Če ne moreš prebrati tega sporočila, klikni tukaj 

FBTWYT

Jesenska hrana je fantastična!

23.10.2018

Cvetačna pica

Živjo!

Jesen je res zakon! Na koncu tega mejla najdeš pet odličnih jesenskih receptov, vse jesenske ideje pa nikar ne spreglej pod oznako jesen

Vendar pa to ni vse, kar imam danes zate! Poglej si dva nova #SitFitSi recepta in dva nova blog zapisa. Predlagam, da narediš super okusne koruzne polpete in pa čičerikine zvitke. Naredila sem seznam top10 jesenskih receptov, ki jih moraš pripravit, preberi pa si tudi, kako mi je všeč nov kompostnik bioloških odpadkov.

Današnji izpostavljeni recept pa je cvetačna pica. Testo, na katerega lahko daš vse, kar daš ponavadi na pico, naredi iz cvetače. Zamudno je že, a se splača.

Izpostavljeni recept: Cvetačna pica >>

Nova #SitFitSi recepta

Enostavni koruzni polpeti z dišavnicami


Ti koruzni polpeti so taaaaako dobri! Priprava je super enostavna, polpeti pa pešejo k pireju, pečenemu krompirju, v burger in pa na solato. Pa še tako lepo dišijo in še lepše izgledajo! Recept je pripravljen v sodelovanju z Lidl Slovenija.

Recept: Enostavni koruzni polpeti z dišavnicami >>

Čičerikini zvitki s tzatziki omako in bulgurjem


Vse sestavine, ki sem jih zavila v polnozrnato tortilijo lahko daš tudi na krožnik: malo kuhanega bulgurja (ali kuskusa ali riža), čudovito dišečo čičeriko v paradižnikovi omaki in pa tzatziki omako. Seveda lahko z burgurjem in čičerikino omako ješ tudi katero drugo solato. Možnosti je ogromno. Recept je pripravljen v sodelovanju s Kotányi Slovenija.

Recept: Čičerikini zvitki s tzatziki omako in bulgurjem >>

Nova #SitFitSi blog zapisa

Blog 070: Top 10 jesenskih receptov

Blog 070: Top 10 jesenskih receptov

Iščeš ideje za jesensko uživanje v kuhinji? Predstavljam top10 idej za jedi, ki jih letos moraš pripravit, pod oznako Jesen, pa lahko najdeš še več odličnih idej.

Sicer so jeseni v sezoni: buče, gobe, brokoli, cvetača, koromač, jabolka in še in še. :)

Preberi si celoten zapis >>

Blog 017: Jesenski recepti

Blog 071: Je Bokashi Organko 2 najboljši biološki kompostnik na svetu?

Nedavno sem v test dobila najnovejšo različico Bokashi Organka iz podjetja Skaza. Preberi si, kako se je obnesel v moji kuhinji.

Preberi si celoten zapis >>

Recenzija: Bokashi Organko 2

JESEN: Ideje za božanske jesenske jedi

Vichyssoise: porova juha s krompirjem

Kremasta je, diši, dobra je in še navduši vse, ki jo poskusijo. In priprava? Ne bi mogla bit bolj enostavna. Poskusi jo!

Poglej si recept >>

Vichyssoise: porova juha s krompirjem

Kremast zelenjavni pire iz gomolja zelene

Malo nenavadna je že ta jed, ampka tako dobra! Ko v mleku kuhanem gomolju zelene dodaš maslo, sol in muškatni oreščkek, se zgodi magija, ki je ne smeš zamudit!

Poglej si recept >>

Kremast zelenjavni pire iz gomolja zelene

Mascarpone polenta z pečenimi gobicami in jajcem

Samo predstavljaj si: kremasta polenta, dišeče gobice in razlit rumenjak! Oh, ta kombinacija res ne more bit zanič. Pravzaprav je fantastična!

Poglej si recept >>

Mascarpone polenta z pečenimi gobicami in jajcem

Bučni njoki v masleni omaki z žajbljem

Poznaš koga, ki ne mara njokov? Jaz tudi ne. Ti bučni njokci so tako okusni, da poleg ne potrebuješ težke omake: le malo masla in žajblja bo čisto dovolj.

Poglej si recept >>

Bučni njoki v masleni omaki z žajbljem

Korenčkovi štruklji

Si že kdaj poskusil/a korenčkove štruklje? Moraš jih! Tele lahko posuješ s sladkorjem in imaš sladico, ali pa jih poješ kot prilogo k glavni jedi po izbiri. Pa še zamrzneš jih lahko!

Poglej si recept >>

Korenčkovi štruklji


Tako. Kaj praviš, imaš za enkrat dovolj jesenskih idej? Nikar ne spreglej vseh jesenskih idej - ki jih letošnjo jesen seveda nameravam še dodajati - pod oznako Jesen.

Uživaj v jeseni, pojdi tudi kaj ven na sprehod in seveda, če imaš kaj časa, kaj dobrega skuhaj.

Do naslednjič,
Barbara

Če se resnično želiš odjaviti od Sit Fit sporočil, klikni tukaj

Sit Fit | [email protected]