Če ne moreš prebrati tega sporočila, klikni tukaj 

FBTWYT

Življenje je kratko, uživaj ga!

12.11.2019

Zelenjavna jota s kislim zeljem

Živjo!

Tale uvod morda zveni malo depresivno, vendar je čisto res. Glede na to, da moramo vsak dan jesti in glede na to, da življenje hitro mineva, je po mojem mnenju edina prava možnost, da pri prehranjevanju uživamo v različnih okusih, dobri hrani in pisanih krožnikih. Kdo je z mano? :D

Današnji izpostavljeni recept je zelenjavna jota, ki je tako dobra kot tista originalna z mesom. Seveda pa lahko vsi mesojedci poleg brez skrbi pripravite še klobaso.

Izpostavljen recept: Zelenjavna jota s kislim zeljem >>

Novo na #SitFitSi

Resnično enostavna in okusna kremna bučna juha


Smo na višku sezone rumenih buč in prosim, prosim, prosim poskusi tole juho. Pripraviš jo lahko s katero koli jedilno rumeno bučo. Lahko je narediš še več in preostalo pogrevaš čez teden ali pa zamrzneš. Ni treba, da je priprava komplicirana, ker tale ni! Okus je pa fantastičen.

Recept: Resnično enostavna in okusna kremna bučna juha >>

Najboljši zelenjavni krompirjev golaž s stročjim fižolom in gobami


Kdo bi si mislil, da je krompirjev golaž lahko odličen tudi brez tiste obvezne klasične hrenovke?! Seveda jo lahko vsi mesojedci dodate, ampak obljubim, da je ne boste pogrešali. Okusi tega golaža so polni, topli in nadvse pomirjujoči. 

Recept: Najboljši zelenjavni krompirjev golaž s stročjim fižolom in gobami >>

V sezoni!

Kremast zelenjavni pire iz gomolja zelene

Ta pire je odličen za vse, ki si želite odličnega okusa in malo manj ogljikovih hidratov. Je kremast, presenetljivo okusen in tako lepo nasiten. Poleg naredi kak golaž in bo! Njam!

Poglej si recept >>

Kremast zelenjavni pire iz gomolja zelene

Krompirjevo-cvetačni pire s kremno špinačo in pečeno koruzo

Nič bolj pomirjujočega ni od mehkega pireja, dišeče kremne špinače in popečene koruze. Ta jed je najina comfort food in vedno, vedno naju spravi v boljšo voljo. Res je dobra!

Poglej si recept >>

Krompirjevo-cvetačni pire s kremno špinačo in pečeno koruzo

Jutranja ovsena kaša z jajčkom in avokadom

Zakaj bi uživali le v sladki ovseni kaši?! V osnovno ovseno kašo vmešaj še malo sira, jo pokapaj z dišečim rumenjakom, jed pa zaokroži z avokadom. Povem ti, da je tale zajtrk (ali večerja!) prava zmaga!

Poglej si recept >>

Jutranja ovsena kaša z jajčkom in avokadom

Korenčkovi štruklji

Te korenčkove štruklje lahko pripraviš z doma pripravljenim ali pa kar s kupljenim vlečenim testom. Najpomembnejši je itak nadev, pripravljen z naribanim korenjem, skuto in še nekaj malenkostmi. Lahko jih tudi zamrzneš in potem odmrzneš, ko si jih zaželiš. Dobri so slani ali pa sladki. Mmmm.

Poglej si recept >>

Korenčkovi štruklji

Mascarpone polenta z pečenimi gobicami in jajcem

Polenta je lahko tudi božansko kremasta, le dodaj ji malo mascarponeja. Če to kremasto polento postrežeš še s popečenimi gobicami in toplim jajčkom, pa sploh brundaš od užitka!

Poglej si recept >>

Mascarpone polenta z pečenimi gobicami in jajcem


Toliko za danes. Uživaj, pazi nase in ne pusti, da te novembrski dež potre. Raje uživaj pod dekco, v deževnih sprehodih in poskuševanju novih jedi - tu in na www.sitfit.si/recepti najdeš veliko idej! 

Do naslednjič,
Barbara

Če se resnično želiš odjaviti od Sit Fit sporočil, klikni tukaj

Sit Fit | [email protected]