Description
Ta kremasta, topla juha polna čudovitih začimb te pogreje, nasiti, zadovolji in resnično navduši, saj ni le odličnega okusa, še enostavno in hitro se pripravi. Je prava poslastica za hladnejše dni!
Ingredients
1 žlica (olivnega) olja
1/2 rjave čebule
2 stroka česna
1/2 žličke Kotányi koriandra
1/4 žličke Kotányi bio mletega ingverja
1 konica noža Kotányi bio cimeta
1 /2 žličke Kotányi bio paprike
1 zvrhana žlička Kotányi curryja v prahu
1/2 žličke Kotányi kajenskega popra
1 žlička Kotányi timijana
1 žlica paradižnikovega koncentrata
140 g zelene (oz. kateri koli) suhe leče
250 g krompirja
1 l jušne osnove (ali vrele vode in jušne kocke)
sol in poper po okusu
1 šopek svežega peteršilja
nekaj kapljic limonovega soka
Instructions
- Začni: Na olju najprej zmehčaj sesekljano čebulo, nato pa dodaj česen in vse začimbe, ter praži minuto. Dodaj nakockan krompir in paradižnikov koncentrat in dobro premešaj. Nato dodaj še lečo in jušno osnovo, premešaj in kuhaj približno 30 minut.
- Dokončaj: Ko se krompir in leča skuhata, juho poskusi ter po potrebi dosoli ter popopraj po okusu. V juho umešaj večino sesekljanega peteršilja in juho osveži z nekaj kaplicami limonovega soka.
- Postrezi: Juho postreži in po želji okrasi še z malo svežega peteršilja, rezino limone in poprom. Poleg odlično sodi kos kruha, s katerim pomaži juho do zadnje odlične kapljice.
Notes
Juho lahko pripraviš tudi s že kuhano lečo. Če uporabiš že kuhano, čas kuhanja juhe prilagodi glede na to, koliko časa se kuha krompir. Potrebuješ 1 veliko konzervo kuhane leče.
Juha se lepo pogreje, zato jo lahko pripraviš tudi vnaprej. Zamrzovanja pa zaradi krompirja ne priporočam.
Če ti pekoče ni všeč, ingerja in kajenskega popra ne dodajaj. Juha bo vseeno fenomenalna.
Uporabi lečo katere koli barve (zeleno, rjavo, rdečo, črno), vendar nato prilagodi čas kuhanja.
Lečina juha je odlična tudi brez krompirja.
- Prep Time: 5 minut
- Cook Time: 45 minut