Če ne moreš prebrati tega sporočila, klikni tukaj Mobilna različica

FBTW

Kako to diši!

17.4.2016

Polentne palčke

Živjo!

Ampak to pa res ni več hec! Sedaj pa vas je na Sit Fit mailing naročenih že toliko, da sem kar malo navdušena! No, pravzaprav veliko navdušena! Hvala. <3 :)

V tokratni številki ti bom najprej predstavila nove recepte, potem si lahko prebereš katere nove okuse smo z Domnom in Matejem okušali na pomladni različici tedna restavracij, potem imam zate še en super nasvet, na koncu pa si poglej še en neverjeten, no vsaj zame, vrtnarski čudež. Nora dva tedna sta bila! :) Sva pripravljena? :)

No, preden začnemo, pa še tele polentne palčke. Tako enostavno. Tako dobro. Poskusi!

Izpostavljen recept: Polentne palčke >>

Dva nova Lidlova recepta

Rezanci s pestom iz pečenih paprik in Jajčna omleta z zelenjavo in feto


Najnovejša recepta, ki sem ju pripravila v sodelovanju z Lidlom, sta zakon. Ne le meni, so mi tudi drugi že poročali, da sta odlična. ;) Po sestavine za oba recepta se lahko odpraviš kar v Lidl - preizkušeno so odlične.

Najbolj ste se navdušili prav nad pestom. Ja, pesto iz pečenih rdečih paprik je odličen! Pripraviš ga super enostavno - vse le zmiksaš! - in potem le zmešaš s testeninami. In pripravljen je brez parmezana, zato je super tudi za vegane.

Recept: Rezanci s pestom iz pečenih paprik >>

Zajtrki so lahko prav dolgočasni. Vedno eno in isto. Eno. In. Isto. Tudi jedi iz jajca so lahko kmalu dolgočasne. Pečana. Kuhana. Poširana. Tale recept je pa nekaj novega. Iz jajca pripravi omleto, vanjo daj zelenjavo in ta-da. Super zajtrk. Ali večerja.

Recept: Jajčna omleta z zelenjavo in feto >>


Neverjeten pesto!

Za pripravo potrebuješ pečene paprike, (mešane) oreščke, česen, olivno olje, sol, poper in peteršilj.

Jap, nobenega parmezana. In veliko okusa. Samo poglej si no to fotko. * slin slin*

Poglej si recept >>

Pesto iz pečenih paprik

Še več novih receptov

Mehke arašidove granola ploščice


So ti všeč trde, žaganju podobne in prav nič sočne ploščice? Ja, meni tudi ne. Ker so zanič. Ker so prav zoprne za jest. Vse med zobmi! Blah! 

Potem pa so tu mehke ploščice. Sočne ploščice. Dišeče ploščice. Ploščice, ki bi jih jedel prav za vsako malico. Prav stopijo se ti v ustih. Prav napolnijo te z energijo. Prav božanske so! Pa še 0 (NIČ) sladkorja vsebujejo. In narediš jih brez kuhanja ali pečenja!

Recept: Mehke arašidove granola ploščice >>

Tortilije z lečo, sladkim krompirjem in špinačo in Cvetačni zelenjavni riž z ribjimi kroketi


S tema dvema novima recepta pa res izzivam. Oba sta nekaj posebnega. Nekaj novega. Nekaj nepoznanega. Nekaj popolnoma odličnega.

Tortilija z zelenjavo z nekaj spinače je super stvar. Lahko jih pripraviš več, zaviješ v folijo in shraniš v zamrzovalniku. Potem pa le odmrzneš, po želji malo popečeš in poješ. Pa uživaš!

Recept: Tortilije z lečo, sladkim krompirjem in špinačo >>

Ta pisan krožnik na desni je ena prava eksplozija različnih okusov in tekstur. Spodaj je cvetačni riž (brez riža!), gor je mehka ribica, poleg pa zeljna solata. In malo avokada. *slin*

Recept: Cvetačni zelenjavni riž z ribjimi kroketi >>

Novo na blogu: Teden restavracij 2016 pomlad

Sorbara Steak House

V Sorbari smo jedli prepeličje perutničke, medvedji burger, dashi juho, 21 dni staran ribeye prusjanskega goveda in sladoled iz gosjih jeder. Je bilo dobro? Preberi na blogu!

Preberi celoten zapis >>

Blog 031: Teden restavracij 2016 pomlad: Sorbara Steak House

Nasvet: Pomoč pri pripravi pekača

Papir za peko + klinčki

A veš tisti recepti, ki zahtevajo, da pekač obložiš s papirjem za peko in potem vanj zliješ karkoliže? In a več tisto, ko ti tisti papir kar naprej uhaja sem in tja in ne stoji na miru? No, da bo od sedaj naprej le stal na miru uporabi klinčke. Seveda jih ne pozabi odstranit, ko gre pekač v pečico. ;)

Uporabi ju takole >>


Ti topli dnevi me resnično spremenijo. Ves čas bi bila zunaj. Na sprehodih ali pa vsaj na balkonu. Tako je, tudi letos sva z Domnom najin mali balkon že pripravila na sedenje zunaj in tam večkrat že imela tudi kosilo. Res je fino jesti na zraku!

Pomlad pa prinese tudi delo na vrtu. Tudi tega sem že pripravila. Več o tem v nadaljevanju, sedaj pa moj vrtnarski čudež!


Sestra Tjaša (hvala! <3) mi je nekaj tednov nazaj poslala video, v katerem je nek vrtnarski mojster pokazal, kako iz semen vzgojiti paradižnikove sadike in kasneje tudi paradižnik. Bila sem navdušena. Bila sem radovedna. Pa sem poskusila. Prva dva tedna ni bilo nič. Potem pa BUM! Poglej si no tole! Čisti čudež! 

Ja ja, saj vem, da se tako pridobivajo sadike. Ampak, da je meni uspelo to naredit! To pa je noro. Za letos sem bila prepozna, da so sadike še premajhne in jim do poletja najbrž ne bo uspelo dovolj zrasti, si bom pa ta trik zapomnila za naslednje leto. Nekaj teh sadik bom pa tudi pustila, da vidim, kako hitro zrastejo.

Po tem vrtnarskem čebljanju je pa čas, da zaključim današnji mailing in grem na sonce.

Upam, da si v redu, da uživaš pomlad in da se imaš fino. Želim ti čudovit teden, se bereva spet čez dva tedna in seveda, če imaš kaj časa, kaj dobrega skuhaj.

Do naslednjič,
Barbara

Če se resnično želiš odjaviti od Sit Fit sporočil, klikni tukaj

Sit Fit | [email protected]