Če ne moreš prebrati tega sporočila, klikni tukaj 

FBTWYT

"Končno je konec poletja!" - Ni rekel še nihče!

2.9.2019

Poletna tortica z breskvami in borovnicami

Živjo!

Morda se poletje res že počasi poslavlja, mi pa lahko še vedno uživamo v pridelkih, ki so zrasli v tem času. Če jih (bučke, paradižnik, jajčevce ...) imaš še vedno na zalogi, ti predlagam nekaj zanimivih kulinaričnih podvigov. Vse poletne recepte, pripravljene s sezonskimi poletnimi sestavinami, najdeš na www.sitfit.si pod oznako poletje.

Pa poglejva, kaj novega imam zate danes. Predstavljam ti štiri super recepte, s katerimi bo prehod v jesen toliko bolj slasten. 

Poleg receptov sem v zadnjih dveh tednih napisala še dva nova blog zapisa. Prvi je blog zapis o bučkah, v katerem je med drugimi tudi seznam odličnih receptov. 

Konec poletja sva z Domnom zabeležila z obiskom najine priljubljene restavracije na Obali. Šla sva v Restavracijo Hotela Marina. Predlagam, da si pogledaš drugi blog zapis, v katerem so fotke čisto vsega dobrega, kar sva pojedla.

Današnji izpostavljeni recept pa je odlična tortica, ki jo pripravi še z zadnjimi breskvami in borovnicami. Odlično nežna je in tako dobrega okusa!

Izpostavljeni recept: Poletna tortica z breskvami in borovnicami >>

Novo na #SitFitSi

Odlična poletna zelenjavno-sirova pita


Ta pita je fantastična večerja ali pa kar kosilo. Pripravljena je brez testa, zato je super tudi za tiste, ki si želijo pojesti manj ogljikovih hidratov. Napolnjena je s čudovito zelenjavo in pa sirom, vse pa skupaj drži še jajček. Okusi so res fenomenalni!

Recept: Odlična poletna zelenjavno-sirova pita >>

Čokoladno-bučkino pecivo


Ne veš, kaj bi z vsemi tistimi bučkami, ki jih še imaš v hladilniku? Predlagam, da pripraviš to pecivo, ki je prav zaradi naribane bučke fantastično sočno in rahlo tudi naslednji dan. No, če ti sploh ostane kakšen kos za naslednji dan!

Recept: Čokoladno-bučkino pecivo >>  

Krasna poletna rižota s korenčkom in jajčevcem


Zelenjave polna rižota res ne more biti slaba! Če je pripravljena še z malo belega vina in s čudovitimi začimbami, pa sploh ne! Za pripravo uporabi jajčevec, korenje, češnjeve paradižnike in svežo baziliko. Oh, kako je dobra!

Recept: Krasna poletna rižota s korenčkom in jajčevcem >>

Čokoladne rezinice


Tele rezinice pripravi brez peke! Za osnovo uporabi ovsene kosmiče in nekaj oreščkov, ter namesto sladkorja kar datlje, v nadev pa vmešaj kakav in med. Rezinice lahko potem tudi individualno zamrzneš in jih nato odmrzneš (le dobrih 5 minut jim daj!), ko ti pade cukr. Super so, ko potrebuješ hitro energijo!

Recept: Čokoladne rezinice >>

Novo na blogu

Blog 075: Vse in še več o bučkah

Blog: Vse in še več o bučkah

Če imaš doma vrt ali se sprehajaš po tržnici oziroma trgovini, zagotovo povsod še vedno vidiš same bučke. Pripraviš jih lahko na veliko različnih načinov, v blog zapis sem strnila nekaj njihovih osnovnih značilnosti in veliko receptov.

Poglej si blog zapis >>

Blog: Vse in še več o bučkah
Blog: Restavracija Hotela Marina v Izoli

Blog: Restavracija Hotela Marina v Izoli

V Restavracijo Hotela Marina z Domnom hodiva že skoraj 15 let in končno sem v en zapis strnila vse, kar tam lahko dobrega poješ in popiješ. Čeprav sva tokrat uživala v degustacijskem meniju, ki je vreden vsega svojega denarja, si midva ponavadi (ene 2x na leto) privoščiva odlično sezonsko juho, fantastično pašto z morskimi dobrotami in mešano solato, kar na koncu ne znese celega premoženja. Močno priporočam!

Poglej si blog zapis >>

Blog: Restavracija Hotela Marina v Izoli

V sezoni

Čudovit namaz iz jajčevcev

Tako enostavno ga je pripraviti in tako fantastičnega okusa je! Priporočam s polnozrnatim kruhom in odlično pijačo. 

Poglej si recept >>

Čudovit namaz iz jajčevcev

Kruhki z avokadovim namazom in kumaro

Tako sveži so ti kruhki! Avokado in kumara se neverjetno ujemata, oboje pa razporedi kar na svoj najljubši kruh.

Poglej si recept >>

Kruhki z avokadovim namazom in kumaro

Gamberi v sveži paradižnikovi omaki

Tiste paradižnike spremeni v odlično podlago za gambere. Potem pa oboje postrezi s kruhom ali pa s testeninami, njoki ali polento.

Poglej si recept >>

Gamberi v sveži paradižnikovi omaki

Njoki z bučko in češnjevimi paradižniki

Tem njokom se ne moreš načudit! Tako fantastičnega okusa so, tako enostavno jih je pripravim in vem, da jih ne boš pripravil/a le enkrat.

Poglej si recept >>

Njoki z bučko in češnjevimi paradižniki

Krompirjevi ježki

Tisti mladi krompir spremeni v te krompirjeve ježke! Več staršev mi je že sporočilo, da so otroci nad njimi totalno navdušeni. Si zaslužijo tele ob začetku šolskega leta!

Poglej si recept >>

Krompirjevi ježki


Upam, da sem ti postregla s samimi uporabnimi recepti in močno upam, da si jih pripraviš. Ker si jih zaslužiš.

Želim ti čim bolj enostaven prehod v novo šolsko leto in če imaš kaj časa, kaj dobrega skuhaj.

Do naslednjič,
Barbara

Če se resnično želiš odjaviti od Sit Fit sporočil, klikni tukaj

Sit Fit | [email protected]