Če ne moreš prebrati tega sporočila, klikni tukaj 

FBTW

... počitnice!

24.7.2016

Špageti
 v arašidovi omaki s kumaricami

Živjo!

Med počitnicami ne bom nič tipkala, ne bom nič kuhala ... ok, oboje skoraj gotovo ne drži, bom pa veliko spala (aaaah) in brala. Poleg kuhanja in sprehajanja sta to moji najljubši opravili. Dokler pa ne vzamem malo počitka za sprostitev in polnjenje baterij, pa naju čaka še tale newsletter, pa še šest (6!) novih receptov in še en blog zapis. Preden pa odidem na počitnice, ti še enkrat pomaham. :)

Ker pa tudi poleti paše pašta, ti danes predlagam, da pripraviš eno prav posebno azijsko pašto - super okusna je, pripraviš jo lahko na hitro, pa še super luštna je. 

Izpostavljeni recept: Špageti v arašidovi omaki s kumaricami >>

Novi recepti

Sit Fit mailing #34


Lušt! ♡ Najboljši paradižnik! No, vsaj dokler domači ne zraste. Luštov diši kot domači, je sočen kot domači in je dober kot domači. V dar sem dobila celo gajbico paradižnikov, iz njih pa pripravila štiri nove recepte. Prva dva sta že tu.

Panzanella je tradicionalna toskanska solata iz kruha in paradižnika, jaz pa sem dodala še rukolo in bučna semena. Perfektna je tudi kot priloga na piknikih.

Recept levo: Toskanska solata s hrustljavimi krutoni, rukolo in češnjevci >>

Ko pripraviš sladko in kremasto paradižnikovo omako od začetka - brez konzerviranega paradižnika - si pa res ponosen. Z gamberi, česnom, baziliko in maslom je nepozabna.

Recept desno: Gamberi v sveži paradižnikovi omaki >>

Sit Fit mailing #34


Še tri novi recepte sem objavila v zadnjih dveh tednih. Najboljši vegi sendvič, najboljši curry in najboljšo limonado. Saj vem, da ne verjameš ... zato poskusi in se prepričaj!

Kaj pa, če ti rečem, da so tudi veganski sendviči lahko neverjetno dobri? Da so polni okusa, različnih tekstur in dišijo za popizdit? Midva z Domnom že veva ...

Recept levo: Naan sendvič s falafli, pečeno zelenjavo in avokadovim prelivom >>

Te dni je res preveč toplo za curry, zato si ta recept shrani in ga pripravi takoj, ko se malo ohladi. Ker je iz jajčevcev, ne čakaj predolgo - poleti so jajčevci najboljši.

Recept sredina: Curry iz jajčevca na kvinoji >>

Limonada, narejena iz limone, je super. Je zdrava in osveži. To poletje pa poskusi dva nova okusa. Poleg borovničeve limonade še limetino limonado iz rdeče grenivke in bazilike.

Recept desno: Borovničeva limonada >>

Sit Fit mailing #34


Šesti novi recept v zadnjih dveh tednih so čokoladne rezinice. Ki jih pripraviš brez peke. Pripraviš, zamrzneš, malenkost odmrzneš in razrežeš na rezine in če ti kakšna ostane, daš nazaj v zamrzovalnik in prihraniš za naslednjič. Na razpolago so v parih minutah! Pripravila sem jih s pomočjo Delimanovega Clarity Pro sekljalnika. Priporočam!

Recept: Čokoladne rezinice >>

Novo na blogu: Poletne sladice

Blog 037: Poletne sladice


Najboljše sladice čez poletje so - poleg sladoleda in ledenega jogurta, seveda - sladice, ki jih pripraviš vnaprej ali pa tiste, ki jih pripraviš v petih minutah. Pa še osvežujoče, hladne in dobre morajo biti. Se strinjaš z mano? Potem si preberi moj najnovejši zapis na blogu.

Preberi: Poletne sladice >>

Kuham, testiram ...

Sit Fit mailing #34


Kljub temu, da imam vse recepte, ki jih bom objavila do konca poletja, že skuhane in pofotkane, še vedno kuham. Predvsem uživam v kuhanju. Probavam nove recepte in recepte, ki jih nameravam že dolgo poskusiti. Brez pritiska in urnika. Odlično je!

Tako sem zadnjič spekla svojo prvo figovo tortico. Rahla je bila, ravno prav sladka in super fina. Potem sem naredila piščančjo tikka masalo, najprej pa masala pasto. Včeraj pa sem na Domnovo željo naredila čili hot doge. Super so bili! Le malo prevroče je zanje te dni. Jih spet pripravim, ko se ohladi. Mogoče recept še objavim.


Toliko za tokrat. Uživaj v poletju, pazi nase in če imaš kaj časa, kaj dobrega skuhaj.

Do naslednjič,
Barbara

Če se resnično želiš odjaviti od Sit Fit sporočil, klikni tukaj

Sit Fit | [email protected]