Če ne moreš prebrati tega sporočila, klikni tukaj 

FBTWYT

Ker jaz na polno!

17.12.2018

Prekmurska palačinka

Živjo!

Kako si kaj danes? Najbrž fajn, ker je le še en teden do praznikov? Upam! Jaz sem super. Medtem ko sem prejšnji teden uživala v prazničnem Dunaju, imam ta teden pred seboj še nekaj nalog, potem pa spet mali dopust. Juhuu!

In kaj imava na sporedu danes? Danes imam iz #SitFitSi kuhinje tri nove recepte. Vsi so zeeeelo praznični. Imam churrose (nebeško dobro!), praznično pašto (s svilnato omako!) in pa hit letošnje zime: kuhan gin! 

V primeru, da te dni pečeš, pa ti predlagam še tri recepte za piškote, super recept za rumove kroglice in pa recept za božanske trufle. Vseh pet idej je slastnih.

Današnji izpostavljeni recept je v palačinko skrita prekmurska gibanica. Palačinko torej nadevaš z vsemi za prekmursko gibanico značilnimi sestavinami in uživaš. Tako enostavno!

Izpostavljeni recept: Prekmurska gibanica >>  

Novi #SitFitSi recepti

Enostavni domači churrosi (španski ocvrtki) s čokoladno pomako


Poznaš churrose? To so španski ocvrtki, podobni našim krofom. S to razliko, da je priprava churrosov mnooogo hitrejše in še mnooogo enostavnejša. Testo le zmešaš skupaj, postaviš v nastavek, spustiš v olje in ocvreš. Enostavno! Nato jih le še povaljaš v sladkorju s cimetom in brundaš od užitka. Poleg pa ne sme manjkati čokoladna pomaka. Jooooj, kako je to enostavno IN dobro! Recept je pripravljen v sodelovanju z Wiener Zucker Slovenija.

Recept: Enostavni domači churrosi (španski ocvrtki) s čokoladno pomako >>

Rezanci z gobicami in pestom

VIDEO RECEPT: Rezanci z gobicami in pestom

Ta december sebi in svojim najbližjim pripravi tole praznično pašto! Široke rezance pomoči v svilnato, dišečo in enostavno omakco in garantiram ti, da bo to tvoj najboljši obrok tedna! Video recept je pripravljen v sodelovanju z Lidl Slovenija.

Poglej si video in recept >>

Rezanci z gobicami in pestom
Vroči (kuhan) gin


Hit te zime je zagotovo kuhan gin! Taaako je dober! In tako prilagodljiv - to pomeni, da brezalkoholno osnovo pripraviš najprej (ta je primerna tudi za otroke!), nato pa na koncu dodaš še gin. Seveda toliko, kot ti ustreza. Da ne govorim o tem, da tale gin takooo zelooo diši! Mmmm ... Recept je pripravljen v sodelovanju s Kotányi Slovenija.

Recept: Vroči (kuhan) gin >>

Peci!

Pomarančni olivni piškotki

Tile mali sončki so super enostavni! Pripraviš jih z olivnim oljem, ki mu dodaš pomarančno lupinico, malo sladkorja, moke in ljubezni. Sestavina ljubezen je ključna! ♡

Poglej si recept >>

Pomarančni olivni piškotki

Jabolčno-ovseni piškoti z arašidovo glazuro

Malo nenavadni, a tako dobri! Pripravljeni z ovsenimi kosmiči in jabolčkom. Res do fajn! Če želiš, jih lahko pokapaš še z arašidovo glazuro. In seveda želiš, ane?

Poglej si recept >>

Jabolčno-ovseni piškoti z arašidovo glazuro

Ovseni piškoti s čokolado

Kdo bi si mislil, da je priprava piškotov lahko tudi enostavna. Jaz že ne! Tile čokoladni kupčki so pripravljeni en-dva-tri, pa še sočni so in tako dobri!

Poglej si recept >>

Ovseni piškoti s čokolado

Rumove kroglice

Če priprava piškotov ni tvoj štos, pripravi rumove kroglice. Dodaš lahko toliko ruma, kot si želiš, če pa jih pripravljaš za otroke, pa jih pripravi brez ruma. Vsi jih obožujejo, stokrat preizkušeno!

Poglej si recept >>

Rumove kroglice

Čokoladno-avokadovi trufli

Za prihajajoče praznične sladkanje pa si lahko pripraviš kar trufle. Tile so pripravljeni z avokadom, čokolado in kakavom in so res dekadentni. 

Poglej si recept >>

Čokoladno-avokadovi trufli


Tako, toliko za danes. Upam, da uživaš v decembru, da počasi zaključuješ z delom za letos in da se lepo pripravljaš na praznovanje konec leta. Uživaj, pazi nase in se, ko greš ven, dobro obleci.

Če imaš pa kaj časa, pa kaj dobrega skuhaj.

Do naslednjič,
Barbara

Če se resnično želiš odjaviti od Sit Fit sporočil, klikni tukaj

Sit Fit | [email protected]