Če ne vidiš tega e-sporočila, klikni tukaj Mobilna različica

FB

Strašni paradižnik!

14.6.2015
The great forest

Živjo!

Se spomniš, ko sem govorila o tem, kako imam rada piknike in kako komaj čakam, da grem na kakšnega? Ja, zgodilo se je. Včeraj en, danes popoldan en. In jaz utrujena! Pa bom vseeno spisala en majling. Ker te cenim! ;)

Kaj se je zgodilo v zadnjih dveh tednih? VELIKO! Moji recepti so preplavili Liso, tako na webu kot v tisku. Malo sem pa res ponosna. Hihi. Pa napisala sem nekaj kolumen za Liso in  kdo bi si mislil - všeč mi je tole pisanje! Kot da bi imela kaj za povedat! ;)

KUHAM! SEKLJAM! MEŠAM!

RIŽEVI ŠPAGETI Z ZELENJAVO IN SOJINO OMAKO

Tile špageti so tako dobri, kot so videti. Pripraviš jih tako hitro, da ne moreš verjeti, da je pred tabo jed s tako bogatim okusom. Pa tako lepo je videti!


PICE IZ JAJČEVCEV

Poletje na krožniku! Tele male pice so tako okusne, da se oblizuješ še več ur. No, razen, če se greš umit okoli ust ...

PIŠČANČJE KRAČKE NA DUŠENEM ZELJU

Dve jedi na enkrat! Ločeno lahko pripraviš mehke in dišeče kračke in pa omamno dišeče zelje. Če zelju odvzameš slanino, je super tudi za k pašti ali rižu.

KUSKUS JUHA Z ZELENJAVO IN METINO PASTO

Saj vem, da so za večino juhe poleti NO GO, a jaz se ne dam. Tale je tako dobra IN zdrava, da paše tudi poleti. S popečenim kruhom pa sploh!

ZELEN SUPER SMUTI

Ne vem točno, zakaj imam v imenu recepta besedo super. Najbrž zato, ker je super in ker vsebuje super zdrav avokado? Najbrž.

RAZBUR(LJIVO)!

The great forest


Sem že povedala, da se rada razburjam? V kuhinji? Vsak pravi strasten kuhar ima eno majčkeno 
težavico. No, vsaj tako pravijo ... Da se razburi, če kaj ne gre tooočno tako, kot si zamisli.

Trenutno me najbolj mori, če fotke hrane ne uspejo tako, kot si zamislim. Blaaah. Čeprav mi je Lenart (hvala Lenart!) posodil nov fotoaparat, ki dela the best fotke in omogoča fotografiranje s perspektivo, to ne pomeni, da bodo profi fotke nastale kar same od sebe :( Nekako se od nas, ki držimo fotoaparat v roki, pričakuje, da bomo znali to stvar uporabljat. Lej, sej ne rečem, da bi fotoaparat lahko to vse sam naredil. Ok, to bi bilo fino! Ampak ... ne, seveda ne zna. Blah. 

Kaj sem hotela že povedat? Errrrrm ... no ja, malo kaosa je bilo v moji kuhinji v zadnjem tednu, ker mi ni uspelo fotkat dveh okusnih! jedi in jih bom morala še enkrat pripravit. In fotkat. Ti me razumeš, kajne? Ali ne? Ok ok ok, lahko bi bilo še kaj bolj groznega. Recimo ... da bi vsi paradižniki na svetu nehali rast. TO bi bilo res grozno.

VRT(NARIM)!

The great forest

Če te zanima karkoli glede vrtnarjenja, nadaljuj z branjem, sicer pa taleee veeeees del preskoči in preberi naslednje poglavje. 

Sem rekla vrtnarjenje? DA! Na mojem malem mini-vrtičku se dogaja marsikaj! VSE - no, čisto vse ne, je pa veliko - dogajanje na njem sem opisala v dveh (2!) blog postih. Od tega, kako sem sama samcata v prvo nadstropje znosila 80 litrov zemlje. Girl power! Ok, samo zato, ker sem nepotrpežljiva in nisem hotela počakat, da bi domov prišel Domen in mi pomagal nesti, ne zato, ker ne bi hotel. Ampak to ni pomembno. Torej opisala sem vse od mojih nadnaravnih sposobnosti do nadnaravnih zmožnostih mojega divjega norega paradižnika! Še malo, pa bo višji od mene! Mooogooočeee me bo začelo skrbeti, če se kmalu ne ustavi. Ali je skrb odveč? 

Vseeno, dogaja se VE... OGROMNO! No lej me no, sedaj sem pa že dvakrat napisala ogromno z velikimi. Črkami. Če te torej zanima kako imeti vrt, če nimaš vrta in imaš le en balkon, ki ima dovolj sonca, preberi moja dva zapisa. Malo sem kar ponosna - včeraj sem namreč izvedela, da je zaradi mojega zapisa Vesna iz vseh korit na svojem balkonu vrgla rože (joj, boge rožice!) in v korita posadila solato. Bravo, Vesna! *virtualna petka*

Danes sem se pa res raztipkala - ok, tole najbrž ni prava beseda, a v moji glavi zveni fina, a veš - razpisala ... ampak ker tipkam... ok, saj razumeš. Mogoče je kriv smuti s čokoladno-vanilijevim sladoledom ter žlico arašidovega masla in pestjo svežih jagod. Morda. Ampak ne vem zagotovo. Je bil pa ODLIČEN in OSVEŽILEN! 

Ker se počutim res nagajivo, ti pokažem še tole. En mini kolažek prihajajočih jedi. Ki sem jih uspela fotografirat. Ok, večino še vedno s "starim" fotoaparatom, pa vseeno ... Kaj? Se ne vidi dobro? Res? ;)

The great forest


Končala bom s pozivom, da se mi pridružiš - če se še nisi, ne vem, kaj čakaš?? - na Sit Fit 
Facebook strani, na Instagramu in Pinterestu in da kaj skuhaš ter mi zaupaš, kako ti je bila jed všeč. 

Do naslednjič,
Barbara

Če si RES prepričan/a, da se želiš odjaviti od našega Sit Fit mejlinga, klikni tukaj.