Če ne moreš prebrati tega sporočila, klikni tukaj. Mobilna različica

FB

Zmernost #F(or)T(he)W(in)!

31.10.2015

Rižota z rumeno bučo in gobami

Živjo!

Danes se ti oglašam dan prej (v soboto), da ne bom težila na 1. november. In tokratna številka je res posebna, saj je že 13. Ja! Bravo ti in jaz! Uspelo nama je poslati (meni) in prebrati (tebi) že 13 številk Sit Fit mailinga. Sem kar malo ponosna. Nate, da me spremljaš in želiš brati še naprej. Hvala. <3

Današnja številka je zelo zanimiva, z veliko fotkami, mojim komentarjem nedavnega sporočila Mednarodne zdravstvene organizacije (WHO) in ostalih zanimivosti.

In izpostavljeni recept? Tale rižota je čudovita jesenska poslastica in res bi se mi zdelo škoda, če je ne bi izpostavila in te navdušila za pripravo. Prepražene gobice delajo čudovit kontrast kremasti rižoti - kar topi se ti v ustih. Mmm ...

Novi recepti

Pečena polenta z gobami in špinačo


Moram priznati, da me presenečaš. Vsi, ki spremljate Sit Fit me presenečate! Čudoviti ste! Presenečena sem bila nad odzivom nad temle receptom, res! Jap, kombinacija sestavin je res fenomenalna, priprava enostavna, ampak res nisem vedela, da imate tako radi polento. Res ste me super presenetili. Čudovito razvite brbončiče imate in res sem ponosna, da ste v moji družbi. <3 Jap, malo sem sentimentalna! :D 

Recept: Pečena polenta z gobami in špinačo >>

Radič in rukola v solati s pečenim pršutom in krutoni


Med vsemi mojimi solatami je ta solata najbolj mačo solata. Vsebuje vse, kar imajo moški rade - pršut, parmezan, krutone IN kremast avokado. Vse zaokrožuje sladko-kiselkast preliv, ki je čudovit na tejle solati. Oh ja, tudi jaz sem kar malo <3 v tole solato!

Recept: Radič in rukola v solati s pečenim pršutom in krutoni >>

Novi recepti #13


Poglej si no te barve! Tako jesenske so! :) Tile trije recepti so polni jesenskih okusov. Rezanci in svilnata bučna krema vsebujeta rumeno bučo in teh je sedaj res veliko na razpolago, zato mi ni jasno, zakaj jih še nisi pripravil/a! ;)

Levo: Brusketa s čokoladnim namazom, banano in borovnicami >>
Sredina: Rezanci v bučni omaki z ohrovtom in ocvrtim žajbljem >>
Desno: Bučna krema s cimetovimi piškotki >>

Smuti iz borovnic in avokada


Tale smuti je trenutno moj najljubši smuti! <3 Čudovito kremast je zaradi avokada, fenomenalno barvo pa mu dajo borovnice. Čudovita novica - obe sestavini lahko zamrzneš in ko si zaželiš smutija - kar vsako jutro, seveda ;) - sestavine le vzemi iz zamrzovalnika in ta-da, smuti je le še en miks stran. Njam!

Recept: Smuti iz borovnic in avokada >>

Novo na blogu

Blog 019: Teden restavracij 2015 jesen: Valvas’or in JB restavracija

Številni, ki so prebrali mojo oceno JB restavracije so bili presenečeni. Nad ponudbo sem bila presenečena tudi jaz. Vsi, ki so prebrali oceno Valvas'or restavracije so se z mano strinjali. Sedaj pa me zanima tudi tvoje mnenje. Preberi oceni, si oglej fotografije in pokomentiraj prebrano.

Preberi celoten zapis >>

Teden restavracij 2015 jesen: Valvas’or in JB restavracija

Ponovno fotkanje

Mix ponovno fotkanih jedi


Teh šest receptov je le nekaj izbranih jedi, ki sem jih požrtvovalno in samo zate spet skuhala, preverila njihovo ustreznost, jih pofotkala in z neverjetnim užitkom tudi pojedla. Res mi je hudo! ;)

Levo zgoraj: Pečenice v papričini omaki >>
Sredina zgoraj: Farro s pečenimi paprikami >>
Desno zgoraj: Sendvič z avokadom in pečeno zelenjavo >>
Levo spodaj: Juha iz rdeče leče z zelenjavo >>
Sredina spodaj: Palačinke s kokosom >>
Desno spodaj: Piščančje kračke z dušenim zeljem >>

Jamie Oliver o ogljikovih hidratih

Jamie Oliver <3 OH

Jamie Oliver v svoji zadnji knjigi govori o superhrani, kjer predstavlja zdravo hrano. V dnevnih vlogih vidimo utrinke iz njegovega življenja, dotika pa se tudi tematike iz svoje zadnje knjige. Tokrat govori o ogljikovih hidratih in pravi, da so v zmernih količinah in predvsem nepredelani, zdravi in ni potrebe, da bi se jim izogibali. Enako zagovarjam tudi sama. Poglej video in preveri, kaj pravi Jamie.

Poglej si video >>

Jamie Oliver on carbs


Zmernost ftw! Jap, še vedno in pravzaprav vedno bolj, zagovarjam zmernost. Tako mislim tudi o rdečem mesu in vsem predelanim mesninam, ki so zadnji teden tarča vseh medijev. Mednarodna zdravstvena organizacija (WHO) je namreč prejšnji teden sporočila, da rdeče meso in predelane mesnine povečujejo tveganje za raka na debelem črevesu. Več si preberi tukaj. Vendar pa vse ni tako hudo, kot se sliši. Tveganje se poveča le, če uživamo to vrsto mesa redno vsak dan. In tu pride na vrsto moja filozofija - zmernost je vse! Če bomo rdeče meso in predelane mesnine jedli občasno in v zmernih količinah, ni strahu. :)

Enako mislijo tudi mnogi. Poslušaj podcast oddajo Bacon Bits podcasta On the media, super podcasta o medijih in njihovemu poročanju. 

Krompir <3


Za konec pa še malo krompirjeve ljubezni :D. Zadnjič sem tegale našla v vreči krompirja in res je čudovit. Mi ga bo kar škoda skuhati! 

Malo krompirjeve ljubezni pošiljam tudi tebi. :) <3 Lepo bodi in če imaš kaj časa, kaj dobrega skuhaj. :)

Do naslednjič,
Barbara

Če se resnično želiš odjaviti od Sit Fit sporočil, klikni tukaj.

Sit Fit | [email protected]