Če ne moreš prebrati tega sporočila, klikni tukaj 

FBTWYT

Novo novo - video recepti!

1.10.2016

Brokolijeve
 kroglice s sirom in jogurtovo pomako

Živjo!

Kako si kaj na to prvo oktobrsko nedeljo? Jaz? V redu. S težkim srcem sem se včeraj poslovila od toplih dni ... Morda sem prav zato šla na 13-kilometrski sprehod? Prav pasalo je. Če te zanima - 182 minutni sprehod je to. Po Poti spominov večinoma.

Sicer pa se mi zdi, da se kar v redu privajam na dejstvo, da nas je poletje zapustilo in da je tu jesen. Prav trudim se. Morda sem tudi zato ta teden trikrat jedla juho. Mega zelenjavno juho. Za glavno jed, seveda. En recept bom na Sit Fit objavila prav kmalu. Drugi recept pa sem naredila za test. Z Domnom sva bila navdušena in to jesen bo zagotovo našel prostor na Sit Fit spletnem mestu.

Kako si pa kaj ti te dni? Se že veseliš toplejših oblačil, pa kakava, pa dekce čez kolena med branjem/gledanjem filmov/gledanjem nadaljevank/čebljanjem s članom družine/prijateljem-ico?

V današnjem mailingu ti predstavim pet novih receptov IN novost na Sit Fit. VIDEO! Med aprilsko anketo ste mi povedali, da bi bili recepti v video obliki prav fajn doprinos, pa sem se ga lotila. Po pravici šele septembra, ker prej ni bilo časa ... Pa sem v tem času objavila že dva videa. Napotke kako olupiti lešnike in recept pite s siri in češnjevci. Jih boš pogledal/a? In mi sporočil/a, kako ti je všeč? Dva recepta imam že še posneta, potem pa naprej. Nekaj jih že imam ogledanih, če imaš pa kakšno željo, mi pa vsekakor sporoči.

Za konec uvoda še besede o izpostavljenem receptu. Ni kaj posebnega za reči - le da so te brokolijeve kroglice s sirom in jogurtovo pomako resnično posebne in všeč so bile že vsem, ki so jih poskusili. Boš ti tudi?

Izpostavljeni recept: Brokolijeve kroglice s sirom in jogurtovo pomako >>

Novi recepti

Sendvič s humusom, Humus


Za Lušt sem prejšnji teden pripravila še en recept. Čudovite, osvežilne, presenetljivo okusne in nasitne sendvičke. Če imaš morda doma še kakšen svež paradižnik, navali! Sicer pa hop v trgovino, Lušt ima še vedno na voljo svež, dišeč, sočen in nadvse okusen paradižnik. Samo poglej si no fotko na levi! Tako dober je, kot zgleda!

Recept levo: Sendvič s humusom, paradižnikom in avokadom >>

Da pa vsi sendviči ne bodo vedno eni in isti - beri namazani z majonezo, maslom in še nevemčim -- si doma v petih minutah pripravi humus. Humus je namaz ali pomaka iz čičerike. Ponavadi je pripravljen s sezamovo pasto, lahko pa ga pripraviš tudi z arašidovim maslom. Tako, kot sem ga jaz. Božanski je! 

Recept desno: Humus >>

Solata s skušo, Lahka čokoladna krema, Kuskus z bučko in gobami


Ker sem avgusta na mojem mini-vrtu še enkrat posejala berivko in ker je berivka potem tudi zrasla, sem imela - in še imam za 1x! - mlado, svežo, božansko berivko. Pa sem jo uporabila za odlično solato. In to z morskim pridihom. S skušo, olivami, koromačem, češnjevci in limetino-ingverjevim prelivom. Kakšni okusi!

Recept levo: Solata s skušo in limetino-ingverjevim prelivom >>

Kdo se lahko upre čokoladnemu moussu? Če poznaš koga, mu daj moj mail in naj napiše, kaj je z njim narobe. Ker čokoladna krema je božanska. Pa sem pripravila čokoladno kremo iz grškega jogurta. Ki ni le dobra, ki ne le da izgleda lepo, je tudi zdrava in se pripravi 1-2-3. Kaj drugega še rabiš?

