Če ne moreš prebrati tega sporočila, klikni tukaj 

FBTWYT

POMLAD: Čas je za res dobro hrano!

1.4.2019

Burger s cvetačnim polpetom, šparglji in jajcem

Živjo!

Danes se ti na hitro oglašam z novim #SitFitSi receptom, ki je zadnji iz serije Brezmesni ponedeljki z Lidl Slovenija. Ne, to ni prvoaprilska šala. To je življenje.

Nato pa ti v nadaljevanju predstavljam pet receptov, ki vključujejo sestavine, ki so trenutno v sezoni. 

Te so: regrat, šparglji, brokoli, motovilec, jabolka. Ko pa narediš teh pet, pa si poglej še nekaj luštnih idej spomladanskih poslastic v blog zapisu Spomladanski recepti, vse pa najdeš pod oznako Pomlad.

Današnji izpostavljeni recept pa je eden najboljših burgerjev, kar sem jih jedla v življenju. Verjamem, da bi bil všeč tudi Gordonu in Jamieju. Narejen je z domačo bombetko, potem pa najdeš še avokado, solato, cvetačni polpet, sir, popečene šparglje in jajce na oko. Kaj ne zveni enostavno božansko?! Takoj zdejle bi ga! Pa čeprav sem pravkar pojedla veliko skledo regrata in sirov toast. Taaako je dober. In lep. A ni no?

Izpostavljeni recept: Burger s cvetačnim polpetom, šparglji in jajcem >>

Novo na #SitFitSi

Solata za s seboj s čičeriko, artičokami, feto in limoninim prelivom

VIDEO RECEPT: Solata za s seboj s čičeriko, artičokami, feto in limoninim prelivom

Tole solato si pripravi večer prej (zdrži tudi nekaj dni!) in jo vzemi s seboj v službo, šolo, izlet. S kosom kruha je super nasitna, največja magija pa je predvsem v super prelivu. Video recept pripravljen v sodelovanju z Lidl Slovenija.

Poglej si video in recept >>

Solata za s seboj s čičeriko, artičokami, feto in limoninim prelivom

Pomlad <3

Regrat s toplim prelivom

Travniki so polni zdravega regrata, pojdi ponj! Le izogni se tistim ob prometnih cestah in kjer se sprehajajo psi. Nato pa ga lepo očisti in uživaj v njem. Jaz ga potem takoj operem in dobro osušim in ga imam na voljo ves teden. Ja, že drugi teden zapovrstjo. Uživam!

Poglej si recept >>

Regrat s toplim prelivom

Kremna paradižnikova rižota s pečeno zelenjavo

V aprilu, maju in juniju, ko so v sezoni, lahko uživamo v špargljih, ki so fantastični. Če so prav pripravljeni, seveda! Tukajle je fajn recept, vse o špargljih pa si preberi na blog zapisu Šparglji. Tam najdeš tudi recepte.

Poglej si recept >>

Kremna paradižnikova rižota s pečeno zelenjavo

Brokolijev riž s porom in sušenimi paradižniki

Tudi brokoli je trenutno v sezoni, uporabi ga! Če iščeš alternativo ogljikovo-hidratnim prilogam in imaš dovolj cvetačnega riža, poskusi brokolijevega. Z maslom, porom in sušenimi paradižniki je sanjski!

Poglej si recept >>

Brokolijev riž s porom in sušenimi paradižniki

Kvinojina solata s pečenim sladkim krompirjem

Tudi motovilec se še najde na vrtovih. Lahko ga spremeniš v nasiten, zdrav in čudovit obrok. Dodaj mu še malo kvinoje in pečen sladki krompir. Reees je dober!

Poglej si recept >>

Kvinojina solata s pečenim sladkim krompirjem

Ovsena kaša s karameliziranimi jabolki in cimetom

Če imaš tudi ti v kleti še nekaj jabolk, jih ne spremeni le v štrudelj, pito, kompot, ampak jih dodaj tudi ovseni kaši. Tile so karamelizirani in potreseni s cimetom. Tako. Zelo. Dobro!

Poglej si recept >>

Ovsena kaša s karameliziranimi jabolki in cimetom


Toliko za tokrat. Sedaj grem pa na sončka. Lepo se imej, pazi nase, pojdi na zrak (zavaruj se pred soncem in klopi in dovolj pij!) in uživaj. Če imaš kaj časa, pa kaj dobrega skuhaj.

Do naslednjič,
Barbara

Če se resnično želiš odjaviti od Sit Fit sporočil, klikni tukaj

Sit Fit | [email protected]