Če ne moreš prebrati tega sporočila, klikni tukaj 

FBTWYT

#ostanidoma in #kuhajdoma

31.3.2020

Ovsena kaša s karameliziranimi jabolki in cimetom

Živjo!

Pravzaprav je zelo enostavno. Ostani doma in s tem pomagaj, da se življenje spet čimprej vrne v stare tirnice. Čeprav najbrž ne bodo popolnoma enake, bodo pa vsaj varnejše od trenutnih. 

Pred dvema tednoma, ko sem se prvič javila na temo #koronavirus, sem ti pripravila seznam za nakupovanje in upam, da ti je prišel prav. Od takrat sem na www.sitfit.si poobjavila (in izboljšala) dva stara recepta, ki ti ju predstavljam v nadaljevanju. 

Da bi ti kuhanje doma še bolj olajšala, na facebooku in instagramu vsak dan objavim en recept, ki ti lahko v tem času pomaga pri pripravi luštnih jedi. Trudim se, da bi ti in čim več ljudi res do konca uporabilo svoje shrambe/hladilnike/skrinje in bi tako šli res čim manjkrat v trgovino. Poskusi iti vsaj na dva tedna, če ne še manjkrat!

Na instagramu pa redno objavljam tudi storyje, v katerih ti pokažem, kako lahko pripraviš odlične obroke na čim bolj enostaven način. Se da!

Današnji izpostavljeni recept je ovsena kaša s karameliziranimi jabolki, ki je po mnenju mnogih eden najboljših zajtrkov, kar jih je. Poskusi jo tudi ti!

Izpostavljeni recept: Ovsena kaša s karameliziranimi jabolki in cimetom >> 

"Novo" na www.sitfit.si

Špageti
 v kremni arašidovi omaki s kumaricami


Ti špageti so obdani s kremasto, okusov polno omako, sestavljeni iz sestavin iz shrambe, pripravljeni pa v slabih petnajstih minutah. 

RECEPT: Špageti v kremni arašidovi omaki s kumaricami >>

Regratova solata z jajci,
 pršutom in balzamičnim prelivom


Trenutno ti v trgovino po solato res ni treba iti. Pojdi na neobljuden kraj in si naberi regrat. Je zdrav, je dober in še čisto zastonj. V receptu ti povem, kako ga nabereš, opereš in potem tudi pripraviš.

RECEPT: Regratova solata z jajci, pršutom in balzamičnim prelivom >>

ONE TITLE

Nakupovalni seznam in 15 receptov za jedi

Če se te dni odpravljaš v trgovino, previdno! Pazljivo v trgovini, nato pa po prihodu domov ne pozabi razkužiti sebe IN vseh izdelkov. Dovolj je že topla milnica, čisto nič pa ni odveč niti razkužilo z vsaj 60% alkohola/etanola. Če lahko (vsaj stvari, ki jih lahko pustiš na sobni temperaturi!), izdelke pusti na miru 72 dni od nakupa. In še pozor - nikar ne zamrzuj kontaminiranih stvari, ker mraz virusa ne uniči, samo močnejšega ga naredi. In še to - če ne veš, kaj kupiti, poglej moj zapis in si naredi seznam.

Poglej si blog zapis >>

Nakupovalni seznam v krizi in 15 receptov za jedi (večinoma) iz shrambe

Odlični recepti v času #koronavirus krize

Slastne polnozrnate cimetove rolice s kremnim premazom

Sedaj imaš čas, zato se loti priprave telih luštnih, dobrih in prav nič zapletenih cimetovih rolic. Uporabi belo ali polnozrnato moko, rolice pa okrasi s kremnim sirom ali pa stepeno smetano, odlične pa so tudi brez vsega. 

Poglej si recept >>

Slastne polnozrnate cimetove rolice s kremnim premazom

Polentne palčke

Da ne bodo na meniju le testenine in krompir ter riž, se spomni še na polento. To pripravi kremasto ali pa tako v obliki palčk - so super okusne in odlične za pomakanje. Lahko so priloga ali pa manjša večerja. Moraš probat!

Poglej si recept >>

Polentne palčke

Enostavno domače ovseno mleko

Če ti je zmanjkalo svežega mleka, doma pa imaš ovsene kosmiče, pripravo to ovseno mleko. Niti predstavljati si ne moreš, kako zelo enostavno je. Mleko je kremasto in okusno, uporabiš pa ga lahko kot "navadno" mleko.

Poglej si recept >>

Enostavno domače ovseno mleko

Pisan pečenkin sendvič s sirom in pečeno papriko

Z ostalim pečenim mesom lahko naslednji dan narediš nekaj fantastičnega. Pozabi na suho, nezanimivo meso. Pripravi ta sočen, lep in nadvse okusen sendvič - poleg ostalega mesa potrebuješ še kruh, sir in vložene paprike.

Poglej si recept >>

Pisan pečenkin sendvič s sirom in pečeno papriko

Osvežilen limonin kolač

Ta kolač lahko pripraviš s sestavinami iz shrambe. Čeprav ne vsebuje nobene posebno razburljive sestavine, je fantastično sočen, diši in še tako zelo dober je! Pripraviš ga lahko z limono, pomarančo ali limeto. Vsi, ki ga poskusijo, so navdušeni.

Poglej si recept >>

Osvežilen limonin kolač


Vabim te, da še naprej #ostanidoma in #kuhajdoma! Verjamem, da ti bo z mojo pomočjo šlo lažje, zato se mi le pridruži na instagramu in facebooku, recepte pa poišči na www.sitfit.si.

Če bomo še malo potrpeli, ostali doma in kuhali doma - in ob tem vadili svoje kuharske veščine in si tako izboljšali fizično in psihično počutje - bo kmalu bolje. Le od vsakega od nas je odvisno.

Drži se, pazi nase in ostani zdrav/a. ♡

Do naslednjič,
Barbara

Če se resnično želiš odjaviti od Sit Fit sporočil, klikni tukaj

Sit Fit | [email protected]