Klobaso pa dodaj le po želji, ni nikakor nujna. In potem mi pa le sporoči, kako ti je bila solata všeč. Verjamem, da bo navdušila.

Poglej si recept >>

Cvetačna solata z gorčično-medenim prelivom in kranjsko klobaso

Kvinojina solata s pečenim sladkim krompirjem

Kdo je že probal pečen sladek krompir? *držim roko gor* Če ga še nisi, potem je skrajni čas, da ga probaš. Tako lepo kremast je in nasiten (a brez kalorij) in dišiii. Če dodaš še kvinojo, pa motovilec, pa malo avokada in božanski preliv? Oooh, dober tek!

Poglej si recept >>

Brokolijeve kroglice s sirom in jogurtovo pomako

Tele kroglice so ene najboljših na www.sitfit.si! Je že res, da rabiš malo več časa, da vse zmečeš skupaj in potem kroglice oblikuješ, ampak se pa resnično splača. Ker je tako dobro! Za serviranje pa ti predlagam, da jih zaviješ v tortilijo in dodaš jogurtovo pomako. Njam!

Poglej si recept >>

Brokolijeve kroglice s sirom in jogurtovo pomako

Hrustljav jabolčni čips s cimetom iz pečice

Tudi ti vidiš jabolka res povsod? Moj oči jih je letos spet pridelal neverjetno veliko. Toliko različnih vrst, toliko okusa! Nekaj jih bom zagotovo spet predelala v jabolčni čips in predlagam, da jih ti tudi. In ne, ne potrebuješ sušilca sadja!

Poglej si recept >>

Hrustljav jabolčni čips s cimetom iz pečice

Skutina pita s slivami

Nekaj sliv je pa še na razpolago, kajne? Tiste, ki ne bodo končale v marmeladi, lahko stlačiš tudi v pito. Tale recept je fantastičen, in ne le zaradi sliv. Ta skutin nadev?! Oooooh!

Poglej si recept >>

Skutina pita s slivami


Sedaj, ko si oborožen/a z novimi krasnimi idejami za crkljanje sebe in svojih bližnjih, pa ti želim le še, da se imaš lepo, da paziš nase in da uživaš v začetku jeseni. Če imaš pa kaj časa, pa kaj dobrega skuhaj.

Do naslednjič,
Barbara

Če se resnično želiš odjaviti od Sit Fit sporočil, klikni tukaj

Sit Fit | [email protected]