Če ne vidiš tega e-sporočila, klikni tukaj Mobilna različica

FB

Korak za korakom

9.8.2015
Mangov smuti

Živjo!

Ok, na začetku naj ti zaupam, da je ura 2:48 v nedeljo zjutraj in da sedim za kuhinjsko mizo, ker pač nimam posebne računalniške sobe, in da se počutim odlično! Okno imam odprto, da se zrak v kuhinji počasi ohlaja in razen ropotanja hladilnika in občasnega mačjega oglašanja - živjo sosedova Mači! -  je okoli mene popolna tišina. Prav tako, kot mi je najbolj všeč. Tako imam vso pozornost usmerjeno le nase in nate. Jupiiii. :)

Prejle sem omenila, da z odprtim oknom hladim zrak v kuhinji - danes sem pri enem izmed receptov - omenila bom le, da vključuje zmrznjene banane - prav norela, ker se mi je zadeva sproti topila in mi je dokončavanje jedi res delalo preglavice. Grrr ... Jah, poletje pač. Še dobro, da lahko pišem ponoči, ko je zunaj le 20°c (jap, sedaj veš, kako "mrzlo" je ponoči).

Danes se bom malo razpisala o novem projektu, ki ga izvajam skupaj z Dnevnikom - jupiii, povedala ti bom o novih receptih in ti predstavila nov mini-projekt (jaaa, kot da ni že dovolj ponovno fotografiranje vseh jedi!!!!), ki se mu reče fotkanje postopka priprave recepta, lepo korak za korakom. Čisto na koncu o tem.

Da ne pozabim - naslovna fotka je mangov smuti. S fotke kar žari čudovito sladek mango, a ne? Prav zdejle bi en kos! Ali pa kar smuti! Mmmm. Res sladek in resnično odličen mango sem zadnjič našla v Lidlu na Rudniku in bil je božanski. Tako zelo sladek in odličen je bil, da sem pripravila še en recept. Na sitfit.si ga še ni, vsi, ki pa nas spremljate na Instagramu, ste pa fotko te jedi že videli. Ostali pa jo boste, skupaj z receptom, videli kmalu. :)

Za zdrave gurmane

Na www.dnevnik.si

Super novica! Zelo sem vesela in ponosna, da je delček mojih kuharskih umetnij in nasvetov našlo kotiček tudi na spletnem mestu časopisa Dnevnik. V kategoriji Kulinarika lahko vsak četrtek prebereš en moj kratek zapis/nasvet in recept. Naslov mojega kotička na www.dnevnik.si je Za zdrave gurmane. Saj ime že vse pove, kajne? :D

Preberi več na www.dnevnik.si >>

Novo na www.sitfit.si

Jupi, čas je za pregled, kaj je novega na www.sitfit.si! Najprej šest novih receptov, potem pa en daljši zapis o solatah. Jap, prav vidiš - o solatah se da napisati marsikaj.

Najprej trije novi recepti. Te palačinke so luštne, mehke in bolj zdrave, saj večino suhih sestavin sestavljajo ovseni kosmiči, orehi in mandlji. Palačinke so najboljše majhne, mičkeno bolj debele in namazane s čokoladnim namazom ali pa, moje trenutno najljubše, z arašidovim maslom in marmelado.

Polpeti so uspel poskus porabe sestavin. V zamrzovalniku sem imela gambere, v hladilniku pa nekaj zelenjave in scomprala sem te čudovite polpete - res so dobri. Namesto gamberov lahko uporabiš tudi tunino iz konzerve.

Tretji recept so takosi. Sestavljajo jih mesno-zelenjavna omaka, ki jo kuham že leta (prej tudi za k makarončkom!), pa solata in paradižnikova salsa. Namesto tako školjk (ki jih dobiš tudi v Mercatorju) lahko omako poješ tudi s kruhom in solato. Tale omaka je res huda!

The great forest

Na zgornji fotki so naslednji trije novi njami recepti:

Levo: Ovseno-orehovo-mandljeve palačinke s čokolado in jagodami

Sredina: Gamberovi polpeti z zelenjavo na solati z avokadovim prelivom

Desno: Takosi z mesno-zelenjavno omako in paradižnikovo-avokadovo salso

Še dva nova recepta sta Solata iz testenin z zelenjavo in balzamično-gorčičnim prelivom ter Makarončki s kitajskim zeljem in gobami.


Blog: Solate! <3

V novem blog zapisu sem se na doooolgo razpisala o solatah, ogromno je tudi fotk. V zapisu lahko preveriš, kdaj so solate lahko glavna jed, si zapišeš recepte za nekaj novih solatnih prelivov in preveriš osem receptov, med njimi tudi recept za solato na fotki. Tale Ješprenjčkova solata s stročjim fižolom in rukolo je fenomenalna. Pa še zelenjava je trenutno v sezoni! ;)

Nauči se kaj novega >>

Ješprenjčkova solata s stročjim fižolom in rukolo

Postopek priprave receptov

The great forest

Ok, se strinjam. Končne fotografije jedi so super informativne in vedno bolj spoznavam, da tudi izredno pomembne, saj slabe fotke še tako odličnih jedi ne pritegnejo pozornosti. Je tako? Je tako. Kaj pa je še boljše od lepih končnih fotk? Fotke, ki kažejo, kako končna jed nastane. 

V tem tednu sem na Sit Fit Facebook strani objavila drugi album fotk s potekom priprave jedi korak za korakom. Zadnjič sem objavila album Skutinih cmočkov, tokrat pa album Maslenih špagetov (s šparglji - izven sezone jih pripravi kar brez njih).

Odziv je bil super, zato bom to tudi še kdaj ponovila. Če te zanima, se mi pridruži na Sit Fit Facebook strani, če pa si želiš, da naredim foto pripravo kakšne točno določene jedi, pa mi piši na [email protected].

Spodaj pa za pokušino en manjši kolaž fotk postopka priprave prej omenjenih receptov.

The great forest

In na koncu še hvala vsem, ki ste mi poslali svoje izkušnje glede tega, kaj jedo otroci. Zelo mi je pomagalo. Super ste! :)

Pravkar se je na uri pokazalo 3:30, zato je čas, da zaključim. Tebi pa želim, da uživaš v poletju. In če imaš kaj časa, kaj dobrega skuhaj. :)

Do naslednjič,
Barbara

Če si RES prepričan/a, da se želiš odjaviti od našega Sit Fit mejlinga, klikni tukaj

Sit Fit | [email protected]