Če ne moreš prebrati tega sporočila, klikni tukaj 

FBTWYT

Dobra hrana je (več kot) pol zdravja!

29.10.2019

Lososov polpet z ocvrtim jajčkom

Živjo!

Whoa, kdaj smo prišli že do konca oktobra?! Noro hitro gre čas! Ravno zato je nujno, da si v življenju vzamemo čas za dobro hrano. Kaj ni res? Če rabiš dobre in enostavne recepte, si na pravem mestu. ;) Zate imam tri nove/stare jesenske recepte in še pet dodatnih. VSI so odlični in predlagam, da pripraviš kar vse. 

Današnji izpostavljeni recept pa so lososovi polpeti. Nujno ti moram še povedati, da lahko namesto svežega lososa uporabiš tudi tistega iz konzerve, brez težav pa tudi tunino. Ravno te s tuno sem naredila zadnjič tudi za #mealprep in bili so odlični!

Izpostavljeni recept: Lososov polpet >> 

Novo na #SitFitSi

Nebeško puhaste polnozrnate bučne palačinke


Ime tega recepta pove vse - te palačinke so puhaste, nadvse mehke, dišeče, nebeško dobre ter narejene z bučnim pirejem in polnozrnato moko. Pripraviš jih še z grškim jogurtom in olivnim oljem. Niso pa samo zdrave, temveč tudi pregrešno dobre. Človek se zaljubi vanje takoj, ko jih prvič poskusi. V receptu izveš tudi to, kako lahko pripraviš bučni pire, ki je ena od najboljših sestavin na svetu!

Recept: Nebeško puhaste polnozrnate bučne palačinke >>

Losos s parmezanovim pokrovom in pečenim brokolijem


Tole je ena najboj enostavnih, hitrih in čistih priprav lososa ali katere koli ribe! Takole to gre: naprej pripraviš sestavine za nadev (nekaj sekljanja in ribanja, pa je), nato nadev pripopaš na ribo, pekač pa postaviš v pečico. Zaradi parmezanovega pokrova riba ne šprica, vse pa se zgodi v pečici in tako ne "zasmradi" celega stanovanja. Pa ne le to - tudi okusi so nadvse božanski. Pokrov je rahlo hrustljav, spodaj pa je najbolj sočna in okusna riba na svetu. Reeees dobro!

Recept: Losos s parmezanovim pokrovom in pečenim brokolijem >>

Rižota z rumeno bučo in gobami


Rižote so fenomenalne čez vse leto. Da pa ne bo vse leto ena in ista, poskrbijo sestavine, ki so na razpolago v posamezni sezoni. Jeseni, ko so na razpolago gobe, por in rumene jedilne buče, pripravi to okusno rižoto. Lepo diši, lepo zgleda in še nadvse okusna je!

Recept: Rižota z rumeno bučo in gobami >>

V sezoni!

Solata z bučo in kandiranimi orehi

To solato bi lahko poimenovala tudi tipična jesenska solata, saj vsebuje same jesenske dobrote: rumeno jedilno bučo, orehe in pa malo bolj kompaktno zelenje - motovilec, rukolo ali pa radič. Za kremastost in še bolj poln okus pa poskrbi še malo fete. Če tole postrežeš ob tvoji najljubši glavni jedi, verjamem, da ti bodo vsi ploskali! 

Poglej si recept >>

Solata z bučo in kandiranimi orehi

Domača sirova pomaka načo

Tudi jeseni na druženjih radi dobro jemo. Tale domača sirova načo pomaka, narejena brez nekih brezveznih Ejev in zgoščevalcev in nevemšečesa, bo zagotovo hit. Pa še priprava ne bi mogla bit bolj enostavna. Moraš poskusit!

Poglej si recept >>

Domača sirova pomaka načo

Bučna rulada s kremnim nadevom

Da z bučnim pirejem ne boš ustvarjal/a le bučnih palačink (glej zgoraj), pripravi tudi rulado! In to ne tako tipično slovensko s sladko smetano, uporabi raje kremni sir (ABC sirček ali navadno Philadelphio). Tako bo rulada bolj sveža, bolj nenavadna in tako zelo dobra!

Poglej si recept >>

Bučna rulada s kremnim nadevom

Enostavni koruzni polpeti

Te polpete rada pripravim čez vse leto. Največkrat kar za vnaprej - danes naredim, jem pa jutri ali še kak dan kasneje. Poleg fantastično paše krompirjeva solata ali pa zeljna solata. Polpete so mehke, dišeče in tako dobre!

Poglej si recept >>

Enostavni koruzni polpeti

Dišeča klasična grška musaka

Ali veš, da klasična grška musaka ne vsebuje krompirja? Pripravljena je z dišečo mesno omako, pečenimi jajčevci in sirovo bešamel omako. Če jo pripraviš, ti obljubljam, da bo to tvoja najbolja musaka v življenju. Probaj jo zdaj, ko so v trgovinah še zadnji jajčevci. Pripraviš jo lahko tudi vnaprej in celo zamrzneš po kosih. Oh, kako je to dobro!

Poglej si recept >>

Dišeča klasična grška musaka


Takole, upam, da so ti moje ideje všeč in da pripraviš kmalu vsaj eno izmed njih. V primeru, da ti idej ni dovolj, pa še več idej za pripravo enostavnih in nadvse slastnih jedi najdeš na www.sitfit.si/recepti.

Želim ti sproščene praznike in lep prehod v hladnejše dni. Pazi nase, dobro se obleci, ko greš ven, ne pozabi na spanje, crkljanje pod dekco in pa seveda - če imaš kaj časa, kaj dobrega skuhaj.

Do naslednjič,
Barbara

Če se resnično želiš odjaviti od Sit Fit sporočil, klikni tukaj

Sit Fit | [email protected]