Če ne moreš prebrati tega sporočila, klikni tukaj 

FBTWYT

... če želiš kulinarična nebesa!*

6.3.2017

KLIKNI SEM ZA OGLED FOTKE (na fotki: Špageti s česnom, paradižnikom in špinačo)


Čas - Nedelja, 15:53.
Prostor: Kuhinja. Jedilna miza.
Pripomočki: Računalnik Toshiba. Skodelica kakava.
Osebe: Nafutrana in sprehojena Barbara.
Vzdušje: Tišina. Nežen ropot hladilnika. Sonce za žaluzijami.

In ... akcija!

Živjo!

Kako siiii? Jaz? V reeeedu. Z veseljem sporočam, da je pred teboj nova številka Sit Fit mailing, in to že petdeseta. Ja! 50! Ob tej priložnosti te zelo lepo prosim, da mi pišeš (mail: [email protected]) in sporočiš, kaj ti je v teh mejlingih všeč, kaj ti ni in kaj pogrešaš. Tu sem zato, da boš vesel/a ti! :)

V tokratni številki o novih receptih, o novem blog zapisu in o predlogih obiska tedna restavracij. Bo? Bo! Pa začniva!

Za začetek še današnji izpostavljeni recept. Špaaaageeeeti! Mmmmm.

Izpostavljeni recept: Špageti s česnom, paradižnikom in špinačo >>


Novi recepti

KLIKNI SEM
 ZA OGLED FOTKE (na fotki: Čili s sladkim krompirjem, kvinojo in črnim fižolom)


Dokler pomlad svoje ritke dokončno ne parkira v naše kraje, potrebujemo še nekaj toplega. Kremastega. Nasitnega. Dišečega. Božanskega. Tale čili je že tak. Kremasta osnova je narejena iz sladkega krompirja, v njem pa potem plavata in uživata kvinoja in fižol. Tisto pikico na i naredi čokolada. Jap, čokolada. Mehiška skrivna sestavina. Noo ... sedaj ni več tako skrivna! Tale čili lahko pripraviš tudi vnaprej in ga potem le pogreješ. A ni to fino? Recept je pripravljen v sodelovanju z Lidl Slovenija.

Recept: Čili s sladkim krompirjem, kvinojo in črnim fižolom >>


KLIKNI SEM ZA OGLED FOTKE (na fotki: Enostavna pečena zelenjava s pekača)


Tudi jaz imam dneve, ko se mi ne da kuhat. Pomivat posode pa sploh ne. Takrat takle recept pride še kako prav. Vse pripraviš na enem pekaču, na koncu lahko še ješ z njega, da je pomivanja RES malo! Že spet je tale jed odlična za pripravo vnaprej. Ko te popade lakota (ko prideš iz službe, šole, sprehoda ...), pa jo le pogreješ in ta-da, kosilo v petih minutah!  Poleg super paše skleda solate ali pa kremni preliv. Za še več beljakovin lahko na zelenjavo na kolute narežeš še hrenovko - se speče istočasno. Njam! Recept je pripravljen v sodelovanju s Kotányi Slovenija.

Recept: Enostavna pečena zelenjava s pekača >>


KLIKNI SEM ZA OGLED FOTKE
 (na fotki: Domače prečiščeno maslo ghee)


Ghee oziroma kulinarično zlato je poznano že tisočletja in je v kuhinji izredno cenjen in za zdravje izredno koristen. Ker ob res enostavnem postopku kuhanja masla in precejanju čudovito dišeče zlate tekočine odstraniš vse mlečne komponente, dobiš maslo, ki je primerno tudi za občutljive na laktozo. Ob tem postopku postane prečiščeno maslo odporno tudi na visoke temperature in je zato odlično tudi za cvrtje in peko. Če ni to super?!

Recept: Domače prečiščeno maslo ghee >>

Nov blog zapis: Mojih 6 nepogrešljivih pripomočkov v kuhinji

KLIKNI SEM ZA OGLED FOTKE
 (na fotki:  Blog 051: Mojih 6 nepogrešljivih pripomočkov v kuhinji)

Nepogrešljivo v kuhinji!

Ne ozirajoč se na resnično osnovne  pripomočke (posoda, noži, pribor, krožniki itd.) v kuhinji, ki jih mora itak imeti vsaka kuhinja, v najnovejšem blog zapisu predstavljam mojih šest nepogrešljivih. Od sušilca solate, mešalnika, tehtnice in lupilca, do ribežna in grelca vode (ali si vedel/a, da na štedilniku pol litra vode zavreš v 7 minutah, v grelcu pa v dveh?!). Zapisala sem še način uporabe teh pripomočkov in koristne napotke za čiščenje. Se splača prebrat!

Preberi celoten zapis >>

KLIKNI SEM ZA OGLED FOTKE

Ideje za obisk spomladanske edicije Tedna restavracij *

KLIKNI SEM ZA OGLED FOTKE (na fotki: Teden restavracij - ocene)


Konec tedna se po vsej Sloveniji prične spomladanska edicija Tedna restavracij. Teden dni sodelujoče restavracije po vsej Sloveniji predstavljajo svoje kulinarične mojstrovine po ugodnejši ceni - letošnja je 17 evrov. V tem času se zelo splača obiskati predvsem tiste lokacije, kjer bi čez leto cena menija prekoračila to ceno.

Nekaj lokacij sem v zadnjih dveh letih obiskala tudi jaz. Vse se nahajajo v Ljubljani. Če te zanima, si preberi ocene in si oglej fotke. 

Gostilna Ribič - bit.ly/SF-Ribic
Restavracija JB - bit.ly/SF-JB
Restavracija Vander - bit.ly/SF-Vander
Steak House Sorbara - bit.ly/SF-Sorbara
Valvas'or -  bit.ly/SF-Valvasor

Psst. Letošnji Vandrov meni sem že imela srečo in čast poskusit in ne morem ti opisat, kako zelo je fenomenalen! Prava muka je bila vonjat vse te božanske vonjave ob fotkanju! So me pa potem rešili muk in mi vse dali za poskusit. Juhu! Kako je bilo? Mmmm. Poglej to sladico. OMB! Kakšni okusi! 


Čas - Nedelja, 17:59
Prostor: Kuhinja. Jedilna miza.
Pripomočki: Računalnik Toshiba. Prazna skodelica kakava.
Osebe: Rahlo utrujena in zadovoljna Barbara.
Vzdušje: Tišina. Nežen ropot hladilnika. Oblačnost za žaluzijami.

In ... zaključne besede.

Toliko za danes. Želim tu čudovita dva tedna. Uživaj prihajajočo pomlad, pazi nase in na druge okoli sebe in če imaš kaj časa, kaj dobrega skuhaj.

Do naslednjič,
Barbara

Če se resnično želiš odjaviti od Sit Fit sporočil, klikni tukaj

Sit Fit | [email protected]