Če ne moreš prebrati tega sporočila, klikni tukaj 

FBTWYT

Tu najdi ideje za lažje januarske obroke

20.1.2020

Brokolijeve kroglice s sirom in jogurtovo pomako

Živjo!

V prvem javljanju v novem desetletju te sprašujem - si v redu? Se je življenje nadaljevalo tako, kot si želiš? :) Vse prevečkat se v času novega leta govori o novih začetkih, velikih spremembah in neverjetnih preobratih na bolje. Vem, da to velikokrat prinese stres, nejevoljo in obup. Naj te ne potrejo vsa ta pričakovanje. Če si res želiš sprememb, te uveljavi postopoma in počasi. Jaz verjamem v male spremembe, male korake. Ki so potem bolj trdni in tudi več pomenijo. Zato glavo gor in gremo v to novo leto pozitivno naravnani! Se strinjaš? 

Tokrat ti predstavljam dva "nova" recepta, oba pa sta luštna in ju ne smeš spregledati. Že skrajni čas je, da poskusiš v svojo prehrano uvrstiti ghee, to po vsem svetu cenjeno kulinarično zlato. In mislim, da bo en dan ta teden ali čez vikend brokolijeva juha res lepo sodila na tvojo mizo.

Izpostavljeni recept pa so brokolijeve kroglice, ki so enkratne. Tako lepo dišijo in tako super so tako tople kot hladne. Pripravi si jih več in uživaj v njih ves teden.

Izpostavljeni recept: Brokolijeve kroglice s sirom in jogurtovo pomako >>  

Novo na #SitFitSi

Odlična brokolijeva juha s sirom


Ta brokolijeva juhica je polna odlične zelenjave, sira in krasnih začimb. Lepo diši, je odličnega okusa, pa še priprava je čisto enostavna. Najboljša je čisto sveža, saj se ne pogreje dobro. Poleg pojej kos kruha in uživaj v toplih, kremastih okusih. Mmmm.

Recept: Odlična brokolijeva juha s sirom >> 
V sodelovanju s Kotányi Slovenija.

Domače prečiščeno maslo ghee


Zakaj ne bi doma naredili nekaj, kar sicer v trgovini stane 10 evrov in več! Ta čudoviti zlati ghee je odličen za kuhanje in pečenje na visoki temperaturi, ga lahko uporabljaš enako, kot sicer maslo, pa še nadvse primeren je za vse, ki so intolerantni na laktozo. Pa še dišiiiii! Priprava ti bo vzela kakšnih 20 minut, potrebuješ pa le maslo, kozico, cedilo in gazico. Fantastično in enostavno!

Recept: Domače prečiščeno maslo ghee >>

Odlične lažje jedi za prve tedne novega desetletja

Lahka solata s česnovimi gamberi, korenčkovimi rezanci in jajcem

Ti dišeči gamberi te bodo popolnoma prevzeli! Če želiš, jih pojej s kruhom, namazanim z avokadom ali pa jih položi na solato ter jim dodaj korenček, jajce in kos kruha. Ja, fantastičen obrok!

Poglej si recept >>

Lahka solata s česnovimi gamberi, korenčkovimi rezanci in jajcem

Enostavna mešana pečena zelenjava s pekača

Na pekač razporedi krompir in zelenjavo, jih pokapaj z oljem in potresi z začimbami in pusti, da vse ostalo delo opravi pečica. Poleg pojej še skledo solate in se počuti neverjetno odlično.

Poglej si recept >>

Enostavna mešana pečena zelenjava s pekača

Domača borovničeva chia marmelada

Ti je zmanjkalo marmelade? Tole lahko pripraviš v nekaj minutah in to z zamrznjenimi borovnicami ali jagodičevjem ali malinami ali češnjami. Fantastična marmelada, brez sladkorja in drugih želirnih sredstev. Okus je pa fantastičen!

Poglej si recept >>

Domača borovničeva chia marmelada

Solata s pečenim brokolijem, krutoni in jajcem

Če misliš, da so solate le za poleti, se še kako motiš. Ta fantastična solata s pečenim brokolijem, krutoni, jajcem in sirom ti bo res všeč. Obljubim!

Poglej si recept >>

Solata s pečenim brokolijem, krutoni, jajcem in gorčičnim prelivom

Sočen piščančji zrezek z zeljno solato

Še ena jed, ki jo lahko pripraviš tudi vnaprej in s seboj odneseš v službo ali šolo ali pa pustiš, da te čaka v hladilniku za tiste dni, ko se ti mudi in nimaš časa za kuhanje. Zrezek je neverjetno sočen, pečen v pečici in tako slasten. Solata pa osvežilna in čudovita. Pravi zmagovalni par!

Poglej si recept >>

Sočen piščančji zrezek z zeljno solato


Tako, to je vse, kar imam povedati tokrat. Upam, da sem ti dala nekaj luštnih novih idej za uživanje v teh januarskih dnevih. Pazi nase, bodi na toplem, pojdi na kak kratek sprehod in ne pozabi piti dovolj vode.

Če imaš kaj časa (če ne, si ga pa vzemi!), pa kaj dobrega skuhaj.

Do naslednjič,
Barbara

Če se resnično želiš odjaviti od Sit Fit sporočil, klikni tukaj

Sit Fit | [email protected]