Če ne moreš prebrati tega sporočila, klikni tukaj Mobilna različica

FBTW

Tole moraš probat'!*

13.12.2015

Zelen super smuti

Živjo!

Že imaš postavljeno smrekco? Jaz je (še) nimam, jo pa bova z Domnom najbrž postavila naslednji vikend. Jah, priznam, tudi jaz imam rada praznike. :)

V današnjem mailingu ne bo veliko čebljanja, bo pa veliko fotk. Najprej trije novi recepti, potem pa KONČNO še pet otroških zdravih in zabavnih receptov, ki sem jih pripravila Mačku Muriju za njegov rojstni dan. Muri je navdušen, otroci tudi in seveda! boš tudi ti. Ane? ;)

Ker se bližamo - priznajva si, saj si zaupava ;) - prazničnemu nažiranju vsega mogočega, je današnji izpostavljeni recept noro fantastičen smuti, ki ni samo izvenzemeljske barve, ampak je tudi zdrav in dober. Privošči si ga večkrat, bo potem manj slabe vesti za praznike. Razmišljanje vnaprej, dragi moj, razmišljanje vnaprej je ključno! ;)

Izpostavljeni recept: Zelen super smuti >>

Novi recepti na Sit Fit*

Novi recepti - teden 16


Ta teden imava tri nove recepte: dve njami juhici in eno prečudovito solato. 

Levo: Curry z gamberi in školjkami >>

Saj vem, da morski sadeži niso najbolj priljubljena stvar na svetu marsikoga, a v tejle juhci so prav fini. Z zelenjavo, curryjem v prahu (ki je milo rečeno ena najboljših začimb na svetu!) in kokosovim mlekom lepo pogreje, s kruhom nasiti in, lejnolej, še zdrava je zate.

Sredina: Špinača s hruško, granatnim jabolkom in lešniki >>

Ni treba, da so solate dolgočasne. Lahko so prav dobre, zdrave in še lepe. To solato lahko pripraviš tudi na praznični večer - bo prav lepo izgledala na mizi. A ne pozabi, preliv dodaj šele nekaj trenutkov pred postrežbo, sicer bo solata pocasta.

Desno: Jesenska zelenjavna juha z bulgurjem >>

Najbrž ti je že postalo jasno, da imam reeeeeees zeeeeeeeelo rada juhe. Dobre juhe pa sploh. Tale je polna različne bolj-ali-manj zimske zelenjave, nasiti te bulgur - ja, seveda lahko daš vanjo karkoli želiš - po želodčku pa te poboža še odlična zelenjavna jušna osnova, ki je tako dobra, kot izgleda. Lej no, a ne izgleda kot zlata tekočina? Juho lahko okrasiš še z malo surove zelenjave - na tanko jo nareži z lupilcem za krompir.

Maček Muri praznuje 40. rojstni dan z odlično hrano


Konec julija sem tebe in vse ostale starše prosila za nasvet, kaj otroci radi jejo. Zelo ste mi pomagali, najlepša hvala! <3

Z Metko iz Mladinske knjige sva se dogovorili, da bova Muriju pripravili pravo rojstnodnevno požrtijo. Pa sem dala skupaj pet receptov*, ki so omenjeni tudi v knjigi Maček Muri. Recepti so objavljeni na Murijevem novem spletnem mestu, tam pa poišči tudi nagradno igro - nagrada je obisk Murija na domu! :o

Tele recepte v so poleg našega dragega Murija poskusili tudi še otroci IN ta-veliki-otroci in bili so navdušeni. Jupi. :) Poskusi jih tudi ti!

Sicer pa lahko v zadnjem blog zapisu prebereš tudi nekaj vrstic o tem, kako pomembno se mi zdi, da otroci že zgodaj v življenju oblikujejo pravi odnos do hrane, to pa lahko starši dosežejo le tako, da imajo pravi odnos do hrane tudi sami in da je hrana, ki jo predstavljajo otrokom raznolika, zdrava, okusna in tudi zabavna.

