Če ne moreš prebrati tega sporočila, klikni tukaj Mobilna različica

FBTW

Stari, kere buče!

7.2.2016

Jesenska zelenjavna juha z bulgurjem

Živjo!


Pa sva spet skupaj! :) Kako si kaj? Jaz sem super. Trenutno sedim za kuhinjsko mizo, oblečene imam dvojne nogavice in nad trenirko še jopco, počasi srkam sadni čaj z medom in se slinim nad današnjimi fotkami. Kaj?! Seveda se slinim. Če se pa točno spomnim, kako dobro je bilo! :)

V današnji številki mailinga si lahko ogledaš, kaj bi bilo lahko v kratkem tudi na tvojem krožniku. Tokratnih šest receptov je res dobrih. Sem kar malo ponosna. Če ti še ni uspelo, si preberi moj doooooolg in zelo informativen zapis o rumenih bučah: da niso le za živali, da iz njih lahko pripraviš marsikaj dobrega, da so neverjetno zdrave in da so na voljo tudi sedajle, ker zdržijo dolgo časa. Ker sem shekala način - najbrž itak ne prva in edina, ampak lej, meni se dobr zdi - kako res enostavno narezat domači pomfri, tudi tebi zaupam kako in kaj. Pa še kaj najdeš v nadaljevanju.

Ker pa nas pomlad s svojo prisotnostjo še ne bo razveselila - aaaaah jaaaaa - pa je današnji izpostavljeni recept juhca. Ki je super bogatega okusa, fino pogreje in še lepo izgleda.

Izpostavljeni recept -> Jesenska zelenjavna juha z bulgurjem >>

Novi recepti #1

Losos s parmezanovim
 pokrovom in pečenim brokolijem in Skutini kozarčki z borovničevo omako in lešniki


Da sta losos in brokoli super zdravi živili, že vemo. Da pa tako zelo pašeta skupaj? To pa nas ve že tistih nekaj, ki smo poskusili to jed. Lahko ti povem, da je super dobro. Lahko pa poskusiš in potem to poveš meni. ;) 

Levo: Losos s parmezanovim pokrovom in pečenim brokolijem >>

V času krof manije sem naredila nepredstavljivo. Objavila sem sladico, ki nima nobene veze s krofi. Vem, živim skrajno drzno. Je pa sladica res fina, se hitro pripravi, pa še borovnice, ki so super zdrave, vsebuje. Samo rad jo imaš lahko.

Desno: Skutini kozarčki z borovničevo omako in lešniki >>

Bučni pomfrit


Tale noro lepo izgledajoči pomfri ni iz krompirja, ampak iz navadne rumene buče. Natančneje, iz muškatne buče. Če verjameš ali ne, boljši je kot original! Moraš poskusit. Ker lahko šele takrat verjameš. ;) 

Recept -> Bučni pomfrit >>

Novo na blogu: Vse o rumenih bučah

Rumene buče v sebi skrivajo marsikaj!

Iz jedilnih buč, ki so super zdrave in tudi sedaj na voljo (ker zdržijo dooolgo časa), lahko pripraviš ful enih super duper dobrih jedi. Skupaj s piščančkom, v rižoti, k rezancem IN najpomembnejše, v sladicah. Tele bučne palačinke so za znort dobre! Aja, buče pa varujejo tudi pred boleznimi, tudi rakom.

Preberi celotni zapis >>

Buče palačinke

Novi recepti #2

Piščanec z gobami in
 rumeno bučo v vinski omaki in Kremni krompirjev pire z zelenjavo in Makarončki z gobami, sušenimi paradižniki, špinačo in smetano iz indijskih oreščkov


Je že res, da se tele krasne sestavine na levi fotki kopajo v vinski omaki, ampak brez skrbi - ostane le okus, alkohol izpari. Sicer pa ne moreš verjet, kako zelo se piščanec, gobe in buča ujemajo! Poskusi ta recept in nikar ne pozabi na kruh - pomakaj v omako in brundaj od užitka. Ker ... Domen in jaz sva že. Mljask!

Levo: Piščanec z gobami in rumeno bučo v vinski omaki >>

Kremni pire krompir je čudovit, vsi ga imamo radi. Da pa bo naslednjič, ko ga misliš pripraviti, še bolj zanimiv, vanj umešaj še malo zelenjave. Por in paprika sta po mojem mnenju super izbira. Lahko pa poskusiš tudi s katero drugo zelenjavo.

Sredina: Kremni krompirjev pire z zelenjavo >>

Omaka, v kateri se namakajo gobe, sušeni paradižniki, špinača in makarončki, je popolnoma primerna za vse, ki ne smete ali nočete jesti mlečnih izdelkov. Jap, omaka je pripravljena le iz indijskih oreščkov, brez smetane. Noro!

Desno: Makarončki z gobami, sušenimi paradižniki, špinačo in smetano iz indijskih oreščkov >>

Nasvet: Kako narezat pomfri?

Rezanje še nikoli ni bilo bolj enostavno!

Lepe pomfri palčke lahko nareže vsak. Samo vrstnega reda se moraš držat. Še jaz brez vsakršnega kuharskega šolanja znam. Daj, nauči se tudi ti! Bova oba bolj vešča. :D

Poglej si postopek >>

Bučni pomfrit

Bralna značka: Pošast Lakota


Bistvo odličnega eseja psihologa Michaela Graziana je enostavno. Lakota je mala pošast v našem telesu, ki ji moramo prisluhniti in delati z njo, in nikar proti njej. Avtor trdi, da je shujšal tako, da je jedel manj ogljikovih hidratov (tudi manj sladkorja v pecivih in pijačah!), se ni odpovedal maščobam (jedel pa več omega 3 maščob!) in si dovolil, da je v hrani užival. Tak princip podpiram in uporabljam tudi jaz.

Preberi esej (v angleščini) >>

Lakota


Za konec današnjega mailinga pa še tale video/gif. Posnela sem ga v petek, ko sem šla na sprehod. Kaj je poanta? Ni je. :D Ok, morda le to, da te vzpodbudim k hoji. Ki je super za rekreacijo, za prebavo, za zbistritev uma in če greš v družbi, za razmerja. In ker je enostavno fino. 

Želim ti čudovit podaljšan vikend - uživaj v kakšnem finem kulturnem dogodku in v mljaskanju krofov - in lep preostanek tedna. Če imaš kaj časa, pa kaj dobrega skuhaj. :)

Do naslednjič,
Barbara

Če se resnično želiš odjaviti od Sit Fit sporočil, klikni tukaj

Sit Fit | [email protected]