Če ne moreš prebrati tega sporočila, klikni tukaj 

FBTWYT

Danes so vsi recepti jesensko obarvani, seveda!

14.10.2019

Quesadilla: prepognjena tortilija s sirom in brokolijem

Živjo!

Smo že sredi oktobra in verjamem, da uživaš v jeseni. Kajne? Če ne, potem je čas, da začneš. No, vsaj sedaj, ko je polna luna mimo in si s tem mejlom dobil/a čudovite ideje za pripravo jesenskih jedi! ;)

Danes predstavljam dva nova/stara recepta in predlagam, da ta teden pripraviš oba. Ne bosta te razočarala, obljubim ti. 

V nadaljevanju pa sem zbrala še nekaj idej za jesensko uživanje v hrani. Še več idej za jesensko kulinarično uživanje poišči pod oznako Jesen.

Današnji izpostavljeni recept je prepognjena tortilija z brokolijem in sirom. Je zelo enostavna za pripravo in tako dobra! Poleg si pripravi še malo solate in sit, zadovoljen in pocrkljan trebušček je zagotovljen.

IZPOSTAVLJENI RECEPT: Quesadilla: prepognjena tortilija s sirom in brokolijem >> 

Novo na #SitFitSi

Rezanci s fantastično bolonjsko omako z gobami


Ko pogledaš tale krožnik, težko verjameš, da ta bolonjska omaka ni narejena z mesom, kajne? Narejena je z gobami in nikar se ne zmrduj, dokler je ne poskusiš. RES je dobra, RES je enostavna, RES je zdrava. Ne bom rekla, da je enaka kot tista mesna, je pa RAVNO TAKO dobra. Je to dovolj dobra motivacija, da jo poskusiš? Morda naj dodam še, da jo z velikim užitkom do konca pomažejo tudi tisti, ki obožujejo mesno različico. Res, poskusi jo!

RECEPT: Rezanci s fantastično bolonjsko omako z gobami >>
S Kotányi Slovenija.

Priljubljena Marina jabolčna pita


Ta fantastična jabolčna pita, narejena z biskvitom in ne s krhkim testom, kot je v navadi, je najbolj stestiran recept na www.sitfit.si in obljubim, da ni žive duše, ki je ne bi maral. VSI so vedno navdušeni nad njo in to z razlogom. Ravno prav je sladka, ravno prav je sočna, pa še enostavna je za naredit. Za merjenje sestavin potrebuješ le lonček! Tako enostavno je to.

RECEPT: Priljubljena Marina jabolčna pita >> 

V sezoni!

Brokolijevo-špinačna juha s skuto

Za pripravo lahko uporabiš svežo ali pa zamrznjeno zelenjavo. Jap, čisto nič ni narobe z zamrznjeno zelenjavo, zato jo le uporabljaj. Ker je juha kar lepo začinjena, za kontrast priporočam malo skute. Ne le, da juho osveži, še bolj hranljivo jo naredi. Res je odlična kombinacija!

Poglej si recept >>

Brokolijevo-špinačna juha s skuto

Cvetačni riž z mešano zelenjavo, ingverjem in mlado čebulo

Če želiš nekaj novega, a vseeno odličnega, predlagam cvetačni riž. Narediš ga z ribanjem ali kratkim mletjem v multipraktiku. Nato pa cvetačni riž naredi resnično fenomenalen z zelenjavo, za odličen okus pa ne pozabi na ingver in mlado čebulo. Super sodi h čimerkoli.

Poglej si recept >>

Cvetačni riž z mešano zelenjavo, ingverjem in mlado čebulo

Solata z bučo in kandiranimi orehi

Prišel je tisti magični jesenski čas, ko so na razpolago rumene/oranžne buče. V tej solati mehke in v pečici pečene kocke buče naravnost zablestijo. Naredi še kandirane orehe, ki so super tudi za grickanje, ne pozabi pa niti na feto. Poleg si pripravi še malo kruha in lahko kosilo ali večerja bo pripravljena.

Poglej si recept >>

Solata z bučo in kandiranimi orehi

Jabolčno-orehovo pecivo

Ko ti jesen ponudi jabolka in orehe, naredi to pecivo! Je mehko, diši in še par dni se prav lepo obdrži - če zdrži toliko časa, seveda. Je enostavno pecivo za pripravo, okus je pa fenomenalen. Saj veš, kaj ti bom rekla ... nujno ga pripravi, potem pa mi pridi povedat, kako ti je bil všeč. Sva zmenjena? 

Poglej si recept >>

Jabolčno-orehovo pecivo

Solata z brokolijem, krutoni, jajcem in gorčičnim prelivom

Veš, da lahko brokoli popečeš tudi v ponvi? Potrebuješ le nekaj minut in volila - odličen brokoli je gotov. Če brokolija ne maraš preveč, potem mu daj še eno priložnost in ga speci. Obljubim ti, da je pečen najboljša različica sebe. Res je odličen! V tej solati s temi vsemi dodatki pa še kako zasije!

Poglej si recept >>

Pisana solata s pečenim brokolijem, krutoni, jajcem in gorčičnim prelivom


Toliko za danes. Uživaj, pazi nase, pojdi kaj na sončka in če imaš kaj časa, kaj dobrega skuhaj.

Do naslednjič,
Barbara

Če se resnično želiš odjaviti od Sit Fit sporočil, klikni tukaj

Sit Fit | [email protected]