KROMPIRJEVI
 JEŽKI NA ZELENEM TRAVNIKU Z BROKOLIJEVO-SIRNIMI KROGLICAMI, MOCARELICAMI IN ČEŠNJEVCI


Prvi recept je Krompirjevi ježki s kroglicami na zelenem travniku. Tele krompirjeve ježke pripraviš res enostavno, potrebuješ le nož in žlico. Brokolijeve kroglice so zelo podobne zelo priljubljenim cvetačnim kroglicam, preostale dvoje kroglic pa so še mocarelice in češnjevi paradižnički. Vse pa je postavljeno na rezine narezano solato, ki predstavlja travnik. Meni se zdi, da bi otroci tole radi pogrizljali, kaj praviš?

Ker tale recept vključuje mešanico sestavin (škrobne in beljakovinske), recepta med Vsi recepti ni, je pa tukajle v blog zapisu.

Recept: Krompirjevi ježki na zelenem travniku z brokolijevo-sirnimi kroglicami, mocarelicami in češnjevci >>

Cvetačna kremna juha


Simon mi je v emailu, ki mi ga je poslal julija, razložil, da imajo otroci radi juhice. Ampak le, če so dobro spasirane. Pa sem se domislila tele bele juhe, s katero se rad pocrklja tudi Muri. Cvetačna juha, ki je narejena brez smetane in/ali krompirja je lepo kremasta in super okusna, saj najprej cvetačo spečeš v pečici. Za še večji užitek juho obogati s kruhovimi krutončki, ki tako dišijo, da je kar noro! Otroci naj krutončke v juho zmečejo sami in tudi sami izbrskajo ven. Zabava? Zabava!

Recept: Cvetačna kremna juha >>

Bananine rolice


Poznaš otroka, ki ne uživa v packanju? Hm? Ne? Poznaš odraslega, ki ne uživa v packanju? Hm? Tudi ne? Juhu! Tele bananine rolice, oziroma bananin suši, so super fine. Priprava je res enostavna, prilagodiš pa jih lahko svojemu okusu. Polovico mojih rolic je bilo pripravljenih z arašidovim maslom, polovica pa s čokoladnim namazom. Res ti težko povem, katere so bile boljše. Res. Težko. Poleg lahko postrežeš še s svežim sadjem in žurka se lahko začne. Taka božansko okusna žurka! Mmmm ...

Recept: Bananine rolice >>

Mačji golaž


Najbrž na svetu ni otroka, ki ne bi užival v makarončkih z mesno omako. Jaz že vem, da sem jih oboževala. <3 Danes makarončkov in mesa ne mešam več, čeprav oboje še vedno obožujem, sem pa za otročke pripravila omako, ki ni le odlična, ampak tudi zdrava. Omaka vsebuje eno posebno sestavino, ki je ne vidiš in niti ne okusiš, resnično pa jo opazi tvoje telo, ko to omako poješ. ;) Pa polovico mesa lahko nadomestiš z njo. In tako tudi prihraniš. Če ni to nekaj najboljšega? :D Recept najdeš na blogu.

Recept: Mačji golaž >>

Bananin sladoled
 s čokolado in posipi


Sladoled! <3 Pozimi morda ne paše tako zelo, kot paše poleti, pa vseeno.  Če ti do njega ni sedaj, si recept prihrani za poletje. 

Pri pripravi teh božanskih osvežujočih banana sladoledkov naj ti pomagajo otroci. Banane najprej zamrzni, jih potem prelij s čokolado - belo ali temno - potem pa naj otroci izberejo posip. Možnosti posipov so neskončni - lešniki, kokos, mrvice, kakav ... Bolj je pisano, bolj bo otrokom všeč. :)

Recept: Zamrznjene bananine lučke s čokolado in različnimi posipi >>


Naj bo dovolj za tokrat. :)

Želim ti čudovit in aktiven (in volilni! ;)) december, pazi nase, pokliči vse, na katere misliš in jih drugače nikakor ne utegneš poklicati in se imej lepo.

In če imaš kaj časa, kaj dobrega skuhaj. :)

Do naslednjič,
Barbara

Če se resnično želiš odjaviti od Sit Fit sporočil, klikni tukaj.

Sit Fit | [email protected]