Če ne moreš prebrati tega sporočila, klikni tukaj Mobilna različica

FBTW

Hrana v bolnišnici je ...*

24.1.2016

Hot dog po newyorško

Živjo!

Danes je prišel tisti veseli čas v letu, ko je pred tabo spet Sit Fit mailing z novimi recepti. Ha! Saj si vedel/a, da bom to rekla, ane? :D

V današnjem mailing pa niso novi le recepti, ampak tudi obvestilo o novem blog zapisu, v katerem na doooolgo in širooooko razložim o mojem času v bolnišnici, kjer sem fotkala VSE, kar sem pojedla. No, razen infuzije! Fotkala sem tudi sobo in razložila celotem postopek od trenutka, ko izveš, da moraš na operacijo, do trenutka, ko te odpustijo iz bolnišnične nege.

Da ne bo vse tako resno, pa sem našla še en gif, v katerem v zelo kratkem času vidimo pripravo res božanskih in vrhunskih sladic. Ko bi le jaz znala tko ustvarjati s sladicami!

Da ne pozabim - današnji izpostavljeni recept je hot dog po newyorško, ki je božanski. Tri dni nazaj sem ga spet pripravila in moram rečt le - NJAM!

Izpostavljen recept: Hot dog po newyorško >>

Novo na blogu #1

Brokolijeva juha s sirom


Sirova juha? O ja! Super okusna je, poleg sira pa vsebuje tudi brokoli. Juhej za brokoli! Juhej za sir! 

Recept: Brokolijeva juha s sirom >>

Trije novi recepti #19


Porovi kruhki za k juhicam, zeleni smuti, ki je celo dober in božanski golaž iz rumene buče, fižola in špinače. Njam!

Porovi kruhki se čudovito ujemajo z raznimi kremastimi juhicami, ki so - priznajva si - nujne v teh mrzlih dneh. 

Levo: Porovi kruhki >>

Zeleni smutiji so blazno popularni in mnogi jih priporočajo. Že res, da so zdravi, ampak morajo biti tudi dobri. Ta je že!

Sredina: Smuti iz kivija in manga >>

Pozimi, ko na voljo ni veliko sveže zelenjave, je golaž, ki ga narediš iz fižola iz konzerve in buče, ki v hladilniku preživi res dolgo časa, fenomenalen. 

Desno: Fižolovo-bučni golaž >>

Pečena zelenjava
 s sezamovim prelivom


Korenček, cvetačo, brokoli, pastinak, bučko ... nareži na tanke rezinice, jih pokapaj z oljem, jih posoli in popopraj ter speci v pečici. Potem pripravi preliv iz sezama ali pa gorčično-balzamični preliv, ga nekaj prelij čez solato, nekaj pa čez pečeno zelenjavo in se nasmej do ušeš. Ker je to nekaj najboljšega na svetu. Sploh na sadno-zelenjavni dan, če si slučajno na ločevalni dieti (velikokrat preizkušeno ;)).

Recept: Pečena zelenjava s sezamovim prelivom >>

Blog 025: Hrana (in vse ostalo) v bolnišnici

Blog 025:
 Hrana (in vse ostalo) v bolnišnici


Decembra sem imela srečo (ker imamo, za sedaj, še popolnoma dostopno zdravstvo!), da sem lahko nekaj dni preživela v UKC-ju. Še večjo srečo sem imela, ker so me pozdravili in lahko sedaj zapišem vse podrobnosti mojega obiska. Imam fotke hrane (dokaj solidna*) in sobe. Če želiš, pa lahko prebereš še vse ostale podrobnosti o času pred, med in po operaciji.

Preberi si celoten blog zapis >>

Nasvet: Kaj je kumin in kaj kumina?

Poznaš razliko?

Kumin ni isto kot kumina! Nikakor! Čeprav izhajata iz iste družine, sta si obe začimbi močno različni. Preberi si kratko kolumno, ki sem jo napisala za Dnevnik in izboljšaj svoje jedi.

Pa še en Domnov vic (v angleščini): A: Knock knock. B: Who's there? B: Ku-min! :D

Preberi si več zdaj >>

Mehiški rdeči riž s pečeno koruzo in zeljno solato

Novo na blogu #2

Kremna zelenjavna
 omaka iz zelene leče s polento


Malo sem zaljubljena v lečo. Rdeča ali zelena, vseeno mi je. VSE, kar pripravim iz leče, je nebeško dobro. V tejle omaki se skriva še veliko zdrave!, okusne!, pisane! zelenjave. Ko jo preliješ čez sončkasto polento, se pa zgodi nekaj izvenzemeljskega. In potem samo cmokaš od užitka!

Recept: Kremna zelenjavna omaka iz zelene leče s polento >>


Trije novi recepti M #19


Sladice, ki so zdrave, so ponavadi za en drek. Niso ne dobre, ne sladke, ne osvežilne in velikokrat dolgočasne. Ti dve sladici sta zdravi IN dobri. Jap, lahko imaš oboje. 

Ovsena kaša je v Sloveniji dokaj nepoznana. Kar je škoda - v zmleti obliki lahko več kot solidno nadomesti moko, odlična pa je tudi v tejle sladici. Tole se skuha v manj kot dvajsetih minutah in je sladica, ki jo poleg palačink, z Domnom največkrat jeva. 

Levo: Ovsena kaša z bučnim pirejem in javorjevim sirupom >>

Dve tortiliji, malo mesa, nekaj paprike in avokado, pa še malo sira in dobiš čudovit mesni sendvič. Ker vegi različico tortilija sendvičev že itak poznaš, kajne?

Sredina: Mesni tortilija sendviči s papriko in avokadom >>

Njoki iz sladkega krompirja se lahko pripravijo brez jajc, dodaš jim le nekaj rikote. Če jih preliješ z omako iz (zamrznjenih) višenj ali češenj in okrasiš s popraženimi mandljevimi lističi, pa dobiš že skoraj perfektno sladico!

Desno: Sladki njoki z višnjevo omako >>

Noro: Priprava vrhunskih sladic

Vrhunske sladice

Tako enostavno izgleda! Pozor: ta posnetek vključuje ogromno božanskih sladic. Lahko začutiš hudo potrebo po sladkem. Pred gledanjem se posvetuj s sabo in s svojim želodčkom.

Oglej si posnetek zdaj >>

Priprava
 vrhunskih sladic


Iiiiiiin voila! Pa sva prišla do konca - jaz s tipkanjem, ti z branjem. Hvala za pozornost. Se bereva spet čez dva tedna, medtem pa me spremljaj na Sit Fitu, na FBju, TWju in Instagramu. Aja, si opazil/a, da sem na Sit Fitu malo spremenila podstran Vsi recepti? So ti všeč malo večje fotke? Če imaš komentar/mnenje, mi ga lahko sporočiš tudi na mail

Želim ti en lep teden in če imaš kaj časa, kaj dobrega skuhaj!

Do naslednjič,
Barbara

Če se resnično želiš odjaviti od Sit Fit sporočil, klikni tukaj

Sit Fit | [email protected]