Če ne moreš prebrati tega sporočila, klikni tukaj 

FBTWYT

Odkrij najboljšo vegi omako*

16.10.2016

VIDEO: Pečena polenta z gobami in špinačo

Živjo!

Danes se ti na hitro oglašam z novostmi iz Sit Fit kuhinje. Zakaj na hitro? Ker smo včeraj praznovali Domnov rojstni dan in je bilo noro! Noro! Noro zabavno! Super smo se imeli, super smo jedli. Čestitamo Domen. ♡ Kajne? ;)

Današnji izpostavljeni recept je čisto sezonski. Njegovo drugo ime je Fenomenalni jesenski recept. Ne vidi se le zato, ker je predolg. Sicer bi se. ;) Ker pa se mi zdi ta recept res fajn in ker je bil všeč že čisto vsem, ki so ga poskusili (hvala vsem, ki ste mi povedali, da je bil fajn! ♡), sem zanj pripravila video. 

Izpostavljeni recept + VIDEO: Pečena polenta z gobami in špinačo >>

Novi recepti

Losos z gorčično glazuro
 in vegi ražnjiči IN Bučno pecivo z makom


Zadnjič to sezono sem pripravila nov Lušten recept. Luštne, sočne in dišeče male rumene in rdeče češnjeve paradižnike sem nataknila na ražnjiče, poleg pa pripravila lososa z gorčično glazuro. Kdo mi si mislil, da gorčica tako lepo paše na lososa?!

Recept levo: Losos z gorčično glazuro in zelenjavnimi ražnjiči >>

Niti nismo še v čisto pravi sezoni rumenih buč, jaz pa sem že popolnoma navdušena nad njimi! Res so mi všeč. ♡ Tokrat sem pripravila pecivo. Z makom! Ki ni le za v gibanico, odlično se ujema tudi z bučo. Pecivo je odlično sočno, pa še zdravo povrhu! Ker buča in mak!

Recept desno: Bučno pecivo z makom >>


Cvetačna omaka IN Špinačni
 rezanci v cvetačni omaki z gobami in sušenimi paradižniki


Poznam recept za svilnato, dišečo, hitro pripravljeno in popolnoma vegansko omako*! In to brez smetane. In brez krompirja. In brez moke. In brez oreščkov. Pripraviš jo v dvajsetih minutah in to pazi iz česa ... iz cvetače! Ne vihaj nosu, dokler ne poskusiš!

Recept levo: Veganska kremna cvetačna omaka >>

Cvetačno omako lahko poljubčkaš skupaj s katerimi koli testeninami, ravioli, njoki ali rižem, odlično pa nadomesti tudi bešamel omako. Manj kalorična lazanja, živjo! Te dni pa sem jo združila s špinačnimi rezanci. Verjameš, da je za polizat krožnik?

Recept desno: Špinačni rezanci s cvetačno omako, gobami in sušenimi paradižniki >>

Novo na blogu: Vse in še več o cvetači

Odlični recepti iz cvetače


Včasih sem cvetačo uporabljala le v zelenjavnih juhah. Potem pa sem jo poskusila pohano. Kasneje sem poskusila še kuhano in začinjeno v solati. Bila je kar ok. Nič posebnega. POTEM pa sem začela raziskovati. In ugotovila, da je cvetača dobra še za kaj drugega! Odprl se mi je čisto nov svet! Omojbog, kako je dobra. Pa da ne pozabim, tudi zdrava. Čisti bonus.

Ker sem zadnjič ugotovila, da imam res že veliko receptov, v katerih je glavna zvezda cvetača, sem jih združila v blog post. Dopisala sem še nekaj dejstev o cvetači - pišuka je zdrava, kdo bi vedel! - in nasvetov za gojenje. 

Za slasten predogled sem naredila še kolaž petih receptov. Pa poglejva od leve proti desni. Najprej je pica! Testo, narejeno s cvetačo, brez moke. Mljask. Druga z leve je kremna veganska cvetačna omaka. Živjo, pašta nebesa. Tretje z leve so cvetačne kroglice. Oh! Naredi take za grižljaj velike kroglice in jih imej za prigrizek. Mmm. Četrta z leve je super lepa in zdrava zelena vegi juhca. Pogreje! Zadnji recept pa je cvetačni riž. Brez riža. Cvetačo zmelješ v riž podobna zrnca, dodaš zelenjavo in vriskaš od presenečenja. Pa kako je to dobro!

Blog zapis o cvetači >> 

Vsi recepti s cvetačo >>

Video

Nov video recept

Super jesenska jed, polna zdravja in božanskih okusov. Polenta je kraljica te jedi - kremasta na notr in hrustljava na ven. MLJASK!

Poglej si recept in video >>

VIDEO: Pečena polenta z gobami in špinačo

Rojstnodnevna torta

Vse najboljše, Domen!

Včeraj je imel Domen rojstni dan, pa smo malo praznovali. Imeli smo mehiški večer: za predjed tortilija čips s tremi pomakami (gvakamole, paradižnikovo in jogurtovo), za glavno jed pa tacose (samopostrežni bar z mnogimi vegi jedmi in eno mesno, z zelenjavo in jogurtovo-avokadovim prelivom). Za sladico pa torto na fotki - čokoladno z mussom, njam! Družba pravi, da je bilo fajn!

Torta


Toliko v tem javljanju. Hvala, ker me spremljaš! In hvala, ker kuhaš po mojih receptih. Res sem vesela, da spoznavaš super okuse z mano. :) 

Le toliko, da boš vedel/a. V naslednjih dveh tednih te čaka pet odličnih novih receptov in nov video. Tokrat bo zvezda sladica! Najbolj popularna Sit Fit sladica! Obožujem(o) jo! ♡

Želim ti super tedna in če imaš kaj časa, kaj dobrega skuhaj.

Do naslednjič,
Barbara

Če se resnično želiš odjaviti od Sit Fit sporočil, klikni tukaj

Sit Fit | [email protected]