Če ne vidiš tega e-sporočila, klikni tukaj Mobilna različica

FB

Jejmo sezonsko!

23.8.2015

Pražen riž s paradižniki

Živjo!

Kako si? V redu? Kul. Tudi jaz sem v redu. Kolikor toliko. Zakaj? Zato, ker sem Utrujena! Ja, z velikim U. A brez skrbi. Že odštevam do dopusta. Še malo. Še malooo.

Danes se bova čisto malo podružila. Tako na hitro. Danes ti bom le na hitro povedala, kaj je novega na www.sitfit.si, pa se morda več bereva čez 14 dni.

Aah, da ne pozabim. Naslovna fotografija je Pražen riž s paradižniki - Domnova in moja comfort hrana. Resnično je odličen, pa tako enostaven ...

Novo na www.sitfit.si/vsi-recepti

Najnovejših šest receptov, ki sem jih objavila na www.sitfit.si, so vsi sezonski. Zdravo, poceni in še okusno je, če pri kuhanju uporabljaš sezonske sestavine. To sva ti in jaz slišala baziljonkrat in evo, še enkrat. Čeprav zveni reeeees oguljeno, je pač res. Dobra stran teh šestih receptov je, da so res aktualni, slaba pa ta, da bodo kmalu zastarali. Ker glavne sestavine pač ne bodo več v sezoni. Ah j*** ga, tako pač je.

Samo zato, ker so pečene breskve TAKO ZELO DOBRE in ker si RES želim, da jih LETOS, torej TA TEDEN pripraviš vsaj enkrat - resnično me zanima, če ti jih bo uspelo pripravit le enkrat, ker so božaaaaanske - so tukajle tri fotkice. 

Pečene breskve so že same odlične - kako le ne, če se pa vanje med peko topi maslo, sladkor, cimet in vanilijeva esenca! - lahko pa jih postrežeš s sladoledom ALI - meni še boljše - z grškim jogurtom! Ooooh, zdejle bi jih! ZDEJLE! :p

Recept: Pečene breskve s sladoledom

Pečene breskve s sladoledom


Če se ti doma valjajo - upam, da ne dobesedno - sladki, rdeči, kajnajznjimipočnem paradižniki, pripravi gaspačo juho. Le z nekaj rezanja, mešanja in sekljanja prideš do ODLIČNE juhe. Pa še kuhat je ni treba.

Ker ti vseh breskev ne bo uspelo spečt - preberi tole do konca, potem pa pojdi pečt breskve! - jih flikni v misker in naredi smuti. Bolj enostavno ne more bit.

Slovenci pa še nismo na ti s takoti, a? Škoda, ker so prav fajn. Če jih tudi ti še ne poznaš, jih prvič poskusi s tem receptom. Tako školjke (=taco shells) dobiš v Mercatorju, Lidlu ...

Levo: Gaspačo juha

Sredina: Češnjev & breskov smuti

Desno: Takosi s krompirjevo-grahovo omako in paradižniki

Trije novi recepti


Na www.sitfit.si lahko najdeš še recept za Poletno mineštro z makarončki - obožujem to juhco!!!! - in Ribji file z dišavnicami in češnjevci.

Novo na Blogu

Zakaj in kako za vedno spremeniti način prehranjevanja?

"Današnji način prehranjevanja je za naša telesa in stopnjo aktivnosti preobilen in količinsko ter kalorično pretežak. Zaužijemo ogromno praznih kalorij, ki nas ne zadovoljijo niti mentalno, niti nas fizično ne nasitijo. Govorim predvsem o pitju sokov in gaziranih pijač ter o grizljanju piškotkov in napolitank med kosilom in večerjo."

Celotni zapis >>

Voda <3

Moj prvi <3

Na koncu ti pa na hitro pokažem še svojega prvega! Tako lep je! Tako ZELO sem ponosna nanj! Vsako jutro ga občudujem! Hodim ga gledat, se pogovarjam z njim in kar ne morem se načudit. Res mi je uspel!

Aja, govorim o svojem PRVEM feferonu, ki sem ga vzgojila čisto sama iz semena pa do feferonov! Nora je ta narava. Ah, res sem ponosna! Poglej ga no ...

Feferon


Najlepša hvala za pozornost! Vesela sem, da me bereš. Res vesela. <3 Če mi imaš kaj za zaupat, me želiš kaj vprašat ali pokomentirat, mi kar piši na [email protected] - ne grizem. :)

Uživaj še zadnje dneve avgusta, lepo bodi in če imaš kaj časa, kaj dobrega skuhaj.

Do naslednjič,
Barbara

Če si RES prepričan/a, da se želiš odjaviti od našega Sit Fit mailinga, klikni tukaj.

Sit Fit | [email protected]