Če ne moreš prebrati tega sporočila, klikni tukaj. Mobilna različica

FB

Ne se bat' novosti!

15.11.2015

Palačinke s kokosom

Živjo!

Danes v uvodu ne bom blebetala. Ker ni pravi čas za blebetanje. Čas je za <3.

Najprej ti bom predstavila novih šest receptov, na kratko povedala, o čem govori najnovejši zapis na blogu in ti pokazala nekaj utrinkov iz zadnjih dveh tednov.

Izpostavljeni recept: Palačinke s kokosom >>

Novi recepti

Tortilija sendviči z ohrovtom, papriko in mehkim kozjim sirom


Če vsaj malo spremljaš moje pisanje, potem veš, da obožujem mehiško kuhinjo. Ogromno različne zelenjave, pametna uporaba začimb, fenomenalne kombinacije sestavin in čudovit  vonj = opis mehiške hrane v enem stavku. Mehiška hrana pa ni le noro dobra, je tudi zelo zdrava. Tudi zato, ker Mehičani pojejo zelo malo kruha. Med dve tortiliji vtaknejo ogromno zelenjave, nekaj sira in vse popečejo in temu rečejo sendvič. Ok, ne vem, če oni temu rečejo sendvič, vem pa, da jaz temu rečem sendvič. Tak TA PRAV sendvič. Tak čudovit sendvič. Poskusi ga in se pripravi na novo obsesijo. Ker je NORO dobro. Mmmm! (ura je 2.33 zjutraj in spomin na tale sendvič je tako dober, da bi ga zdajle jedla ... ZDAJLE).

Recept: Tortilija sendviči z ohrovtom, papriko in mehkim kozjim sirom >>

Martinovo duo


Je še kdo v Sloveniji, ki ne ve, da je ta vikend (in še prejšnji!) martinovo? Dvomim. POVSOD je bilo govora o tem. Ker sem v vsej "kuharski karieri" spekla le nekaj ptičev in zato glede tega res ne morem pametovati, kako in kaj, sem pripravila dva recepta, ki sta posredno povezana z martinovem.

Na levi so mlinci v paradižnikovi omaki. Mlince jemo le enkrat letno in še takrat igrajo res eno tako komaj opazno stransko vlogo. V tem receptu so glavne zvezde. Ta recept lahko pripravlješ celo leto, le mlince potrebuješ. 

Na desni je sendvič Ostanko. Ne, nima veze s Stankotom. Lahko pa ga kak Stanko poje in mislim, da bi mu bo všeč. Vsa fora tega recepta je nasvet, kako porabiti katero koli meso, ki ti ostane od prejšnjega dne - račka, svinjska pečenka, pečen piščanec ... Poleg pa pripravi to fenomenalno okusno in super zdravo zeljno solato. Ker ti je zagotovo ostalo še nekaj zelja, kajne?

Levo: Mlinci v masleni paradižnikovi omaki s špinačo >>
Desno: Sendvič “Ostanko” z zdravo zeljno solato >>

Čokoladni brovniji s suhimi slivami


Ah, ti brovniji. Ah ta čokolada! <3 Krajši so dnevi, bolj pašejo sladice in čokolada. Daj povej, prosim, povej mi - saj nisem edina, kajne? Samo peče se mi zadnje čase. Ne le, da res uživam - in ja, Domen tudi! - ko je za večerjo nekaj sladkega, stanovanje tudi lepo pogrejem. Včasih bi kar splezala v pečico! Bi bil morda čas, da začnem kurit? Hmm ... Ok ok, mogoče še kakšno besedo o sladici - brovnije poznaš? So mehki , sladki, čokoladni (<3!!) koščki užitka. Aaaah. Ker pa ponavadi niso najbolj zdrava sladica, je tu recept za mehke, sladke, čokoladne in ZDRAVE koščke užitka! In naj te naslov (suhe slive) ne odvrne - tudi jaz jih ne jem, tu so pa dobre! To je to čudo kuhanja in kombiniranja! Če si nekaj, česar ne maraš, želiš poskusiti in je celo dobro! Šokantno!

Recept: Čokoladni brovniji s suhimi slivami >>

Juhci #14


Jap, prišli smo do tega trenutka. Ne moremo mu ubežati. Tu je in sprejeti ga moramo. Čas juh je tu. Juhe, ki nas pogrejejo in nasitijo, so v hladnem vremenu res nekaj najboljšega na svetu. Ker pa je res fino, da so te juhe dobre, sta tu dva recepta, ki ti bosta zagotovo všeč. Če ti je zelenjava blizu, seveda.

Na levi je t.i. Domnova juha. Prva juha, ki se jo je naučil kuhati in ki jo pripravi tako dobro, kot jaz. Obožuje jo. 

Na desni je dišeča cvetačna juha, ki jo lahko z dvema dodatnima sestavinama enostavno spremeniš v curry za na riž. Oboje je čudovito.

Levo: Juha s sladkim zeljem >>
Desno: Cvetačna curry juha s papriko in špinačo >>

Z bloga

Blog 020: Mini-vrt 2015 #3

Vrtna sezona 2015 je zaključena. Na blogu preberi, kaj sem letos pridelala, kaj sem se naučila in katerih 10 sklepov mi bo olajšalo načrtovanje in delo v vrtni sezoni 2016. 

Preberi celoten zapis >>

Blog
 020: Mini-vrt 2015 #3
Week #14


Za konec pa še nekaj utrinkov iz življenja Domna&Barbare. :) Lidl ekipa mi je poslala kuharsko knjigo TomažVSMate (hvala!). Z veseljem se bom lotila te študijske literature, ti pa lahko knjigo v trgovinah Lidl zastonj dobiš s petimi kuponi nakupov nad 20€!

Z Domnom sva ugotovila, da se da tri v vrsto igrati tudi s kostanji. No, vsaj dokler nisva ugotovila, da je kostanj boljši topel. Del teh čudovitih sončnih dnevov sva z Domnom preživela tudi na sončku. Obožujem šelestenje listov med hojo! <3

Ha, še ena dobra novica - bolj zame, kot zate. Imam nov pekač! Končno mi je uspelo dobiti kvadraten pekač in že vneto razmišljam, kaj bo prva stvar, ki jo bom spekla v njej.

Bila pa sva tudi na predstavitvi izida druge Lidlove praznične revije Preprosto. In imela sva srečo, da sva lahko poskusila tole čudovito čokoladno stvaritev z naslovnice - recept je v reviji, to pa dobiš v Lidlu. Kaj naj rečem - čokoladna je. Torej potem že veš, če mi je všeč, kajne? ;)

Še pojasnilo naslova tega sporočila - novosti niso nujno slabe. Status quo ni nekaj, česar bi se morali držati kot pijanec plota. Življenje je lepše, če si priznamo in sprejmemo, da nič ne bo za vedno ostalo enako. To velja za vse v življenju in tudi v kuhinji - poskusi kaj novega, naj te ne bo strah!

Lepo bodi in če imaš kaj časa, kaj dobrega skuhaj.

Do naslednjič,
Barbara

Če se resnično želiš odjaviti od Sit Fit sporočil, klikni tukaj.

Sit Fit | [email protected]