Če ne vidiš tega e-sporočila, klikni tukaj Mobilna različica

FB

Sladoled po deset ...

28.6.2015

Lisa - kolaž

Živjo!

Morje? Morje! Zdaj je tisti pravi čas za na morje. Je tako? Ali še ni? Če še ne, potem je tukajle ena fotka z morja za pokušino. Iz Izole.

Izola - junij 2015

Lepo, kajne? Jaz <3 morje! Obožujem kamenčke na plaži, dišeče morje, nežne valove, kristalčke (tako jaz pravim odsevu sonca na morje), čolničke ... In meduze. Čaki ne, kaj? Meduze! Ne, teh pa ne maram. :/ Zadnjič jih je bilo polno. V Izoli IN v Kopru. Bljak. Glede na to, da so se otroci (res je noro biti otrok!) obmetavali z njimi, predvidevam, da ne pečejo. Ampak, vseeno. Meduze. Fuj! Upam, da grejo čim prej v ... meduzna nebesa!

Projekt Lisa

Projekt Lisa se je zaključil. Aaaahh (=izdih olajšanja). Prav luštno je bilo. Kolumne bom v kratkem objavila na Sit Fit blogu, jedilnik za štiritedensko dieto je dostopen na www.lisa.si (1. teden, 2. teden, 3. teden, 4. teden), tukajle spodaj so pa še fotke objav v štirih številkah tiskane Lise in v mesečniku Čarovnija okusa. Sem že povedala, da sem prav ponosna! Res sem ponosna. In hvaležna Lisi. Super ljudje so tam. :) In sedaj, fotke ... Prva iz revije Čarovnija okusa.

Lisa - Čarovnija okusa
Lisa 1 Lisa 2 Lisa 3 Lisa - 4

11 NOVIH RECEPTOV

V teh dveh tednih je bilo v moji kuhinji NORO. Res NORO! Toliko enega kuhanja, rezanja in mešanja. Zaradi Lisinega projekta sem pripravila 5 poletnih receptov in so super. POPOLNI za letošnje poletje. Res. Osvežilni. RES se hitro pripravijo. IN še dobri so. Poskusi, če ne verjameš - izzivam te! ;) Vse recepte najdeš na www.sitfit.si!

SLADOLED Z VROČIMI VIŠNJAMI, PIŠKOTI IN MANDLJEVIMI LISTIČI

Sladica, pripravljena le v petih(!) minutah, te bo vrgla na rit! Čokoladni piškotki + vroče višnje + sladoled = UŽITEK <3

KUSKUS SOLATA S ČEŠNJEVCI, REDKVICAMI, RUKOLO IN KUMARO

Za pripravo te solate ne potrebuješ štedilnika, le vrelo vodo, desko za rezanje in nož. Popolna je za vzeti s seboj kamor koli!

GRAHOVO-ŠPARGLJEVA OMAKA S PIREJEM IZ SLADKEGA KROMPIRJA

Ko ni špargljev (smrk smrk) to omako pripravi brez njih, k grahu lahko dodaš na kocke narezano zeleno bučko.

AJDOVE PALAČINKE Z DIMLJENIM LOSOSOM, KUMARO IN AVOKADOVO KREMO

Slane (ajdove) palačinke so ZAKON! <3 Super pašejo na vroče dni. 

REZANCI Z OHROVTOM, PAPRIKO IN PINJOLAMI

Malo sem zaljubljena v česen. Pa v vino tudi. Češnjevce bi itak dala povsod. Rdečo papriko imam najraje, ker je tako super sladka. Ja, sama <3 je v tej jedi!


Ker sem prejšnji teden na blogu pisala o špargljih - ki jih sedaj ni več, ker je konec sezone (jok in stok, pa na drevo in vse kuhalnice s sabo in šele aprila spet dol!), so tukajle še štirje recepti s šparglji. In poglejsinoto, te jedi lahko pripraviš tudi BREZ špargljev in so TUDI odlični. Prisežem!

PRAŽEN RIŽ S PARADIŽNIKI IN AVOKADOM

V tejle jedi so združeni azijski in mehiški okusi. Čudovita simbioza, ti rečem!

ŠPINAČA Z JAGODAMI, ŠPARGLJI IN JAGODNIM PRELIVOM

Dokler so še jagode! Samo to bom rekla!

PIŠČANEC V SOJINI OMAKI S ŠPARGLJI IN ŠPINAČO

V tejle jedi piščanec zasije v vsej svoji luči. Omaka ga zmaga!

ŠPARGLJEV IN JAGODNI TIRAMISU

Do aprila, ko bodo šparglji spet v sezoni, pripravi ta recept brez špargljeve paste. Njam!

Radio Slovenija 1 - Pod pokrovko

Pod pokrovko

Ker me še nimaš zadosti in je bil tale mail res čisto prekratek in imaš še FUL enega časa (ane, da mam prov?), ti predlagam, da klikneš na link Poslušaj in poslušaš moje pametovanje o kuhanju. Saj bi ti povedala, da sem tole govorila pod vplivom deci rdečega in vrstice temne* (ker, trema!), pa mi je nerodno. Z mano je kuhala in se pogovarjala Tina Lamovšek! 

POSLUŠAJ >>

Curry z lososom in špinačo


Dokler se ne bereva spet, pa lahko skuhaš (tako, kot sem jaz s Tino) Lososov curry s špinačo. Če seveda želiš. Lahko pa tudi ne. Lahko pa tudi kaj drugega s www.sitfit.si

Sem pa slišala, da je ljudem tale recept super. Ali misliš, da imajo prav? Saj jim ne verjameš?!

Rezanci v vodkini omaki z dišavnim posipom


Za na konec pa ne vem ali naj ti povem, da delam na ponovnem foto-shootingu "starih" receptov, ali ne? Hm, ne vem. Mogoče ti povem v naslednjem mailingu. Mogoče ti pa še tudi kaj pokažem? Bom premislila. Mogoče. Res mogoče.

Da ne pozabim. Gospod paradižnik (ja, sedaj je že tako mogočen, da si zasluži ta naziv!) v višino meri že 180cm! Bi fotko?

Lepo se imej, uživaj poletje in kaj dobrega skuhaj!

Do naslednjič,
Barbara

*Deci rdečega se nanaša na deci merlota, vrstica temne pa na vrstico temne čokolade. ;)

Če si RES prepričan/a, da se želiš odjaviti od našega Sit Fit mejlinga, klikni tukaj.