Če ne moreš prebrati tega sporočila, klikni tukaj Mobilna različica

FBTW

... nekaj receptov in novic

7.8.2016

Borovničevo-bananin smuti v skodelici s kokosom in pistacijami

Živjo!

Pa je tu še zadnji newsletter tega poletja. Takoj, ko ga pošljem, bom Sit Fit kuhinjo za mesec dni ali še več pustila samo. Grem počivat. Grem iskat navdih. Grem se zabavat. Grem na pavzo. V zadnjem letu sem bila prav pridna - če se lahko malo pohvalim. Pripravila sem ogromno enih luštnih, zanimivih, drugačnih in odličnih jedi, večino sem jih delila tudi s tabo. Naučila sem se ogromno pomembnih in tudi manj manj pomembih zadev, izpopolnila svojo tehniko kuhanja, stiliranja, fotografiranja hrane in se pravzaprav zelo zabavala. Kar je pa najpomembnejše, kajne?

Enkrat septembra se vrnem. Čeprav se že sedaj veselim novih receptov in znanj, pa o tem sedajle ne razmišljam veliko. Čas je za odklop!

Pred dopustom pa se sprehodiva še čez en simpatičen newsletter, v katerem ti sporočim, katerih šest novih receptov sem objavila v zadnjih dveh tednih, ti pokažem, kaj vse lahko narediš iz borovnic, ti zaupam, kaj je novega v moji kuhinji in naredim lušte z dvema fotkama sestavin iz najpomembnejše prehrambene skupine. No, to ni res, sta pa pomembni v življenju vsake punce! 

Za konec uvoda pa še beseda ali dve ali tri o izpostavljenem receptu. Odličen je in pripravi ga čim prej. Kombinacija okusov je fenomenalna!

Izpostavljen recept: Borovničevo-bananin smuti v skodelici s kokosom in pistacijami >>

Novi recepti

Ovseni kosmiči
 z zlatim mlekom in sadjem


Dobri zajtrki, navdušujoče malice ali lahke večerje. Vse to je mogoče z ovsenimi kosmiči v zlatem (zlateeeem!) mleku in s svežim sadjem. Priprava je enostavna. V skodelico streseš ovsene kosmiče, jih preliješ z zlatim mlekom in pustiš čez noč. Zjutraj okrasiš s svežim sadjem, osladiš z medom in poješ. Enostavno in fenomenalno. Zlato mleko sem, tako kot vedno, pripravila z odličnimi Kotányi začimbami. Imam jih poln predal in jih ne zamenjam za nobene na svetu. Priporočam!

Recept: Ovseni kosmiči z zlatim mlekom in sadjem >>Poletje je najboljši letni čas! Vsaj kar se sestavin tiče. Obožujem poletne pridelke in z njimi obožujem kuhati. Paradižnik, bučke, solata, borovnice, breskve ... njam! Tokrat predstavljam še dva odlična recepta, narejena v sodelovanju z Lušt ekipo. Ki prideluje sladke, sočne in neverjetno dišeče paradižnike, ki niso le dobri, ampak tudi čudoviti za ustvarjanje finih jedi. Predstavljam fenomenalne njoke z zelenjavo in navdušujočo poletno solato s piščancem in sadjem. Ne bi mogla izbrati, katera jed je boljša ... odločitev prepušam tebi!

Recept levo: Njoki z bučko in češnjevimi paradižniki >>

Recept desno: Poletna solata z rukolo, piščancem, češnjevci in sadjem >>Poletje je čas, ko želimo v čim krajšem času pripraviti odlične, nasitne in raznolike jedi. Zadnji trije recepti so vse to. Veganske lučke, ki navdušijo, školjke z dišavnimi drobtinami, ki so lepe IN dobre ter druga najboljša solata tega poletja - makarončki z brokolijem in arašidovim prelivom. Obožujem to solato!

Recept levo: Borovničevo-kokosove lučke >>

Recept sredina: Klapavice z dišavnimi drobtinami >>

Recept desno: Solata iz makarončkov, brokolija in arašidovega preliva >>

Novo na blogu: Borovnice

Blog 038: Borovnice


Tako majhne so te modro-vijolične kroglice, pa toliko dobrote in zdravja se skriva v njih! Borovnice so zakon. Ne le zato, ker so fino vsestranske, ampak tudi zato, ker so na razpolago celo leto. Kako jih dobiti celo leto, te zanima? Poleti posezi po svežih, vse ostale letne čase pa uporabljaj zamrznjene. Zbrala sem VELIKO odličnih in raznolikih receptov iz borovnic in prav zanima me, kateri ti je najbolj všeč? Vsi?

Vse o borovnicah >>

Spiralni rezalnik je končno moj!

The great forest


Želela sem si ga že nevemsplohkolikočasaampakresžedoooolgo, pa sem ga končno dobila. Kupil mi ga je Domen. ♡ Z njim - s spiralnikom, ne Domnom - sem najprej pripravila bučkine špagete in kar ne morem se načuditi, kako zelo odlični so! Skupaj s paradižnikovo omako so fenomenalni! Z njim - s spiralnikom, ne s paradižnikovo omako - nameravam pripraviti in stestirati in pogruntati ogromno enih receptov, zato se le pripravi na lušne in zanimive recepte. 

Sladkanje je nujno!


Jem večinoma zelo zdravo, zelo raznoliko in predvsem zelo dobro, rada se pa tudi posladkam. Zadnjič sem za naju z Domnom in za prijatelje pripravila tole odlično pito. Fenomenalna je bila! Recept sem dobila pri Lindsay s Pinch of Yum in res priporočam, da jo pripraviš. Na desni pa vidiš bonboniero, ki sem jo dobila kar tako. Ker je Domen fajn. ♡


Pa sva prišla do konca že 35. Sit Fit mailinga. V nadaljevanju poletja ti želim, da se imaš super, da se spočiješ, zabavaš in preživiš čim lepše. Če ti kdaj zmanjka idej, kaj skuhat ali pripravit, kar pogumno izberi kaj s seznama vseh receptov na Sit Fit. 

Lepo se imej, kaj dobrega skuhaj in se slišiva spet jeseni. Hvala, ker me spremljaš. ♡

Do naslednjič,
Barbara

Če se resnično želiš odjaviti od Sit Fit sporočil, klikni tukaj

Sit Fit | [email protected]