Če ne moreš prebrati tega sporočila, klikni tukaj 

FBTWYT

Nič hudega, če je tu že jesen!

30.9.2019

Brokolijeve kroglice s sirom in jogurtovo pomako

Živjo!

Težko se je bilo posloviti od poletja. Vendar pa je jesen s svojimi pisanimi barvami, nižjimi temperaturami in pridelki poskrbela, da prehod ni bil pretežak. In ja, z jesenskimi pridelki nam res ne bo dolgčas. Trenutno so v sezoni:

jabolka, brokoli, cvetača, por, radič in motovilec, zelje, buče, ohrovt in še in še. Izkoristi, kar nam je dano!

V današnjem mejlingu ne spreglej dveh novih/starih receptov. Ti dve juhi oz. enolončnici ti bosta spremenili življenje. Tako dobri, topli in nasitni sta. Obožujem ju in ti ju boš tudi.

Današnji izpostavljeni recept so brokolijeve kroglice, ki so neverjetne! Ta recept je eden najbolj priljubljenih na www.sitfit.si/recepti in prav je tako.

Izpostavljen recept: Brokolijeve kroglice z jogurtovo pomako >>

NOVO na #SitFitSi

Vseletna juha s “sladkim” zeljem, krompirjem in zelenjavo


To juho kuham že leeeeeeta in vedno je odlična. Recept, ki mi ga je dala mami, vedno prilagodim sezoni in sestavinam, ki jih imam na razpolago. Za osnovo vedno vzamem čebulo, zelje, korenje in krompir, nato pa dodam še sezonsko zelenjavo. Sredi zime se odlično obnese zamrznjena zelenjava, ki ji čisto nič ne manjka. Juha se odlično tudi pogreje, zato jo lahko narediš tudi vnaprej in nato naslednje dni v kosilu le uživaš. Res je odlična! 

Recept: Vseletna juha s “sladkim” zeljem, krompirjem in zelenjavo >>

Bučna juha z brokolijem in špageti


So ti všeč neverjetno polni okusi, veliko zelenjave in špagetki, ki se kopajo v dišeči tekočini? Potem je ta juha zate! Je super okusna, neverjetno polnega okusa in še zdrava je. In čisto "po nesreči" še veganska. Vse, ki so jo poskusili, je navdušila. Ker ... samo poglej te barve ... čudovita rumena zaradi kurkume in buče in fantastično zelena zaradi brokolija. Prečudovita je. 

Recept pripravljen v sodelovanju s Kotányi Slovenija

Recept: Bučna juha z brokolijem in špageti >>

Recepti za sestavine V SEZONI

Ovsena kaša s karameliziranimi jabolki in cimetom

Tu je čas, ko potrebujemo toplejše zajtrke. Ta ovsena kaša s karameliziranimi jabolki je odlična rešitev. Lahko je na enkrat narediš tudi več, jo razdeliš na porcije in potem zjutraj pogreješ. Če se preveč zgosti, enostavno dodaj še malo mleka ali vode. Seveda ni odveč reči, da je najboljše, da jabolka hraniš posebej. Hura za odlične jesenske zajtrke!

Poglej si recept >>

Ovsena kaša s karameliziranimi jabolki in cimetom

Bučno pecivo z makom

Iz poletne buče (v receptu je fotka buče) lahko pripraviš to čudovito pozno poletno - jesensko pecivo, ki ni le fantastično na pogled, ampak je tudi nadvse mehko, dišeče in tako zelo dobro! Pa še več dni ostane mehko, zato si ga naredi in uživaj v njem še ves teden.

Poglej si recept >>

Bučno pecivo z makom

Španski krompir s pečeno koruzo

Predlagam, da enkrat ta teden pripraviš malo drugačen krompir. Ne le, da fantastično diši, še čudovito skorjico ima in je tako zelo dober. Obljubim, da imaš čisto vse sestavine že doma. Poleg pa pripravi pečeno koruzo in odlično solato. Kar fovš sem ti!

Poglej si recept >>

Španski krompir s pečeno koruzo

Kvinojina solata s pečenim sladkim krompirjem

Med jesenske sestavine sodi tudi sladki krompir, ki je pečen tako zelo dober. S kvinojo, motovilcem (ali katero drugo solato), sirom in avokadom bo fantastičen, dober in nasiten obrok. Ja, solate so lahko tudi samostojen in nadvse odličen obrok.

Poglej si recept >>

Kvinojina solata s pečenim sladkim krompirjem

Vichyssoise: porova juha s krompirjem

S krompirjem in porom ustvari to odlično francosko juho. Je kremasta, je dišeča, je nadvse okusna. Lahko ješ toplo ali pa sobne temperature in v obeh različicah je odlična. Zasvojila te bo!

Poglej si recept >>

Vichyssoise: porova juha s krompirjem


Toliko za danes. Uživaj v lepih jesenskih dnevih (tudi v deževnih, ki jih izkoristi za počivanje ali pa kuhanje ;)) in pazi nase. Če imaš kaj časa, pa kaj dobrega skuhaj.

Do naslednjič,
Barbara

Če se resnično želiš odjaviti od Sit Fit sporočil, klikni tukaj

Sit Fit | [email protected]