Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Caprese sendvič s paradižnikom, pestom in mocarelo


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Barbara
  • Total Time: 30 minut
  • Yield: za 2-4 osebe 1x

Description

Samo poglej si no ta sendvič! Kaj ni krasen?! Ko prvič ugrižneš vanj, se zaljubiš, nato pa ga ješ vse poletje, vsako poletje, do konca življenja. Pripravljen je s kremasto paradižnikovo omako, zelenim pestom in stopljeno mocarelo. In najboljši del? Priprava je popolnoma enostavna. A pozor, s tem sendvičem postaneš obseden!


Ingredients

Scale

Sestavine za kremno paradižnikovo omako (za vsaj štiri sendviče!):

  • 1 pest češnjevih paradižnikov
  • 2 stroka česna
  • 1 kos masla
  • sol
  • poper
  • 1/2 žličke suhe bazilike

Ostale sestavine (za 1 sendvič):

  • 2 kosa kruha
  • 1 zvrhana žlička zelenega pesta
  • 3 kosi mocarele
  • maslo


Instructions

  1. Pripravi paradižnikovo omako: Češnjevce razpolovi, nato pa jih stresi v suho ponev. Ko se začnejo mehčati, dodaj košček masla, sesekljan česen, malo soli in popra ter baziliko. Premešaj in kuhaj še toliko časa, da se naredi kremasta omaka.
  2. Sendvič sestavi: Oba kosa kruha premaži z maslom. En kos obrni in na nenamazano stran namaži pesto. Na pesto razporedi mocarelo, na mocarelo pa 2 žlički paradižnikove omake. Na paradižnikovo omako položi drug kos kruha, namazana stran z maslom naj bo na vrhu.
  3. Sendvič speci: Sendvič previdno postavi na suho ponov in jo pokrij. Počakaj nekaj minut, da se kruh popeče, mocarela pa začne topiti. Nato sendvič previdno obrni in ga peci še kakšno minuto ali dve. Sendvič previdno vzemi iz ponve, ga nareži na polovico in takoj postrezi.

Notes

Paradižnikovo omako lahko pripraviš tudi z drugimi paradižniki, a jih kuhaj dlje časa, da se voda pokuha.

Najboljši je zeleni pesto, uporabiš pa lahko tudi katerega drugega. Pripravi ga doma ali pa ga kupi.

Uporabi kateri koli kruh.

Sendvič je najboljši sveže pripravljen. Paradižnikovo omako lahko pripraviš tudi vnaprej, jo hraniš v hladilniku in nato sendvič sestaviš kar s hladno omaki, ki se bo med pečenjem itak ogrela.

V primeru, da ti nekaj kremne paradižnikove omake ostane, jo zmešaj s kuhano pašto ali njoki.

  • Prep Time: 10 minut
  • Cook Time: 20 minut