Če ne moreš prebrati tega sporočila, klikni tukaj 

FBTWYT

Poletne sestavine so zakon!

19.8.2019

Ekspresna bučkina tortilija pica

Živjo!

Kako poteka tvoje poletje? Upam, da se imaš super. Če ti je že malo dolgčas na področju hrane, te vabim, da si pogledaš moje ideje za poletno razvajanje. Imam predlog za super juhco, špagete in seveda tudi sladice ter še mnogo več. Pa še vse lahko pripraviš iz sezonskih sestavin. 

Še več idej pa lahko najdeš na spletnem mestu www.sitfit.si pod oznako Poletje

Današnji izpostavljeni recept je pica, ki jo lahko pripraviš v desetih minutah! Namesto pravega pica testa uporabi kar tortilijo - ti povem, da je pica lažja, bolj paše tudi v vročini, pa še super okusna je. Za probat je!

Izpostavljeni recept: Ekspresna bučkina tortilija pica >> 

NOVO na #SitFitSi

Domača manj sladka marelična marmelada


Čudovita, ne preveč sladka marmelada, pripravljena z marelicami, malo sladkorja in agartino, samo čaka, da jo pripraviš. Super je za na kruh, piškotke ali palačinke. Pa še pripravljena je en-dva-tri!

Recept: Domača manj sladka marelična marmelada >>
S Kotányi Slovenija.

Špageti v kremasti omaki z jajčevci


Tako kremaste omake, ki ne vsebuje mlečne smetane, pa še ne! Kremasto omako naredi kokosovo mleko, skupaj z vsemi začimbami in mehkim jajčevcem pa naredi omako nadvse božansko. Dodaten bonus: ta jed je popolnoma veganska in 100% božanska.

Recept: Špageti v kremasti omaki z jajčevci>>
S Kotányi Slovenija.

Odlična arašidova pita brez peke


Poletje je še vedno tu in predlagam, da pripraviš to fantastično pito brez peke. Pripravi jo z arašidovim maslom, prezrelimi bananami in še nekaj malenkostmi. Samo poglej si jo no, vsi so navdušeni, ko jo vidijo in potem še, ko jo poskusijo! Izgine takoj!

Recept: Odlična arašidova pita brez peke >>

Fantastična bučkina kremna juha


Kdo pravi, da morajo kremne bučkine juhe vsebovat krompir in/ali smetano. Ali vsakršno koli zgoščevalno sredstvo. Dovolj je že, da pri kuhanju uporabiš pravo količino tekočine. Za odličen okus pa poleg bučke poskrbi še nekaj malenkosti. Poglej si recept!

Recept: Fantastična bučkina kremna juha >>

Božanski v pečici ocvrti jajčevci


Z jajčevci pa lahko pripraviš tudi to odlično jed! Ti ocvrti jajčevci, ki jih spečeš kar v pečici, so fantastičnega okusa. Ker k drobtinam dodaš malo parmezana, so neverjetno hrustljavi, ker jim dodaš pa še suh origano, so pa neverjetno dišeči. Pa čisto nič mastni, kot tisti, ocvrti v olju. Poskusi jih!

Recept: Božanski v pečici ocvrti jajčevci >>

Sataraš: zelenjava z jajčki


Papriko, paradižnik in čebulo malo potenstaš, dodaš jajčka in nekaj začimb in uživaš! Za kosilo ali pa večerjo. Če poleg poješ še malo kruha in/ali veliko skledo solate, bo to odličen poletni obrok!

Recept: Sataraš: zelenjava z jajčki >>

Marinirane breskve z grškim jogurtom


Ta lahka sladica bo najbolj prijala na vroče poletne dni, saj ne vključuje kuhanja ali pečenja in je čudovito osvežujoča. Pripravi jo s svežimi breskvami ali nektarinami. 

Recept: Marinirane breskve z grškim jogurtom >>

POLETNE vsebine na blogu

Slastni poletni recepti

Poletje je res radodarno z zelenjavo in sadjem in prava škoda bi bila, če tega ne bi izkoristili na polno. V zapisu najdeš ogromno receptov!

Poglej si blog zapis >>

Slastni poletni recepti

Poletne sladice

Poleti ne paše le sladoled. V blog zapisu imam ideje za nekaj prav luštnih poletnih sladic. Še več pa jih najdeš tukaj.

Poglej si blog zapis >>

Poletne sladice

Vse in še več o špinači

Špinača je fantastična in zelo zdrava. Uporabiš jo lahko tako v slanih, kot tudi v sladkih jedeh. In ne le v smutijih. Imam recept za palačinke s špinačo in so fantastični.

Poglej si blog zapis >>

Vse in še več o špinači

Vse o borovnicah z recepti

Borovnice so resnično zdrave in neverjetno okusne. Uporabi jih v mojih receptih in zagotavljam ti, da ti bodo postale še bolj všeč!

Poglej si blog zapis >>

Vse o borovnicah z recepti

Vse in še več o kumarah

Prišla je sezona kumar in ne le, da so zdrave, so tudi dobre. Imam več receptov za njihovo pripravo, zato si jih pripravi in naredi nekaj dobrega za svoje zdravje in počutje.

Poglej si blog zapis >>

Kumare

Odlični solatni prelivi

Da tvoje solate, ki te dni še kako prijajo, ne bodo dolgočasne, si jih pripravi z različnimi prelivi. V tem blog zapisu sem zbrala nekaj najboljših. 

Poglej si blog zapis >>

Odlični solatni prelivi


Mislim, da ti sedaj ne bo več težko najdi načina za porabo vseh poletnih pridelkov. Pripraviš lahko marsikaj in vse, kar ti predlagam, je odlično. Poigraj se z idejami, pripravi odlične jedi in uživaj v poletju. Seveda še vedno velja, če imaš kaj časa, vsekakor kaj dobrega skuhaj.

Do naslednjič,
Barbara

Če se resnično želiš odjaviti od Sit Fit sporočil, klikni tukaj

Sit Fit | [email protected]