Če ne moreš prebrati tega sporočila, klikni tukaj Mobilna različica

FBTW

Prvi so najslajši!*

29.5.2016

Šparglji s pršutom

Živjo!

Juhu, spet je čas za kulinarične Sit Fit novice! *plosk plosk plosk* Kaj imam v programu danes, te zanima? Same slastne stvari. :D Najprej poročilo o novih receptih, potem obvestilo o čem sem pisala na blogu in na koncu še fotke prvih pridelkov z mojega fantastičnega mini vrta. :)

Preden pa začneva, pa še nekaj besed o izpostavljenem receptu. Seveda so to šparglji <3. Obožujem jih! Pred nami je še cel mesec, ko bodo v sezoni, zato ti predlagam, da si ogledaš nekaj mojih predlogov kako jih pripraviti in jih potem ... ja, seveda ... pripraviš. ;)

Izpostavljeni recept: Šparglji s pršutom >>

Dva nova Lidlova recepta

Juha in curry


Zadnja dva tedna sta minila v znamenju juhic, curryjev in samih odličnih okusov. Seveda (nekateri niso čisto prepričani) juhice pašejo tudi pomladi in poleti, zato si recepta shrani in ju pripravi te dni. Mogoče že ta teden? ;) 

Obožujem spomladanske juhce. Polne so zdrave in sveže zelenjave in prav fino pogrejejo želodček. V tem receptu sem uporabila vlivance, ki so super enostavni način obogatenje juhic. Pa še kuhati ti jih ni treba! 

Recept levo: Spomladanska zelenjavna juha z vlivanci >>

Curryji so moja velika ljubezen in pripravim vsaj enega na teden. Obožujem njihov bogat okus, njihovo teksturo in predvsem njihovo enostavnost. Potrebuješ le nekaj zelenjave, curry pasto in kokosovo mleko. Njam! 

Recept desno: Kremni curry iz sladkega krompirja, špargljev in paprike na rižu >> 

Oba recepta sta bila pripravljena v sodelovanju z Lidl Slovenija, saj sem uporabila izključno njihove sestavine. Predlagam, da greš ponje tudi ti! :)


Še štirje novi recepti

Sendvič in mafini


Kaj dobiš, če združiš enostavno, zdravo in barvito? In kaj dobiš, če združiš zdravo, kremasto in božansko? No, povej! :) Tole *beri naprej*!

Da obožujem gvakamole (avokado+paradižnik+rdeča čebula+sol+poper+limonin/limetin sok) že veš, da pa se gvakamole čudovito ujema s piščancem, pa veš zdaj. ;) Če dodaš še solate in redkvice, pa zmagaš. V življenju. *petka*

Recept levo: Mega družinski piščančji sendvič z jagodnim smutijem za 10€ >>

Korenčkovi mafini! Da! Korenčkovi. Iz korenja. Da, une oranžne zadeve. Res! Da zelenjava sodi v pecivo zate najbrž ni novica (ali pač?), saj poznaš moje čokoladno pecivo z bučkami, kajne? ;) Ko jih premažeš s kremnim premazov, pa samo cmokaš. :p

Recept desno: Korenčkovi mafini s kremnim namazom >> 


Ješprenjček in pesto


Barve na krožniku! Saj veš, da je zelooo velik del našega uživanja v hrani povezano s tem, kako hrana izgleda? Lepša je, bolj si jo zapomnimo, bolj v njej uživamo. Če je potem še tako dobra, kot izgleda, smo pa sploh zadovoljni. Kaj zadovoljni - srečni!

Ješprenjček z zelenjavo je luštna in pisana jed, ki je odlična tudi brez zelenih kroglic. Če se ti mudi seveda. Predlagam, da skuhaš več ješprenjčka in iz preostanka narediš še prečudovito solato s stročjim fižolom in rukolo. Njam njam na dvakrat. 

Recept levo: Ješprenjček z mešano zelenjavo z zelenimi kroglicami >>

Počasi postajam prava fenica pestov. Takih domačih in pripravljenih v petih minutah. In pripravljenih brez parmezana. Da, tudi brez parmezana so pesti odlični. Sploh če jih namažeš na pico, na kruhke ali pa jih zmešaš s testeninami. Vse je odlično.

Recept desno: Pesto iz rukole in pistacij >>

Novo na blogu: Mini-vrt tudi v letu 2016

Blog 034: Mini-vrt 2016 #1

Jup jup, tole je moja berivka *ponosna*! Malo stvari je, ki me tako navduši, kot moj lastni vrtiček, kjer rastlince super uspevajo. Preberi si najnovejši blog zapis in poglej, kako so nekatere že zrasle iz malega v večje. Obožujem svoj vrt! <3

Preberi celoten zapis >>

Blog 034: Mini-vrt 2016 #1

Prvi pridelki z mini-vrta*

Prvi pridelki z mini vrta in olje Morgan


Odlična je bila! Jap, tole na levi je veeeelika skleda moje prve solate. *cvil cvil* Ne bi mogla bit bolj ponosna! To je mešanica zelene solate, solate rjavke, rukole in špinače. <3 Rukolo in špinačo sem posejala, solati pa poflancala (= posadila majhne sadike). In juhuhu, letos mi je uspelo pridelati tudi svoje lastne redkvice. Lej, kako sta ljubki! Ti dve sta bili prvi, ki sem ju izruvala, da vidim, kako so ratale. Odlični sta bili! Z Domnom sva ju kar sami in nenarezani pojedla. Njam.

Na sredini fotke pa vidiš odlično oljčno olje, ki sem ga uporabila za na solato. Je že z okusom limone, zato limone sploh potrebovala nisem. Dodala sem le nekaj kapljic rdečega blazamika in okusi so zaplesali. Prava zmaga! Ta oljček je sicer pridelan popolnoma organsko in tudi hladno stiskano. Odlično! :)


Naj bo to dovolj za danes. Želim ti čudovit začetek junija in uživaj. Če imaš kaj časa, pa kaj dobrega skuhaj. Če skuhaš kaj po mojih receptih, pa mi pošlji fotko ali pa jo označi s #SitFitSi, me zanima. :)

Do naslednjič,
Barbara

Če se resnično želiš odjaviti od Sit Fit sporočil, klikni tukaj

Sit Fit | [email protected]