Če ne moreš prebrati tega sporočila, klikni tukaj 

FBTWYT

Skoraj je že zima?!

19.11.2018

Bučna kremna juha

Živjo!

Ja ja, saj vem. Tudi zima mora enkrat priti. Visoke temperature smo imeli res že predolgo. Čeprav res ne maram nizkih temperatur, ker me potem zebeee! Ampak vseeno se mi zdi, da imamo kar srečo, da lahko doživljamo vse štiri letne čase. Nam vsaj dolgčas ni! 

Kako si drugače? Si včeraj obiskal/a volišče? Je le naša dolžnost, kajne? Jah, vedno bom omenjala take in podobne zadeve, sem le diplomirana politologinja! :)

Torej, kaj imam danes zate? Dva nova recepta in veliko idej za uporabo sezonskih sestavin. Poglej si en nov video recept in en foto recept, oba sta za ta letni čas fenomenalna. En je super za druženje, drugi pa za porabo tistega rdečega zelja od martinovega. Saj ti ga je nekaj ostalo, kajne? ;) Če ne, pa brž po novega!

Še ena super novica - moj recept je na naslovnici praznične številke Lidlove revije Preprosto. Jo že imaš? :D

Nato pa sem na enem mestu zbrala šest najbolj aktualnih blog zapisov, v katerem delim recepte in zanimivosti o aktualnih sestavinah. Te so:

- sladki krompir
- rumene buče
- brokoli
- cvetača

Nato imam zate še dva blog zapisa, v katerem ti povem, kako lahko čisto enostavno olupiš in popražiš lešnike in pa kako narediš zdrave kandirane orehe, ki so super za grickanje in za v solate (en recept sledi kmalu!).

Nato pa še en kjut zapis, v katerem izveš, da so lahko juhce tudi odlične glavne jedi. V zapisu najdeš recepte in nasvete, s katerimi si olajšaš delo.

Današnja izpostavljena fotka pa je bučna juha, ki jo lahko pripraviš iz katere koli jedilne rumene buče, ne potrebuješ pa nobene smetane in/ali krompirja. Vse čisto naravno!

Izpostavljeni recept: Bučna kremna juha >>

Nova #SitFitSi recepta

Česnov kruh s sirom

VIDEO RECEPT: Česnov kruh s sirom

Tole zadevco lahko pripraviš z večjo štruco ali hlebcem kruha, lahko pa uporabiš samo kajzarce ali kakšno podobno manjše pekovsko pecivo. Nato ga pa malo popečeš in uživaš! Zraven postrezi vino ali pa kruh pojej s kakšno toplo kremno juho. Res je fenomenalno! Video recept pripravljen v sodelovanju z Lidl Slovenija.

Poglej si video in celoten recept >>

Česnov kruh s sirom
Vijoličen super smuti proti vnetjem z rdečim zeljem, borovnicami in banano


Taki luštni, kremasti in zdravi smutiji so super! Za zajtrk ali pa malico/lahko večerjo. Uporabila sem same zdrave sestavine: rdeče zelje (ne zmrduj se, dokler ne probaš!), borovnice (sveže ali zmrznjene) banano, ovsene kosmiče, grški jogurt in cimet. Taaako dobra kombinacija! Da ne omenjam, da je super zdrava in fajn za boj proti vnetjem. Sami dobri razlogi za pripravo, če mene vprašaša! Recept pripravljen v sodelovanju s Kotányi Slovenija.

Recept: Vijoličen super smuti proti vnetjem z rdečim zeljem, borovnicami in banano >>

Lidlova revija Preprosto z mojo naslovko!


Se je pa v zadnjem tednu zgodilo tudi to! Moj recept je na naslovnici Lidlove praznične številke revije Preprosto! Kaj ni to kul! Fotkala je odlična fotografinja Mateja Jordovič Potočnik, ki ne le, da obvlada, še fajn je delat z njo! Na naslovnici je Pomarančna tortica, med plastmi biskvita pa je božanski čokoladni mousse. Ne verjamem, da se ti ne lušta! ;)

Spodaj pa je še fotka vseh treh mojih receptov v reviji in vsi so fajn. Sploh pomarančni mousse - taaaako dobro! V reviji imaš še več receptov mojih kuharskih kolegic in kolegov, pa ogromno enih nasvetov. Pojdi v Lidl in si priskrbi izvod, preden poidejo. :D

Od leve proti desni:
- Pomarančna tortica s čokoladnim moussom
- Pomarančni kolač 
- Pomarančni mousse s čokoladnimi piškotki
Recepti in styling by me :D
Foto by Mateja Jordovič Potočnik

NE SPREGLEJ - V sezoni!

Recepti in zanimivosti o sladkem krompirju

Iz tega gomolja lahko pripraviš marsikaj! Od juhc, do prilog in glavnih jedi in vse do sladic. Super zdrav je sladki krompir, pa še enostavno dostopen. V blog zapisu izveš še več o njem, pa še seznam receptov si poglej!

Poglej celotni blog zapis >>

VSE o sladkem krompirju

Recepti in zanimivosti o rumenih bučah

Rumene buče so zakon! Pa še tako zelo dostopne so. Vse vrste jedilnih buč lahko uporabiš, kako, pa si poglej v blog zapisu. Tudi buče so fantastične in zdrave, pravi čudež narave.

Poglej celotni blog zapis >>

VSE o rumenih bučah

Video in postopek lupljenja in praženja lešnikov

Sedaj, ko je sezona lešnikov, si jih priskrbi in jih kar doma olupi in prepraži. So super za grickanje med obroki in fenomenalni tako v sladicah, kot v solatah. Pa še ful enostavno se jih pripravi!

Poglej celotni blog zapis >>

VSE o lupljenju in praženju lešnikov

Recepti in zanimivosti o brokoliju

Tudi brokoli je jesenska sestavina in priporočam, da ga v svoj jedilnik umestiš čim večkrat. Ker je zdrav. In ker je dober! V blog zapisu izveš zakaj in kako ga lahko pripraviš. Same dobrote!

Poglej celotni blog zapis >>

VSE o brokoliju

Postopek priprave zdravih kandiranih orehov

Kandirani orehi so fajn. Sicer so pripravljeni s sladkorjem, mora različica pa z medom. Kandirani orehi so fajn za grickat, ko ti pade sladkor, in pa za uporabo v solatah. Orehi so zdravi in res enostavno dostopni. Ne zamudi tega recepta!

Poglej celotni blog zapis >>

VSE o kandiranih orehih

Recepti za juhe in bogate enolončnice za čez zimo

Prišel je čas, ko bodo juhce tiste, ki bodo kraljevale na naših mizah. In ne le kot uvod v obrok. Tiste prave, nasitne in zdrave enolončnice so tiste, ki jih moraš pripravit to zimo. Poglej si ogromno enih receptov, slastni so!

Poglej celotni blog zapis >>

VSE o juhah in enolončnicah

Recepti in zanimivosti o cvetači

Cvetača sicer nima ne vem kakšnega dobrega ugleda, si pa zasluži pravo malo oboževanje. Ker je zdrava, pa neverjetno vsestranska, pa še dobra je. Če jo pravilno pripraviš, seveda.  V blog zapisu najdeš veliko zanimivih receptov, poglej si ga!

Poglej celotni blof zapis >>

VSE o cvetači


Toliko imam zate danes. :) Lepo se imej, toplo se obleci, pazi nase in kaj dobrega pojej. Če imaš kaj časa, pa še kaj dobrega skuhaj.

Do naslednjič,
Barbara

Če se resnično želiš odjaviti od Sit Fit sporočil, klikni tukaj

Sit Fit | [email protected]