Če ne moreš prebrati tega sporočila, klikni tukaj 

FBTWYT

Za juhce in ostale dobrote

20.11.2017

Brokolijeva juha s sirom

Živjo!

Kako si kaj danes? Na ta sončen ponedeljek? Upam, da si v redu. V redu sem tudi jaz -že zato, ker se ti po dveh tednih spet oglašam. 

Kaj te danes čaka? Danes imam zate tri nove recepte. Odličen španski krompir, ki si ga lahko pripraviš kateri koli dan v letu. Zavite palčke, narejene iz samo dveh ali treh sestavin. In pa na prvi pogled malo nenavadno cvetačno solata s kranjsko.

Potem pa nikar ne spreglej štirih blog zapisov, ki v teh dneh pridejo še kako prav. Poglej si vse o rumenih bučah, tudi recepte. Poglej si, kako si lahko doma popražiš in olupiš lešnike. Ne spreglej receptov in vseh zanimivosti o cvetači. In si shrani ta seznam, kjer te čaka neverjetno veliko receptov za take in drugačne juhe in enolončnice. Ker smo v sezoni!

In izpostavljeni recept? To je pa slastna juha, polna brokolija in sira. Njam!

Izpostavljeni recept: Brokolijeva juha s sirom >>

Novi recepti

Španski krompir s pečeno koruzo


Španske okuse si lahko popolnoma enostavno pričaraš kar doma. Ne potrebuješ zapletenih in težko dostopnih sestavin. Grem stavit, da imaš vse že doma. Ta jed je lahko samostojna poslastica, lahko pa jo ponudiš kot prilogo. Recept je pripravljen v sodelovanju z Lidl Slovenija.

Recept: Španski krompir s pečeno koruzo >>


Zavite palčke s pestom


Doma nimaš nič posebnega, družba pa se ti najavi čez pol ure. Znano? Če imaš doma  tisto skoraj že pozabljeno listnato testo in pesto, pa malo parmezana, je dan rešen. To je dovolj, da pripraviš super prigrizek še preden se ti oglasijo na vratih. Povem pa ti lahko, da palčke pašejo tudi h kakšni kremni juhici. Recept je pripravljen v sodelovanju z Lidl Slovenija.

Recept: Zavite palčke s pestom >>


Cvetačna solata z gorčično-medenim prelivom in kranjsko klobaso


Včasih zapaše nekaj nenavadnega, nekaj zdravega in nekaj barvitega. Ta solatka te bo presenetila, pa čeprav je na prvi pogled lahko čudna. Piko na i ji da meden preliv, ki je eden najboljših prelivov na svetu! Če želiš popoln paleo obrok, poleg skuhaj kranjsko klobaso. Če pa želiš popoln vegi obrok, pa jo pojej samo. V obeh primerih je fantastična.

Recept: Cvetačna solata z gorčično-medenim prelivom in kranjsko klobaso >>

Trenutno v sezoni!

Buče, buče, buče!

Nikar ne misli, da so buče dobre le za bučno juho, če sploh. Te male ali velike navihanke so čudovite še marsikje drugje - juhe, peciva, rižote, testenine ... To sezono jih spoznavaj z mano! ♡

Recepti in vse o rumenih bučah >>

Vse o bučah

Božanski praženi lešniki

Čisto enostavno jih lahko pripraviš kar doma. Potrebuješ le pekač, staro kuhinjsko krpo in samonadzor. Ker ko jih spečeš in olupiš tako diši, da se težko ustaviš le pri parih. To je tudi ena najbolj branih vsebin na www.sitfit.si.

Postopek priprave v fotkah in videu >>

Blog 021: Praženje (in lupljenje) lešnikov - foto po korakih

Cvetača te bo presenetila

Tudi cvetača je ena tistih včasih spregledanih zelenjav. Pa tako raznolika je! Z njo narediš juhe, omake, pice, kroglice ... 

Recepti in še več o cvetači >>

Vse o cvetači

Juhe in enolončnice za mrzle dni

Smo že v sezoni juh in enolončnic, ki nas pogrejejo in nasitijo. Pripravila sem ogromen seznam juh, ki ti bodo to zimo grele želodček. Navdušile te bodo!

Recepti juh in enolončnic >>

Blog 045: Božanske in nasitne juhe & enolončnice za vse leto


Toliko za danes. Pazi nase, bodi na toplem in uživaj v čemerkoli že počneš. Če imaš kaj časa, kaj dobrega skuhaj.

Do naslednjič,
Barbara

Če se resnično želiš odjaviti od Sit Fit sporočil, klikni tukaj.

Sit Fit | [email protected]