Če ne moreš prebrati tega sporočila, klikni tukaj 

FBTWYT

Pa smo dočakali poletje!

3.7.2019

Pečen ananas
 z medeno omako

Živjo!

Si tudi ti vesel/a, da je končno poletje in z njim odlične sestavine za resnično poletno razvajanje? Potem sva že dva! Oboooooožujem poletje. Sicer mi poletne visoke temperature niso čisto ok - čez dan se raje skrivam, ven pa pridem zvečer - obožujem pa vse, kar nam narava v tem času nudi. Na koncu tega mejla si poglej, kaj je sedaj v sezoni.

Najprej pa poglejva, kaj je novega v #SitFitSi kuhinji. Imava paradižnikovo pito s tremi siri in če ti je bila všeč špargljeva, ki sem jo reklamirala nekaj časa nazaj, ti bo tudi ta! Imava pa tudi čisto nov recept, ki sem ga dobila od Domnove mame - to je hobotnica s krompirjem. Mnogo enostavnejša od hobotnice s krompirjem izpod peke in meni osebno tudi mnogo boljša. 

Ne spreglej pa še nekaj idej za poletno razvajanje - izbrala sem pet receptov, ki jih lahko pripraviš te dni in vsi so odlični.

Izpostavljam pa recept, ki ga lahko uporabiš na piknikih, praznovanjih ali pa kar vsak dan. To je pečen ananas z medeno omako in če mu dodaš še kepico sladoleda, si v nebesih!

Izpostavljen recept: Pečen ananas z medeno omako >>

Novo na #SitFitSi

Pita s tremi
 siri in češnjevimi paradižniki


Ta pita te bo navdušila in verjamem, da bo to poletje večkrat na sporedu. Imava listnato testo, tanek sloj gorčice, kar tri sire - jaz sem izbrala mocarelo, parmezan in edama - in pa marinirane češnjeve paradižnike, ki so se pacali v olivnem olju, baziliki ter soli in popru. Pita se peče le 15 minut, končni rezultat je pa božanski. Ješ jo lahko toplo ali pa sobne temperature. Super je kot glavna jed s skledo solate ali pa kot predjed. 

Recept: Pita s tremi siri in češnjevimi paradižniki >>
Z ekipo Lušt.

Hobotnica
 s krompirjem malo drugače


Hobotnica s krompirjem izpod peke je sicer čisto odlična jed, tale jed pa je malo drugačna. Imava kuhano hobotnico - uporabiš lahko tudi sipo! - kuhan krompir, veliko česna in peteršilja. Pa še malo začimb in olivnega olja. Če ti uspe dobiti kuhano hobotnico, imaš to jed lahko na mizi v roku pol ure. Resnično je enostavna in taaaako dobra. Greh bi jo bilo ne poskusiti!

Recept: Hobotnica s krompirjem malo drugače >>
S Kotányi Slovenija.

Recepti v sezoni!

Mega sendvič s paradižnikom, pestom in mocarelo

Tole poletno čudo je prava mala pica v sendvič obliki. Imava kruh, zeleni pesto, stopljeno mocarelo in maslene češnjevce s česnom. Taaaako slasten, da ga moraš pripravit večkrat, ne gre drugače!

Poglej si recept >>

Mega sendvič s paradižnikom, pestom in mocarelo

Poletni sendvički s skuto, rukolo in breskvami

Imava morda nenavadne sestavine, ki pa skupaj fantastično delujejo. Malo kruha, odišavljene skute, rezinic breskve in sveže rukole in na vrhu po želji še pistacije. Prava poletna ekstaza!

Poglej si recept >>

Poletni sendvički s skuto, rukolo in breskvami

Solata s koruzo, mocarelicami in bazilikinim prelivom

Kdo je rekel, da moraš na pikniku postreči le s paradižnikom?! Pripravi tole pisano solato, ki bo ljudi presenetila, osvežila in navdušila. Imava solato, mocarelo, breskve in koruzo. In enega najbolj svežih prelivov na svetu - bazilikinega!

Poglej si recept >>

Pomladno-poletna solata s koruzo, mocarelicami in bazilikinim prelivom

Cvetačna solata z gorčično-medenim prelivom in kranjsko klobaso

Ok, ta solata je malo nenavadna. Imava surovo sesekljano cvetačo, jabolka, avokado in medeni gorčični preliv. Za po vrh pa pravilno kuhano kranjsko klobaso. Fantastično!

Poglej si recept >>

Cvetačna solata z gorčično-medenim prelivom in kranjsko klobaso

Kokosove kroglice s temno čokolado

Tudi poleti pašejo prigrizki! Da pa ne bo vedno le sočna breskev ali pa sladoled, pripravi te kokosove kroglice. Obliješ jih lahko s temno, mlečno ali belo čokolado. Narejene so brez dodanega sladkorja!

Poglej si recept >>

Kokosove kroglice s temno čokolado


Preden se poslovim, pa poglejva še, kaj je trenutno v sezoni:

breskve, marelice, češnje
mlada solata
zelje
paradižniki
mladi krompir
kumare
paprike
in še in še.
Poglej si nekaj idej za poletne recepte v blog zapisu ter vse pod oznako Poletje.

Toliko za danes. Uživaj v poletju, izogibaj se soncu med 11. in 16. uro, pij dovolj vode, ne pozabi na rekreacijo in dovolj spi.

Pazi nase in če imaš kaj časa, kaj dobrega skuhaj/pripravi.

Do naslednjič,
Barbara

Če se resnično želiš odjaviti od Sit Fit sporočil, klikni tukaj

Sit Fit | [email protected]