Če ne moreš prebrati tega sporočila, klikni tukaj

FBTWYT

Tile recepti? VSI ti bodo všeč

6.7.2020

Odlična arašidova pita brez peke

Živjo!

Kje sem te ujela? Na dopustu, v službi, doma? :) Kjer koli že si, upam, da si v redu in da uživaš v poletju. Po pravici, jaz uživam predvsem v hrani (veliko presenečenje, ane?). Vesela sem, da je na razpolago toliko sveže zelenjave in to seveda s pridom izkoriščam.

Da te morda malo spomnim, trenutno so V SEZONI: bučke, kumare, borovnice, solate, korenje, grah, mladi krompir ... Veliko je tega. Spodaj je nekaj idej za uporabo teh sestavin, več pa jih najdeš pod oznako Poletje. Spremljaj me tudi na družabnih omrežjih, kjer vsak dan objavim po en recept, da dobiš še kakšno idejo.

Današnji izpostavljeni recept je arašidova pita, ki jo pripravi brez peke, je čudovitega okusa in lepo hladna, saj jo poješ skoraj zmrznjeno - hraniš jo namreš v skrinji ter jo poješ po petih minutah "ogrevanja" na sobni temperaturi. RES je fantastična!

IZPOSTAVLJENI RECEPT: Odlična arašidova pita brez peke >>

Novo na #SitFitSi

Gumbo: Južnoameriška zelenjavna obara z gamberi in klobaso


Ta obara z gamberi in klobaso ter z veliko zelenjave je tako dobra! Seveda lahko klobaso ali gambere tudi izpustiš, a kombinacija je res čudovita in da super okus. Ni človeka, ki je ne bi maral. Obaro postrezi s kuskusom, rižem ali kruhom.

RECEPT: Gumbo: Južnoameriška zelenjavna obara z gamberi in klobaso >>

Klasične ameriške puhaste palačinke


Tako mehke, dišeče in božanske so, da jih moraš pripravit še danes. Postrezi jih z javorjevim sirupom ali pa z marmelado, nutello in sadjem. Mislim, da jih mora VSAK, ki rad dobro je, znati pripravit in s tem receptom bodo VEDNO uspele! 

RECEPT: Klasične ameriške puhaste palačinke >>

V sezoni

Curry iz sladkega krompirja, špargljev in paprike na belem rižu

Ta curry je pripravljen s sladkim krompirjem, šparglji in domačo curry omako. Res ni zamudno in res je tako dobro. Fantastično za vsak dan v tednu!

Poglej si recept >>

Kremast curry iz sladkega krompirja, špargljev in paprike na belem rižu

Naravna zelenjavna juha z rezanci

Kdo pravi, da je edina prava juha goveja juha?! V receptu ti pokažem, kako lahko pripraviš okusov polno juhco, ki ji dodaš še spiralizirano korenje in bučko ter rezance. Daj poskusi jo čim prej, ti zagotavljam, da nihče ne bo razočaran!

Poglej si recept >>

Naravna zelenjavna juha z rezanci

Poletni zavitki s humusom, popečenimi bučkami in feto

Težko najdeš kaj boljšega za pojest v vročem poletnem dnevu.  Imava tortilijo, humus, popečeno bučko, špinačo in malo fete. Oooh, kakšni okusi in kakšna svežina! Tole MORAŠ pripravit za kosilo ali večerjo!

Poglej si recept >>

Poletni zavitki s humusom, popečenimi bučkami in feto

Rezanci iz enega lonca z bučko, češnjevci in meto

Imava rezance, bučke, malo česna, parmezan. meto in češnjeve paradižnike. Vse pripraviš v enem samem loncu in to v slabih dvajsetih minutah. Ne reči, da ti ne zveni enostavno božansko.

Poglej si recept >>

Rezanci iz enega lonca z bučko, češnjevci in meto

Zelenjavno-sirova pita

Pita z bučko, gobami, sirom, jajci ... in brez skorje, ker je tu res ne rabiš. Tale pita je res fantastastično poletno kosilo ali večerja, poleg pa postrezi še s skledo solate.

Poglej si recept >>

Zelenjavno-sirova pita


Uživaj v poletju in obilici svežih sestavin, ne pozabi piti dovolj vode in pazi nase. Če ti kdaj zmanjka idej, pa se mi pridruži na instagramu in facebooku, recepte pa poišči na www.sitfit.si/recepti.

Pazi nase! ♡

Do naslednjič,
Barbara

Če se resnično želiš odjaviti od Sit Fit sporočil, klikni tukaj

Sit Fit | [email protected]