Če ne moreš prebrati tega sporočila, klikni tukaj 

FBTWYT

... pa od novic tudi!

15.5.2017

Njoki z bučko
 in češnjevimi paradižniki

Živjo!

Tokrat se ti oglašam z nasmehom! Zakaj - ker sta bila zadnja dva tedna v Sit Fit kuhinji zelo uspešna. Veliko se je dogajalo. Na nove tri recepte sem ZELO ponosna. Vsi so mi fantastično uspeli in kar je še bolje, vsi ste jih super sprejeli. Bravo!

Danes predstavljam tri odlične recepte, en slasten poletni video recept, ti zaupam, kaj sem odnesla na pot okoli Ljubljane, kako fajn sem postavila letošnji mini-vrt in ti povem še, kdo je nagrajenec nagradne igre ob drugi obletnici #SitFitSi.

Kar začni z branjem, veliko zanimivega te čaka!

Pa še izpostavljeni recept, ki je tudi video recept: Njoki z bučko in češnjevimi paradižniki. Slastno!

Novi recepti

Kremna paradižnikova rižota s pečeno zelenjavo


Tole je tista prava kremasta paradižnikova rižota. Različice te jedi pripravljam že leeeta in nikoli me ne razočara. Tokrat sem vanjo umešala paradižnikov pire iz dveh svežih paradižnikov in en nakockan paradižnik. Luštove, seveda. Da pa je jed še lepa na uč, sem na vrh položila popečeno zelenjavo. Težko ti povem, kako zelo dobro je bilo ... boš moral/a kar sama poskusit. Recept je pripravljen v sodelovanju z Lušt.

Recept: Kremna paradižnikova rižota s pečeno zelenjavo >>


Kremna veganska
 špargljeva juha


Šparglji so odlični, ampak v juhi niso ravno najbolj simpatični. Lahko bi rekli, da jim manjka ... nekajtistegadodatnega. In kaj je to? Indijski oreščki. Te namočiš za nekaj ur, potem pa jih zmiksaš skupaj s šparglji in ta-da. Ena najboljših kremnih juh na svetu! Če jima dodaš še nekaj čarobnih sestavin, seveda (limonin sok, sol, poper, česen). 

Recept: Kremna veganska špargljeva juha >>


Pisana kuskus solata s češnjevci, šparglji in gorčičnim prelivom


Če ti lahko predlagam eno solato, ki te bo navduševala to poletje, potem je to ta. Odlično se obnese za na pot - na piknik, izlet, v službo ali šolo ... Lahko jo ješ kot glavno jed ali pa kot prilogo, oboje je super. Po mojem mnenju piko na i da preliv, ki je odličen, osvežilen in zdrav. Uporabiš lahko navadno ali polnozrnato gorčico. O hrustljavih špargljih in sladkih paradižnikih sploh ne bom izgubljala besed! Recept je pripravljen v sodelovanju z Lušt.

Recept: Pisana kuskus solata s češnjevci, šparglji in gorčičnim prelivom >>

Nov video recept: Njoki z bučko in češnjevimi paradižniki

VIDEO: Njoki z bučko
 in češnjevimi paradižniki

Poletje, kot se šika!

Predstavljaj si, da najprej izgleda božansko, potem še diši za znort, ko pa z vilico nabodeš še mehak njokec, pa malo bučke in osvežilnega paradižnička in daš vse skupaj v usta ... mmm. Začutiš sladkobo paradižnička, pa z dišečimi drobtinami obložen njokec in ... samo brundaš od užitka. In krožnik je prazen en-dva-tri! 

Kako pripraviš to čudo (dobesedno, ker je čudovito!), si oglej v videu. Čist simpl je, dobr pa še bolj!

Oglej si recept in video >>

Njoki z bučko in češnjevimi paradižniki

Pot ob žici 2017

Pohod ob žici 2017


Je še kdo šel okoli Ljubljane prejšnji vikend? Z Domnom greva skoraj vsako leto in prav neverjetno je, kako lepa je Ljubljana. V Ljubljani živim že 9 let in vsakič posebej sem navdušena. Mislim, da bi vsak Ljubljančan moral enkrat okoli Ljubljane. Tako kot Slovenec na Triglav. Ker je res lepo. Letos je Domen šel cel krog, jaz pa sem se mu pridružila na polovici. Bravo Domen! 

Da pa je zdržal pot (6 ur je rabil ... še manj bi, če ne bi name čakal, ker je bil prezgoden, jaz pa posledično prepozna za meetup), sem pripravila take luštne prigrizke. Poleg vode in jabolka je na pot vzel še kokosove kroglice s temno čokolado in energijske bombice s temno čokolado. Ne, nič sendičev in nič nevemšečesa. Obe vrsti kroglic sta narejeni brez dodanega sladkorja - sladilo je le med. V kokosovih je še kokosovo olje, energijske pa so narejene iz ovsenih in koruznih kosmičev, pa arašidovega masla, kokosa ... Če bi recept, mi sporoči, pa ga pripravim za objavo. Res so lušten prigrizek.

Novice z vrta


Tudi letos imam mini vrt! Juhu! Kar nekaj časa sem čakala, da sem ga lahko pripravila. Lani sem ga imela že sredi aprila, letos pa šele po prvem maju - vreme pač. Kaj se dogaja na njem? Posejala in posadila sem solato, od prejšnjega četrtka rastejo že štirje češnjevi paradižniki, na plano pa je pogledala tudi že berivka. Iiiii. 

Daljši blog zapis s fotkami bom objavila konec meseca, do takrat pa si preberi prvi (od treh na leto: postavitev vrta, pridelek in pospravljanje vrta) lanski zapis. Tam najdeš linke do vseh ostalih zapisov in pa ključne napotke za postavitev vrta. NIČ še ni prepozno - če imaš vrt ali balkon (ki ima nekaj ur sonca na dan), si ga pripravi zdaj.

Preberi: Mini-vrt 2016 #1 >>

Nagradna igra je zaključena


V prejšnjem mailingu sem te prosila za pomoč, danes pa se ti za pomoč zahvaljujem. Hvala! Za odgovore, ideje in predloge. :) Vse bom ob pripravi vsebin v prihodnje upoštevala. Za trud pa sem izmed vseh, ki so mi pomagali, izžrebala Danijelo, ki bo darilo sponzorja Kotányi Slovenija prejela po pošti. Še enkrat, hvala! ♡

Kratek povzetek odgovorov lahko najdeš na koncu blog zapisa Sit Fit s tabo že dve leti.Uf, danes sem se pa razpisala. Hvala za pozornost in branje in se bereva prihodnjič. Do takrat pa, če imaš kaj časa, kaj dobrega skuhaj.

Do naslednjič,
Barbara

Če se resnično želiš odjaviti od Sit Fit sporočil, klikni tukaj

Sit Fit | [email protected]