Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Klobasa z božansko curry omako in pomfrijem


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Barbara
  • Total Time: 20 minut
  • Yield: za 2 osebi 1x

Description

Ta izvorno nemška poslastica, ki ji Nemci rečejo currywurst, je polna toplih barv in je prav tako dobra, kot izgleda. Pozabi na dolgočasno gorčico in poskusi raje čudovito curry omako, ki je vsekakor nadvse vznemirljiva in dobrodošla sprememba in je daleč od dolgočasne priloge. Nemci na Oktoberfestu poleg curry klobase radi postrežejo s pomfrijem, lahko pa seveda poleg poješ tudi le kos kruha. In tako kot jaz, še s skledo solate.


Ingredients

Scale

Sestavine za curry omako:

  • 1/2 žlice (olivnega) olja
  • 1/2 čebule ali 1 manjša šalotka
  • 1/2 žlice rjavega sladkorja
  • 1 majhen strok česna
  • 1/2 žlice paradižnikovega koncentrata
  • 125 ml ketchupa
  • 1/2 žličke balzamičnega kisa
  • 1/2 žličke sojine omake
  • 1 žlička Kotányi curry-ja v prahu (plus še malo za okras)
  • 1/2 žličke Kotányi kajenskega popra (neobvezno)
  • približno 2-4 žlice vode
  • 1/4 žličke soli
  • konica noža popra

Ostale sestavine:

  • 1 par klobas (izberi klobaso po želji)
  • pomfri ali kruh
  • pivo
  • solata (zelena solata, zeljna solata ali vložena rdeča pesa)


Instructions

  1. Klobasa: Klobaso skuhaj po navodilih na embalaži in jo po želji še popeci na nekaj olja. Pred postrežbo jo nareži na ugriz velike koščke.
  2. Priloga: Če nameravaš poleg postreči s pomfrijem, ga lahko pripraviš po tem receptu. Lahko pa poleg postrežeš tudi s krompirjevo solato ali pa le s kosom kruha.
  3. Curry omaka: Na olju zmehčaj sesekljano čebulo, nato pa dodaj še rjavi sladkor in še malo pokuhaj, da se čebula malenkost skaramelizira. Nato dodaj česen, paradižnikov koncentrat in curry ter po želji še kajenski poper in še malo pokuhaj. Dodaj še ketchup, sojino omako in balzamični kis ter kuhaj še nekaj minut. Še posoli in popopraj. Zmes nato prenesi v posodo in jo zmiksaj, da dobiš kremno omako. Ker bo zmes gosta, dodaj vodo po potrebi.
  4. Postrezi: Na krožnik položi izbrano prilogo in klobaso. Klobaso pokapaj z omako, nato pa potresi še z nekaj curry-ja v prahu. Takoj postrezi.
  • Prep Time: 5 minut
  • Cook Time: 15 minut