Če ne vidiš tega e-sporočila, klikni tukaj. Mobilna različica

FB

Ko poletje sreča jesen!

6.9.2016
Krompirjev curry s špinačo in gobami

Živjo!

A kr september je že? Whoa, kdaj se je pa to zgodilo?! Čeprav se veselim sestavin, ki nam jih bo prinesla jesen, sem še vedno navdušena nad "ostanki", ki nam jih nudi poletje. Jap, tako nora sem, da letne čase doživljam prek hrane. :D

Na naslovni fotki je curry s krompirjem, v katerem so vse sestavine, ki so sedaj na voljo: krompir, špinača, češnjevci. Pa še gobice! In ja, ta curry je tako dober, kot izgleda. 

<3 hrano! :D

Novo na Sit Fit

Čokoladna mascarpone tortica brez moke


Lahko za tole tortico rečem kaj drugega kot NJAM? Lahko. :p 

Ta čokoladna mascarpone tortica je čudovita! Zaradi čokolade in mascarpone sira je tako nežna in mehka, da se ti stopi v ustih. Mascarpone sir v tejle tortici igra vlogo maščob, mleti manjdlji pa vlogo moke in obema gre delo super od rok.

Jaz sem jo pred peko okrasila s čokoladnimi mrvicami in po peki z mletim sladkorjem, a lahko oboje tudi izpustiš. Jooooj, kako je to DOBRO! *slin slin*

Recept: Čokoladna mascarpone tortica brez moke >>

Blog 015: Kumare

Letos je (bila) dobra letina kumar. Jaz sem se jih res najedla - ne le v solatah, tudi v mnogih drugih jedeh. Kdo bi si mislil, da so kumare lahko tako uporabna sestavina! V novem blog zapisu preberi nekaj o kumarah, zbranih pa je tudi več receptov. Pohiti in pripravi kakšno jed, dokler so kumare še tu. :)

Preberi celoten zapis >>

Blog 015: Kumare


V slogu novega blog zapisa sem objavila tudi tri nove recepte, ki so lejsinoto vsebovali moje drage kumare. Kumare v solati so čudovite, a včasih - no, potem, ko jih ješ že petič - postanejo majčkeno dolgočasne. Zato je tu več novih receptov, poskusi jih.

Kumare


Sveže kumare sem dvakrat uporabila za pripravo prav wowza okusnih sendvičkov - v prvem kumaram družbo dela avokado, tretji recept pa je pravzaprav grška solata v obliki sendvičkov.


Drugi recept pa so kumare v omaki s krompirjevimi njoki. Namesto smetanovih tenstanih kumar sem jaz pripravila kumare na rdeče, z dodano svežo rdečo papriko in nekaj začimbami, povrhu pa potresla z orehovim posipom, ki da jedi super hrustljavo noto. Čeprav sem jaz omako prelila prek njokov - poleg recepta za omako je recept še za njoke, pripravi jih, ni tako zapleteno - jo lahko preliješ tudi prek riža, krompirjevega pireja ali polente, pa tudi prek testenin.Levo: Kruhki z avokadovim namazom in kumaro >>
Sredina: Kumare v omaki s krompirjevimi njoki >>  
Desno: Grški sendvički >>

Še več receptov, v katerih lahko uporabiš kumare, pa najdeš pod oznako kumare.

Dopust na Dunaju

Dunaj


Devet (9!!) dni me ni bilo v kuhinji! Noro! Ravno prejle sem pospravila po kuhanju in bilo je super! <3 kuham! Pospravljam rada malo manj, vendar pa to pač sodi h kuhanju. V zadnjih devetih dneh sem se kuhanju najbolj približala z rezanjem sadja za zajtrk,saj sem bila na dopustu. Z Domnom sva šla na Dunaj. Kaj sva počela? Sprehajala sva se, jedla sva in posedala po čudovitih parkih (fotka ;)). Več o Dunaju in njihovi hrani pa naslednji teden v novem blog zapisu. Jap, tudi nekaj luštnih fotk imam: fotk hrane IN okolice. ;)


Sedaj grem pa malo na sonce, prehodit kak kilometer ali dva (na Dunaju sva jih v tednu prehodila 120 km ;)). Lep teden ti želim in če imaš kaj časa, kaj dobrega skuhaj. :)

Do naslednjič,
Barbara

Če si RES prepričan/a, da se želiš odjaviti od našega Sit Fit mejlinga, klikni tukaj.

Sit Fit | [email protected]