Recept sredina: Lahka čokoladna krema >>

Topla zelenjava, kremast kuskus in čudovit vonj in okus po ingverju. To je na kratko opis tega kuskusa. Ker je tu že jesen, mu družbo delajo še gobe. Kuskus je itak ena mojih najljubših sestavin, zato ti resnično predlagam - če še ne poznaš - da poskusiš kak moj recept in ga vzljubiš tudi ti. Zahvale sprejemam po mailu. 

Recept desno: Kuskus z bučko in gobami >>

Video! Video! Video!


Pa mi je uspelo skupaj spacat prva dva videa. Juhu! Prvi video je prikaz postopka kako olupiti in prepražiti lešnike, drugi pa je recept. Za pito, ki je božanska! 

Dooolgo sem si že želela posnet kak video, pa nisem imela opreme in prave energije in pravega zanosa. Pa sem ga med dopustom dobila. S postavitvijo in smernicami kako montirati mi je pomagal Domen - hvala! - scenarija, snemanja, kuhanja in potem montiranja pa sem se lotila sama. Za prvič kar ok. Kaj praviš?


Video Kako olupiti in prepražiti lešnike


Ena najbolj obiskanih strani na Sit Fit spletnem mestu je blog zapis Kako olupiti in prepražit lešnike. Zato se mi je zdela dobra ideja, da je to prvi video, ki ga bom pripravila. Pa sem ga! Sedaj bo poleg opisa in fotk v veliko pomoč tudi video. No, vsaj upam tako!

Poglej si video >>

Video Pita s siri in češnjevci


Ta pita s siri in češnjevci je trenutno na 6. mestu najbolj priljubljenih Sit Fit receptov. Sploh! Ker se tu ali tam še valja kak sladek češnjevec, je skrajni čas, da pripraviš ta recept. Sedaj, ko imaš na voljo tudi video navodila, pa res nimaš izgovora, zakaj ga ne bi. Obljubim, čeprav daš na testo gorčico, je pita fenomenalna. S siri in češnjevci res zasije. 

Poglej si video >>

Nagrada ob +1000 naročnikov Sit Fit mailina

Hvala, ker me bereš!

Prejšnjo nedeljo sem si vzela nekaj minut, da se ti zahvalim za pozornost. Da si se naročil/a na Sit Fit mailing in da ga redno bereš. Cenim to!

Med vsemi naročniki je žreb določil, da nagrado dobi Darja. Paketek, ki sem ga pripravila skupaj s Kotányi Slovenija je že na poti. Čestitam!

Morda pa bo žreb naslednjič določil prav tebe. Kdo ve! Hvala še enkrat. Sem pa ob priložnosti napisala še nekaj besed. Preberi!

Preberi celoten zapis >>

Kotányi Slovenija

Utrinka


Naj zaključim tale današnji mailing tko, kot se zagre. Vroče! Čiliji in še enkrat čiliji. 

Na levi fotki lahko vidiš Domnovo in moje kosilo iz prejšnjega tedna. Od fotkanja sendvičkov mi je ostalo še nekaj humusa, pa sem sendvičke s humusom in paradižniki naredila še enkrat. Ker so dobri! Poleg pa mehiški čili, ki je že itak ena izmed Sit Fit klasik. Ker sem uporabila Habanero Red feferon, ki sem ga vzgojila na mini-vrtu, je bil čili P.E.K.O.Č. Ne, feferonu nisem odstranila semen in tudi bele žile ne. Pa sem zato pekočino malenkost omilila z grškim jogurtom in sirom. Miiiiičkeno je pomagalo. Kosilo pa je bila prava bomba. Noro dobro!

Dve nedelji nazaj sva z Domnom obiskala mini čili festival. V Ljubljani. Pa sva kupila nekaj čili omak, da naju bo lepo grelo pozimi. Ta bel je s kokosom in belo čokolado! Prav čakam priložnost, da naredim čokoladno tortico in ga pokapam po njen. Njam!


Imava dovolj? Imava dovolj. Hvala, da si prebral/a do konca, hvala, če boš skuhal/a kakšno jed po mojem receptu in hvala, ker se na istem kraju ob približno istem času - nedelja bo zagovoto - spet vidiva. Lepo bodi in če imaš kaj časa, kaj dobrega skuhaj.

Do naslednjič,
Barbara

Če se resnično želiš odjaviti od Sit Fit sporočil, klikni tukaj

Sit Fit | [email protected]