Če ne moreš prebrati tega sporočila, klikni tukaj 

FBTWYT

..., da je zima lahko tako okusna!*

8.1.2018

KLIK ZA FOTO:
 Ovsena kaša z malinami in mandljevimi lističi

Živjo!

Danes se ti na hitro oglašam z novičko in mnogimi idejami za januarsko kuhanje!

Najprej novička. Po novem letu sem si vzela nekaj več časa za pripravo novih receptov, novega se tako lahko veseliš sredi januarja. A brez panike, sedaj imaš vsaj malo več časa, da pripraviš kakšnega"starega". V #SitFitsi zbirki imam že 397 receptov, zato verjamem, da ti dobre ideje ne bo težko najti.

Za začetek pa si lahko ogledaš pet idej, ki sem jih zate izbrala jaz. Sestavine za pripravo so sedaj v sezoni, zato ti nabava ne bo delala težav. Vse zimske recepte pa najdeš na www.sitfit.si pod oznako Zima.

Današnji izpostavljeni recept je najbolj pribljubljen recept z ovsenimi kosmiči na www.sitfit.si, primeren pa je za zajtrk ali večerjo. Obožujem to kašo in nisem edina. ;)

Izpostavljeni recept: Ovsena kaša z malinami in mandljevimi lističi >>


Ideje za januarsko kuhanje*

Azijski pražen riž z zelenjavo

Priprava praženega riža ne bi mogla bit bolj enostavna! Potrebuješ le kuhan riž, nekaj zelenjave in sojino omako. Po želji lahko v jed umešaš (in prepražiš, seveda) še razžvrkljano jajce.

Poglej si recept >>

KLIK ZA FOTO:  Azijski pražen riž z zelenjavo

Školjke na rdeče

Školjke naj bi jedli na tiste mesece, ki vsebujejo črko R. Zato si jih kar privošči. Priprava je enostavna, pazi le na sveto pravilo: kuhat daj le dobro zaprte školjke, pojej pa le odprte školjke (ne odpiraj jih na silo). Poleg si privošči kruh, daš pa jih lahko tudi na testenine.

Poglej si recept >>

KLIK ZA FOTO: Školjke na rdeče

Metuljčki s pečenim česnom

Nikar se ne zmrduj nad pečenim česnom, dokler ga ne poskusiš! Ko se česen speče je mehak, dišeč in sladek, pravi kontrast surovemu. Ta jed je enkratna za dni, ko imaš doma le testenine, česen, olivno olje in sol ter poper. Odlični so!

Poglej si recept >>

KLIK ZA FOTO: Metuljčki s pečenim česnom

Krompirjevo-cvetačni pire s kremno špinačo in pečeno koruzo

Ta krasna jed je ena mojih najljubših na vsem svetu. Obožujem kombinacijo pireja in kremne, dišeče špinače! Pire lahko pripraviš le iz belega krompirja, dodaš mu lahko cvetačo ali pa sladek krompir. Poleg speci špinačo, jajčka ali pa ribje palčke. Mmm.

Poglej si recept >>

KLIK ZA FOTO: Krompirjevo-cvetačni pire s kremno špinačo in pečeno koruzo

Zeleno-bela zelenjavna juha s krompirjem

Večletno testiranje in pripravljanje te juhe je potrdilo, da je fenomenalna, nasitna in enostavna. Obožujem njen izgled, njen okus, pa še zdrava je - brez moke in/ali smetane. Njam!

Poglej si recept >>

KLIK ZA FOTO: Zeleno-bela zelenjavna juha s krompirjem


Naslednjič se ti oglasim konec meseca, medtem pa me spremljaj na Facebooku, Instagramu in Twitterju

Uživaj v prvih dnevih in tednih leta ter pazi nase. Če imaš kaj časa (in seveda ga imaš, sicer si ga pa kar pribori!), pa kaj dobrega skuhaj.

Do naslednjič,
Barbara

Če se resnično želiš odjaviti od Sit Fit sporočil, klikni tukaj

Sit Fit | [email protected]