|
|
| | |
Živjo!
Sta tudi za teboj
dva stresna in dogodivščin polna tedna, od kar sva se nazadnje tipkala? Uf, za mano sta dva divja tedna! Kljub temu pa sem bila zelo zelo zelo zelo (ok, 4x bo dovolj) dejavna. Nisem le objavljala novih receptov
(najboljši paket novih šestih receptov do sedaj, po mojem mnenju! -burger!, mafin!, kuskus!), ukvarjala sem se tudi z jesenskim generalnim čiščenjem. Ježešna! Ja, tudi to je treba. Generalno sem
pospravila tudi kuhinjo - vse police, vse omare, napo, hladilnik, pečico. Vse! Sedaj se spet vse blešči in kuhinja je pripravljena na nove kuharske dogodivščine. :) Tokratni izpostavljeni recept je ribja
juha. Najboljša ribja juha na svetu. Prisežem! Moja izbira ribjih zadevc ne vključuje ribjih filejev IN ribjih koščic (dvakrat so se mi že zataknile v mandljih :/), vključuje pa veliko zelenjave
in noro dobrih okusov. Z malo temnega kruha (ajdov z orehi <3) je ta juha nekaj najboljšega na svetu. Recept: Ribja juha >>
| |
| | | |
Kdor ima rad burgerje, naj dvigne roko! Jaz, jaz, jaz *dvigne roko*! Burgerji so IN, povsod se govori o njih in skoraj vsak lokal in/ali restavracija
jih že ima na meniju. Kako dobri pa so? To je pa že drugo vprašanje. Doma jih ne delam pogosto. Če pa jih, pa vse pripravim sama - bombetke, priloge in glavno sestavino, torej "pleskavico". Do sedaj sem bila najbolj ponosna na tale vegi burger (<< klik klik), sedaj pa sem ponosna tudi na tegale krasotca na fotki. Pripravila sem ga Domnu, ki je te dni praznoval rojstni dan (vse najboljše :*)
in nad njim je bil navdušen! Obožuje namreč lososa. Obožuje burgerje. In obožuje avokado. In ta burger ni le božanski (res, NJAM!), ampak tudi zdrav: vsebuje losos, avokado in rukolo. Zmagovalna
kombinacija! *ponosna* Levo: Burger bombetke >> Desno: Burger z lososom >>
| |
| | |
Sedaj pa poglej tale mafin. Dobro ga poglej. Vidiš to kremasto sredico? Se ti cedijo sline? Ne?! Potem pa ga poglej še enkrat. Predstavljaj si,
kako ugrižneš vanj, začutiš kremasto toplo sredico, karamelizirana jabolka se ti topijo v ustih, drobljenec se združi z jabolki in ... Ooooh. Ja. Takole je, ko ješ tole božansko sladico. Tudi ta
sladica je narejena za Domna. Zgleda, kot da ga imam rada! ;) Imaš tudi ti koga rad/a? Družino in/ali prijatelje? Potem pripravi te mafine in mi
sporoči, če si jim polepšal/a dan. :) Čakam. ;) Recept: Jabolčni karamelni mafini >>
| |
| | |
Prisežem, da je maroški kuskus (levo na fotki) ena mojih najbolj uspelih jedi. Kar malo zaljubljena sem vanjo. Sestavljajo jo odlični okusi, izgleda
res lepo in še zdrava je. Pa še tako zelo hitro se pripravi. Najbolj neverjetno je pa to, da vsebuje rozine - jaz ne maram rozin! - ki so odlične. Popolno presenečenje! Smuti (sredina), ki ga pripraviš iz sestavin, ki jih moraš porabiti, je včasih najboljši. Tako je tudi tokrat. Kdo bi vedel, da sodita banana in sliva tako dobro
skupaj! Sedaj veš to ti in jaz. ;) Oh, curry, curry, curry. V teh sivih in hladnih dnevih je to nekaj najboljšega, kar lahko poješ. Tople,
okusne, nasitne juhce, ki so še zdrave. Levo: Maroški kuskus z zelenjavo, rozinami in arašidi >> Sredina: Slivovo-bananin
smuti s kokosovim mlekom >> Desno: Curry s čičeriko, sladkim krompirjem in špinačo >>
| |
| |
| | |
Kaj storiš z žlicami, "umazanimi" od pravega čaja?
Domen ima rad pravi čaj in veliko
ga popije - raje čaj, kot kavo. Ker pravi čaj na žlicah čez čas pusti madeže, sem morala ugotoviti, kako se jih očisti. Najenostavneje je, če jih namažeš s peno za britje in pustiš 5 minut.
Potem jih zdrgneš z gobico in splakneš pod toplo vodo. In spet se svetijo kot nove! Vidiš? Čisto enostavno. Poskusi tudi ti!
|
|
| | | |
Prejšnji teden je Domen na Bledu delal intervju, pa sem ga pospremila. Medtem, ko je delal intervju, sem šla jaz počasi okoli jezera (kakšno uro
sem potrebovala). Prečudovito je bilo. Srečo sem imela - vreme je zdržalo, turistov ni bilo preveč, pa še snemanje novega Bollywoodskega filma sem ujela (res, se ne hecam, super smešno je bilo!).
Po sprehodu, ki sem ga res potrebovala - stres, stres, stres! - sva si z Domnom privoščila kremšniti. Njam! Bilo je res eno lepo popoldne. Zakaj to pišem tukajle? Zato, da tudi tebi sporočim, da
je stres naš največji sovražnik in da si tudi ti, ko boš pod stresom, vzemi nekaj časa zase in delaj, kar ti je všeč. Pomaga. Jaz hodim in kuham. In ti? :)
| |
| |
| | |
Blog 18: Kaj jesti, ko ne vemo kaj jesti?
"Vsi smo že bili postavljeni pred dejstvo,
da nismo vedeli, kaj bi jedli. Lačni, brezvoljni, utrujeni in brez vsake ideje, kaj bi skuhali in kaj bi sploh jedli." V tokratnem blog zapisu ti predstavim rešitev na zgornje vprašanje. Preberi in
povej, če ti je rešitev všeč.
Preberi celoten zapis >>
|
|
| |
|
|
|
|
|
|