Če ne moreš prebrati tega sporočila, klikni tukaj 

FBTWYT

Tile recepti? VSI ti bodo všeč!

12.5.2020

Enostavna špargljeva pita

Živjo!

Veš, kaj me zanima? Če bodo vsi, ki so v času #koronavirus karantene kuhali doma, to počeli še naprej? Se mi zdi, da je bil ta čas pravzaprav odlična priložnost za probavanje novih receptov in spoznavanje, kako zabavno je lahko kuhanje. In peka. :)

Čeprav srčno upam, da niste in ne boste vsi pekli le kruha! Glede na videno pri nekaterih blogerjih me pravzaprav kar malo skrbi, koliko kruha oni (in posledično ljudje, ki jim sledijo, ker mislijo, da morajo, če že blogerji tako rečejo) pojejo na dan! Kruh je fantastičen, ampak ali ga sploh lahko ceniš, če vsak dan poješ pol štruce?! Se mi zdi, da se tako izgubi ves čar! No, da ne zaidem preveč ...

Danes ti predstavljam recept za odlične burger bombetke (samo prosim - brez pretiranega stiskanja!), ki jih lahko pripraviš na enostaven, zabaven in dokaj hiter način. Nato si poglej recept za pregrešne maslene špagete z mojimi ljubimi šparglji. Na koncu pa sem pripravila še seznam petih odličnih, navdihujočih in sezonskih receptov.

Današnji izpostavljeni recept je pita. Taka spomladanska. Potrebuješ listnato testo, skuto in še nekaj dodatkov ter šparglje. Vsi, ki so to pito poskusili, pravijo, da je odlična. Daj poskusi jo tudi ti!

Izpostavljeni recept: Enostavna špargljeva pita >>

Novo na #SitFitSi

Najboljše burger bombetke


Te mehke, dišeče, po želji delno polnozrnate bombetke, lahko pripraviš v dobrih dveh urah in jih, če ti ostanejo, lahko tudi zamrzneš! Kaj daš vanje? Pet idej (od veganskih, vegi, ribjih in mesnih!) najdi v receptu!

RECEPT: Najboljše burger bombetke >>

Božanski masleni špageti s česnom in šparglji


Nežna maslena omaka, odišavljena s česnom, špinačo in baziliko je nekaj najboljšega za tvoje špagete! Na vrh božanskih špagetov daj še nekaj drobtinovih špargljev in enostavno uživaj. Takooo dobro!

RECEPT: Božanski masleni špageti s česnom in šparglji >>

Priporočam!

Jagode s kremno sirovo pomako

To je ena super ideja za sladico kar tako ali pa po pikniku. Pripravi jagode, morda še kakšne piškotke in to pomako, nato si pa vsak naloži, kar želi. Fajn osvežilno in tako dobro!

Poglej si recept >>

Jagode s kremno sirovo pomako

Prepognjena tortilija s sirom in brokolijem

Če se ti ne da kuhat, je tale jed zate. Je odlična, hitro pripravljena in za osnovo potrebuješ le tortilijo in sir. Po želji pa dodaj še zelenjavo po izbiri. V receptu je tudi trik, kako jo najlažje pripravit!

Poglej si recept >>

Prepognjena tortilija s sirom in brokolijem

Piščančji ražnjiči

To so piščančji ražnjiči v taki poletni različici. Narejeni so z mletim piščančjim mesom, češnjevci in mozarelo. Odlični so za zbirčne otročke ali pa gurmanske odrasle. 

Poglej si recept >>

Piščančji ražnjiči

Kremna koruzna juha s krompirjem in bučko

Še ena juha za odlično kosilo, ki jo lahko narediš s sestavinami iz shrambe. Potrebuješ koruzo, krompir, korenje, če imaš, pa tudi bučko in še nekaj začimb. Je čudovitega okusa, je nasitna in prav lepo sončkasta. Saj je ne moreš ne naredit, no!

Poglej si recept >>

Kremna koruzna juha s krompirjem in bučko

Burger s scufanim piščancem

Burger s scufanim piščancem, pripravljenim v fantastični paradižnikovi omaki, je drugačen, a odličen. Med bombetko daj še malo solate, kumaro, morda avokada, poleg pa še prtičke za brisanje rok. ;) Še nasvet: scufan piščanec je dober tudi kar tako, v takosih, sendvičih ali s prilogo po želji.

Poglej si recept >>

Burger s scufanim piščancem


Toliko za danes. Želim ti mirne dni in čim več potrpljenja. Ter seveda distance! ;)

Ko (ne bom rekla če, ker res upam, da še naprej: #kuhajdoma) se odpraviš za štedilnik, predlagam, da greš prej še po ideje na www.sitfit.si/recepti. Hvala ti, ker si. Drži se!

Do naslednjič,
Barbara

Če se resnično želiš odjaviti od Sit Fit sporočil, klikni tukaj

Sit Fit | [email protected]