Če ne moreš prebrati tega sporočila, klikni tukaj 

FBTWYT

Zadnja 2 tedna sta bila pestra!

16.9.2019

Gamberi v sveži paradižnikovi omaki

Živjo!

V tokratnih novicah ti predstavljam tri nove/stare recepte, pet receptov v sezoni in pa utrinke z najinega dopusta v Lizboni.

Trije novi/stari recepti so pravzaprav recepti iz leta 2015, so pa nove fotografije, preverila pa sem tudi sam recept. Da imava nove fotke pic iz jajčevcev in sendvičev s humusom in paradižniki, gre zahvala ekipi Lušt. Ker pa so po mojem mnenju skutini cmoki z marelicami/slivami/katerimkoli sadjem mnogo boljši od klasičnih krompirjevih, pa sem morala fotke nujno osvežiti. Te cmoke pripravljam že leta in vsakič so odlični!

Ker lovimo še zadnje dni/tedne (?) poletja in je na razpolago še nekaj poletnih pridelkov, jih uporabi v receptih, predstavljenih v delu "V sezoni". Uporabiš lahko paradižnik, bučke, jajčevce, brokoli in cvetačo, krompir, slive, paprike ... 

Par dni nazaj sva se z Domnom vrnila z dopusta v Lizboni in moram ti zaupat, da sem bila navdušena. Fantastična ni le Lizbona (in Portugalska), ampak tudi hrana. Poglej si, kaj se mi je najbolj zasidralo v srce.

Današnji izpostavljeni recept so gamberi v sveži paradižnikovi omaki. Postrezi jih s kruhom, testeninami, njoki, polento in s skledo solate. Fantastični so!

Izpostavljen recept: Gamberi v sveži paradižnikovi omaki >>

Novo na #SitFitSi

Pice z jajčevci
 in božansko paradižnikovo omako, mocarelo ter svežo baziliko


Obstaja več nekih fejk pic. Fejk ala brez testa ali pa z alternativnim testom. Čeprav so tiste s cvetačnim testom meni pravzaprav prav simpatične, pa so mi te pice iz jajčevcev daleč najboljše! Priznam, da celo boljše od navadne pice! Vsebujejo vse prave pica okuse, lepe so na pogled in pa še božanskega okusa so. 

Recept: Pice z jajčevci in paradižnikovo omako, mocarelo ter svežo baziliko >>
Z ekipo Lušt.

Skutini cmoki z marelicami


Zakaj bi za pripravo cmokov najprej lupili, kuhali, mehčali in ohlajali krompir, če jih lahko pripravimo s skuto?! Skutini so bolj mehki, več imajo proteinov, pa še enostavnejši so za pripravo. Vanje daj sadje po želji, lahko pa tudi žličko marmelade. Nato jih povaljaj v z rjavim sladkorjem sladkanimi drobtinami in uživaj. Nekuhane lahko tudi zamrzneš in jih imaš tako naslednjih na mizi še hitreje.

Recept: Skutini cmoki z marelicami >>

Sendviči s humusom, paradižnikom in avokadom


Tile sendviči so čisto "po nesreči" veganski, so pa sveži, fantastični in oh tako dobri! Kdo bi si mislil, da se humus in paradižnik tako ZELO ujemata?! Za pripravo sendviča priporočam uporabo ajdovega (ali katerega koli temnejšega) kruha, za piko na i pa še malo avokada. Ja, to je eden najboljših in najhitrejših sendvičev na svetu!

Recept: Sendviči s humusom, paradižnikom in avokadom >>

V sezoni

Ratatuille

Imaš na vrtu in/ali v hladilniku še ogromno bučk, jajčevcev in paradižnika? Potem pripravi to odlično zelenjavno jed, ki je tako dobra, da se ti bo prikazovala pred očmi sredi zime. Super je za porabit zelenjavo, paše pa kot priloga h kateri koli jedi. Uporabi riž, polento, testenine, njoke, pečeno meso ali ribe. Možnosti je ogromno.

Poglej si recept >>

Ratatuille

Zeleno-bela zelenjavna juha s krompirjem

Kaj narediš, če imaš krompir, cvetačo, brokoli, por in grah? To kremasto juho, narejeno brez moke ali smetane. Je super aromatična, nasitna in priznajva - lepa na pogled. Super se tudi pogreje.

Poglej si recept >>

Zeleno-bela zelenjavna juha s krompirjem

Polenta po primorsko z ocvrtimi jajčevci

Predlagam, da pripraviš to omako, še preden nas obišče jesen. Pripraviš lahko tudi le to kremasto in dišečo omako in jo pokombiniraš s čimerkoli. Seveda pa ne morem prehvaliti niti teh ocvrtih (v pečici!) jajčevcev, ki so ena najboljših porab jajčevca.

Poglej si recept >>

Polenta po primorsko z ocvrtimi jajčevci

Slivova marmelada s cimetom

Potem, ko sem zadnjič objavila recept za marmelado iz marelic, ti tokrat delim še recept za marmelado iz sliv. Ker je aromatizirana s cimetom, verjamem, da take še nikoli nisi poskusil/a. Slive in cimet sta odlična kombinacija.

Poglej si recept >>

Slivova marmelada s cimetom

Solata s špageti, brokolijem, papriko in arašidovim prelivom

Tale hladna in pisana solata z arašidovim prelivom je odlična tudi za ta prehodni čas. Je polna zelenjave, kremastega preliva in če uporabiš soba noodles (to so azijski ajdovi rezanci ali špageti), pa še bolj zdrava različica testeninske solate. Odlična je za s seboj.

Poglej si recept >>

Solata z ajdovimi špageti, brokolijem, papriko in arašidovim prelivom

Dopust v Lizboni

Lizbona 2019


Wow, kako super sva se imela na dopustu v Lizboni! Če me spremljaš na Instagramu, si vsak dan videl/a utrinke z najinega potepanja, tu pa ti predstavljam šest jedi, ki so me totalno navdušile. Najprej imava portugalsko sladico Pasteis de Belem (tista Pastel de Nata, ki jo najdeš v centru Lizbone naj bi bila fejk), ki je pravzaprav neke vrste creme brulee. Spodaj je listnato testo, notri pa čudovita krema. Na vrhu pa karamela. Na drugi fotki vidiš ribjo juho, ki sva jo naročila v družinski brazilski restavraciji in popolnoma me je navdušila. Na tretji je bakalhao, neke vrste ocvrtki s polenovko. Na četri je portugalska jed, ki jo bom enkrat v prihodnje objavila na blogu, gamberi v česnovi omaki, ki je nikoli ni dovolj! Na predzadnji fotki je moj novi najljubši koktejl, capriosca in sicer je to capirinha, pripravljena z vodko. Na zadnji fotki pa je brusketa z gamberi, ki sva jo polizala v Jamie's Italian v Lizboni. Ja! Uspelo mi je probati hrano Jamieja in popolnoma navdušena sem. Nekaj vtisov najdeš na Instagramu v story highlightsih! Še zdaj ne morem verjet!

Bi te zanimal daljši blog zapis najinega potepanja v Lizboni? Napiši mi v mejlu


Uf, pa sva se prebila čez zadnja dva tedna. Sem ti rekla, da je bilo pesto! ;) Ampak tako pestro, kot mi je najbolj všeč. Polno dobre hrane.

Toliko torej tokrat. Uživaj v koncu poletja, pojdi kaj ven na sprehod in če imaš kaj časa, kaj dobrega skuhaj.

Do naslenjič,
Barbara

Če se resnično želiš odjaviti od Sit Fit sporočil, klikni tukaj

Sit Fit | [email protected]