Če ne moreš prebrati tega sporočila, klikni tukaj 

FBTWYT

Še malo, pa bo tu decembrsko rajanje!

27.11.2016

Jesenska
 zelenjavna juha z bulgurjem

Živjo!

Samo še tri dni nas loči do začetka veselega decembra in še malo več do prazničnih dni! Zato je sedaj pravi čas, da se v zadnjih novembrskih dneh pomirimo, pojemo nekaj zdravega in se dobro pripravimo na rajanje. 

Jaz sem svoje besede vzela zelo dobesedno. V zadnjem mesecu malo bolj skrbim za prehrano, pa še telovadim več. Zaradi dokaj toplega vremena še vedno hodim tudi na daljše sprehode. Ta mesec se striktno držim stran od čokolade in dodatnega sladkorja. Vse le zato, da bo december slajši! 

Sem pa v zadnjih dnevih in tednih pojedla veeeeliko različnih juh. Juhe in enolončnice vseh vrst in oblik. Tako pašejo v mrzlih mesecih! Da jih boš tudi ti poskusil/a, sem v zadnjih dveh tednih objavila nekaj novih receptov za juhce, ki so tako dobre, da boš polizal/a še krožnik!

Preden pa ti pokažem nove recepte, pa še pogled nazaj. Na juhco, ki me je navdušila lansko leto. To leto pa lahko tebe.

Izpostavljeni recept: Jesenska zelenjavna juha z bulgurjem >>

Novi recepti na www.sitfit.si

Kremna zelenjavna
 juha z lečo


Največ pozornosti v zadnjih dveh tednih je ujela tale fenomenalna juhca. Kremasta je, dišeča, polna zdrave in raznovrstne zelenjave, pa še enostavna je za pripravit. Pa luštno izgleda!

Recept: Kremna zelenjavna juha z lečo >>

Juhce


Zeeelo različne si med seboj, pa vse tako zeeelo dobre! ♡

Kremasta je zaradi cvetače IN sira, tako lepo rumena pa zaradi kurkume. Odišaviš jo lahko še s kruhovimi krutoni in svežimi timijanovimi listki.

Recept levo: Cvetačno-sirova juha s krutoni >>

Jap, že na pogled vidiš, da vsebuje azijske okuse: malo ingverja, pa česna in sojine omake. In zelenjave (koromač, blitva, gobice) ter špagetov. Mmm ...

Recept sredina: Krepka gobova juha z blitvo in azijskimi špageti >>

Strupene rdeče barve je, dobra pa je za popi***! Zadnjič sem jo vzela tudi na obiranje oljk in z Domnom naju je odlično pogrela. Pa dišiiii!

Recept desno: Zimska paradižnikovo-korenčkova juha >>

Korenčkova ovsena kaša z orehi in javorjevim sirupom


Pozabi čokolino, kosmiče, mlečni gres in mlečni riž! Poskusi enkrat za spremembo ovseno kašo. Potrebuješ ovsene kosmiče, vodo, mleko, nekaj za posladkat, malo korenja in orehov. Odlično kremasta, topla in nasitna je. Jaz bi poskusila na tvojem mestu! 

Recept: Korenčkova ovsena kaša z orehi in javorjevim sirupom >>

Nov video nasvet: Bučni pire

Nov video nasvet

Bučni pire je neverjetno vsestranski (sladice, omake, smutiji ...) in sedaj, ko so buče cenovno najbolj dostopne, ga naredi čim več, razdeli na porcije in zamrzni. Bučo zmehčaj v pečici ali pa jo skuhaj v vodi. Obe verziji delujeta. Sedaj, ko imaš video posnetek priprave, bo še lažje! 

Poglej si video posnetek >>

Bučni pire

Novo na blogu: Juhe in enolončnice

Blog #045: Božanske in nasitne juhe & enolončnice za vse leto

Čaka te že več kot 40 receptov za odlične, pisane, raznolike, zdrave in luštne juhce in enolončnice. Preberi tudi, zakaj so juhe tako preklemano dobre!

Preberi blog zapis >>


Toliko v tokratni številki. Upam, da si užival/a, da si izvedel/a kaj novega in da boš kakšno od juhc poskusil/a tudi ti. Sedaj pa si prižgi kakšno svečko (zadnje čase sem obsedena z majhnimi amotičnimi čajnimi svečkami!), uživaj v zadnjih novembrskih dneh, se umiti ter lepo pripravi na divji december!

Lepo se imej, pazi nase in če imaš kaj časa, kaj dobrega skuhaj.

Do naslednjič,
Barbara

Če se resnično želiš odjaviti od Sit Fit sporočil, klikni tukaj

Sit Fit |[email protected]