Če ne moreš prebrati tega sporočila, klikni tukaj 

FBTWYT

Doma predpasnik, zunaj pa maska!

26.10.2020

Jabolčno-ovseni
 piškoti z arašidovo glazuro

Živjo!

No, pa smo spet tam, kjer smo bili spomladi. Pravzaprav je še huje. Upam, da ste ti in tvoji v redu in da se držiš. Upam tudi, da spoštuješ ukrepe in striktno nosiš masko, ker nam bo le tako uspelo zajeziti okužbe.

Vem, da si tu zaradi hrane, ampak se mi vseeno zdi pomembno, da tudi jaz, če le kdo posluša oz. bere, vzpodbujam k spoštovanju ukrepov. Verjemi, da nikomur ni udobno z masko. Ampak tako hudo pa spet ni, no!

Sploh ženske ves čas nosijo več neudobnih stvari (modrčke, pete ...), pa delajo to prostovoljno. ;) Nošenje maske je vsaj koristno! Za nas in za vse okoli nas! OK, OK, preden popolnoma ne zaidem, se vrniva h hrani.

Danes predstavljam dva nova recepta in pet sezonskih idej. Vsi recepti so odlični! Izpostavljen recept so piškotki, ki ti bodo to jesen polepšali življenje. Priprava je čudovito enostavna, okus pa čaroben. Ja nič, probat jih bo treba!

IZPOSTAVLJENI RECEPT: Jabolčno-ovseni piškoti z arašidovo glazuro >> 

Novo na #sitfitsi

Kremna lečina
 omaka s polento


Kremna lečina omaka s polento je ena boljših jedi, ki jih lahko pripraviš te dni. Je topla, dišeča, hranljiva in takooo zelo dobra. Kremna omaka, polna zdravih sestavin (česen!, špinača!, kurkuma!) polento tako lepo poboža, da meji že na nespodobno! Omaka je čudovita s polento, odlična pa je tudi s testeninami, njoki ali rižem.

RECEPT: Kremna lečina omaka s polento >>
Pripravljen v sodelovanju s Kotányi Slovenija.

Slastne poširane
 hruške z maskarpone kremo


V vinu poširane hruške so super za vsakršno koli praznovanje, pa tudi, če je to sedaj le v okrnjeni, domači sestavi. Super so z mascarpone kremo. Ja, ta sladica zgleda res spektakularno, priprava pa ne bi mogla bit bolj enostavna.

RECEPT: Slastne poširane hruške z maskarpone kremo >>

V sezoni

Brokolijeve kroglice s sirom in jogurtovo pomako

Te dišeče male kroglice so čudovite za malico, kosilo ali večerjo. Pripraviš jih lahko tudi za vnaprej. Opozorilo: Kroglice so TAKO DOBRE, da te popolnoma zasvojijo! Kako le ne, če vsebujejo brokoli, sir in začimbe! Njam!

Poglej si recept >>

Brokolijeve kroglice s sirom in jogurtovo pomako

Quesadilla: prepognjena tortilija s sirom in brokolijem

Polnjena tortilija s sirom in po želji še z brokolijem, te nasiti, pogreje in pocrklja. Če brokolija nimaš ali ga ne maraš (kaaj?!), ga izpusti in pusti, da se v tortiliji stopi le sir. Oh ja, to je ena najbolj simpl in dobrih jedi!

Poglej si recept >>

Quesadilla: prepognjena tortilija s sirom in brokolijem

Losos v masleni omaki

Losos v masleni omaki je čudovita poslastica. Samo predstavljaj si, imava mehko meso lososa in čudovito kremno omako, ki zaradi česna božansko diši, zaradi masla je pa čudovito kremasta. Ooh, tako dobro!

Poglej si recept >>

Losos v masleni omaki

Puhaste polnozrnate bučne palačinke

Palačinke z bučnim pirejem, grškim jogurtom, olivnim oljem in polnozrnato moko so neverjetno dišeče in mehke. Predlagam, da jih spečeš več in v njih uživaš za zajtrk še ves teden, saj se čudovito pogrejejo. Verjemi, da ti ne bo žal. 

Poglej si recept >>

Puhaste polnozrnate bučne palačinke

Mascarpone polenta z pečenimi gobicami in jajcem

Mascarpone polenta z gobicami in jajcem morda že zveni nenavadno, a ta kombinacija je čudovita. Imava kremasto polento, dišeče gobice in topel rumenjak, ki oboje lepo polupčka. Vidiš, seveda je odlično!

Poglej si recept >>

Mascarpone polenta z pečenimi gobicami in jajcem


Drži se in pazi nase ter na vse okoli sebe. Uživaj te dni raje doma, skuhaj kaj dobrega in se bereva spet kmalu. Če ti primanjkuje idej, kaj skuhati, klikni na www.sitfit.si/recepti in me spremljaj na instagramu in facebooku.

Do naslednjič,
Barbara

Če se resnično želiš odjaviti od Sit Fit sporočil, klikni tukaj

Sit Fit | [email protected]