Če ne moreš prebrati tega sporočila, klikni tukaj 

FBTWYT

Jesenska hrana je čudovita!

5.11.2018

Doma pripravljen bučni pire

Živjo!

Pa so prazniki za nami in cel mesec obveznosti pred nami. Jap, samo še en mesec (še manj kot mesec) nas loči od veselega decembra. Mislim, da bomo zdržali, ane? Pomagala nam bo dobra hrana, pozitivno mišljenje in topla dekca. No, vsaj meni! ;)

V tokratni številki te obveščam o dveh novih receptih - en je tudi v video obliki - in pa o novem blog zapisu. Šla sem na teden restavracij v Altroké in tam vse, kar sva dobila na mizo, tudi pofotkala. 

Za na konec pa ti prilagam še pet luštnih idej, ki niso le dobre, ampak tudi lepe. In enostavne za pripravit!

Današnji izpostavljeni recept pa je priprava pireja iz buč. Buče, ki so te dni na razpolago v velikem številu, niso le za rezanje in hranjenje živali. Super so za pripravo pireja, s katerim lahko narediš ful enih odličnih jedi in sladic. Kako pripraviš pire, si poglej na linku, več o bučah pa si preberi v blog zapisu Vse o bučah.

Izpostavljeni recept: Doma pripravljen bučni pire >>

Nova #SitFitSi recepta

Pisan kruhov narastek

VIDEO RECEPT: Pisan kruhov narastek

Ko ti ostane kruh in je ta že malo suh, ga porabi za pripravo kruhovega narastka, ki je lahko skupaj s solato odlična glavna jed, s glavno jedjo po izbiri pa odlična priloga. Ta narastek je znotraj mehak, na vrhu pa je odlična skorjica. Taaaako je dober. Video recept je pripravljen v sodelovanju z Lidl Slovenija.

Poglej si video in celoten recept >>

Pisan kruhov narastek
Jabolka (in čips) s čokolado in arašidovim prelivom


Ko si zaželiš malo crkljanja, si pripravi tole sladičko! Imava krhlje jabolk - lahko uporabiš tudi banano, olupljene krhlje mandarine ali pa hruške! - in po želji še čips. Nato jih pomakaj v čokolado - najboljša bo kar tvoja najljubša, seveda lahko tudi temna čokolada ali bela čokolada - in po želji okrasi še z malo stopljenega arašidovega masla. Preverjeno čokoladna jabolka pašejo tudi k narezku (siru, mesninam in ostalim dobrotam!). Recept je pripravljen v sodelovanju z Lidl Slovenija.

RECEPT: Jabolka (in čips) s čokolado in arašidovim prelivom >>

Novo na blogu

Recenzija: Altroké v Ljubljani

Z Domnom sva čisto neplanirano odšla na jesenski teden restavracij v Altroké. Tam so naju postregli s kar v redu hrano, ki je bila na momente prav odlična. Kaj vse sva jedla, pa si poglej v najnovejšem blog zapisu. Fotke so!

Poglej si fotke in celotno oceno >>

Altroké recenzija

V SEZONI: Ideje za čudovite jedi

Njoki iz sladkega krompirja v masleni omaki

Za pripravo potrebuješ pire iz sladkega krompirja, ki ga enostavno dobiš tako, da sladki krompir spečeš, nato pa izdolbeš. Ful enostavno! Predlagam, da narediš dvojno porcijo teh njokov, ker se v njih zaljubiš! Pa še čudovito se zamrznejo - nekuhani, seveda. Nato pa potrebuješ le še masleno omako. Oh, to je takoooo dobroooo!

Poglej si recept >>

Njoki iz sladkega krompirja v masleni omaki

Bučni pomfrit

Kdo bi si mislil, da lahko tudi iz buče pripraviš pomfri! Jap, pa še ni tako zapleteno, kot si misliš. V receptu ti s fotkami po korakih pokažem, kako ga lahko narežeš, da si ne porežeš vseh prstov. In okus, te zanima? Tak sladek, jesenski. Ful je dober kot priloga, jaz ga pa imam rada tudi kot prigrizek. Se splača poskusit, ti rečem.

Poglej si recept >>

Bučni pomfrit

Pečen fižol s pivom

Kaj dobiš, če skupaj zmešaš tri barve (ali pa le enega) fižola, dodaš pivo in malo paradižnikov? Tole poslastico. Tako polnega okusa fižola še nisi nikoli, ti garantiram. Priprava je tudi zelo enostavna, saj večino naredi pečica. Fajn jesenska/zimska jed!

Poglej si recept >>

Pečen fižol s pivom

Palačinke iz sladkega krompirja

Tele palačinke so za vse, ki se izogibate moki. Za pripravo potrebuješ sladki krompir, jajca in malo soli. Ter malenkost olja za pečenje. Res so nenavadne te palačinke, a tako mehke in dobre! Lahko so kot priloga ali pa prigrizek. So za poskusit.

Poglej si recept >>

Palačinke iz sladkega krompirja

Jabolčno-ovseni piškoti z arašidovo glazuro

Piškoti z jabolkom so fajn! Zelo so sočni, zelo so mehki in zelo so dobri! Pa še zdravi. Če želiš, jih lahko pokapaš z arašidovo glazuro, ni pa nujno. Predlagam, da jih imaš za malico ali pa celo zajtrk. Pa nujno jih deli s prijatelji in družino, ker so tako dobri, da je velika nevarnost, da poješ vse kar sam/a.

Poglej si recept >>

Jabolčno-ovseni piškoti z arašidovo glazuro


Naj bo toliko dovolj za tokrat. Želim ti, da uživaš v jeseni, zdržiš do veselega decembra in da se imaš lepo. Pazi nase, pojdi kaj ven na sprehod in če imaš kaj časa, kaj dobrega skuhaj.

Do naslednjič,
Barbara

Če se resnično želiš odjaviti od Sit Fit sporočil, klikni tukaj

Sit Fit | [email protected]