Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Božanski trojno čokoladni piškoti


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Barbara
  • Total Time: 25 minut
  • Yield: približno 20 piškotkov

Description

Ti božanski piškoti so polni odlične čokolade, imajo teksturo brownija in zaradi odličnega rumovega sladkorja okus rumovih kroglic. Neverjetni (in tudi presenetljivi, ker se jim po okusu čisto nič ne pozna!) so tudi zato, ker so bolj zdravi zate, saj so pripravljeni z olivnim oljem, rjavim sladkorjem in zmletimi ovsenimi kosmiči. Res lepo dišijo in so čudoviti čisto sami, ob kakavu ali čaju. So moji novi najljubši piškoti in tvoji bodo tudi!


Ingredients

Scale

65 g temne čokolade (z 65% kakavovih delcev in več)
60 ml olivnega olja
140 g ovsenih kosmičev
1 jajce
80 g kokosovega ali rjavega sladkorja
1 žlička Kotányi vanilijeve paste ali esence
1 zavitek Kotányi rumovega sladkorja
1/2 žličke Kotányi cimeta
3 žlice kakava
1,5 žličke sode bikarbone
1/4 žličke soli
85 g mlečne čokolade
2 žlici čokoladnih kapljic za okras (neobvezno)


Instructions

  1. Pečica: Pečico segrej na 175°C.
  2. Temna čokolada: Temno čokolado nalomi, ji dodaj žlico olivnega olja in jo stopi. Stopi jo nad vodno kopeljo (skledico s čokolado postavi na kozico, v kateri je vrela voda; pazi, ga se skodelica vode ne dotika) ali pa v mikrovalovni pečici (30 s bi moralo biti dovolj).
  3. Moka: Ovsene kosmiče zmelji v moko.
  4. Mokre sestavine: Preostalo olivno olje in sladkor, jajce, vanilijevo pasto in cimet dobro zmešaj, da se sladkor stopi. Dodaj stopljeno čokolado.
  5. Suhe sestavine: Skupaj zmešaj zmlete ovsene komiče, sol kakav in sodo bikarbono. Mešanico suhih sestavin umešaj v mokre, a ne mešaj preveč. Dodaj še nasekljano mlečno čokolado in zmešaj še enkrat, da se sestavine dokončno povežejo. A nikar ne mešaj preveč.
  6. Peka: Z žlico ali malo zajemalko za sladoled oblikuj kroglice in jih položi na pekač, obložen s papirjem za peko. Pekač postavi v pečico za približno 7 minut.
  7. Okraševanje in hlajenje: Pečene piškote vzemi iz pečice. Po želji jim dodaj čokoladne kapljice in jih nato pusti 4 minute, da se hladijo na pekaču. Ko so delno ohlajeni in se že lepo držijo skupaj jih prenesi na rešetko, da se popolnoma ohladijo.
  • Prep Time: 18 minut
  • Cook Time: 7 minut